Czekoladowe babeczki z pasternakiem

Czekoladowe babeczki z pasternakiem

Czekoladowe babeczki z pasternakiem

150 g obranego pasternaku 4 łyżki kakao 1/2 szklanki maślanki 1 szklanka mąki (ok. 140 g) 4 łyżki słodziwa 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej Pasternak kroimy w równą kostkę i gotujemy do miękkości (ok. 10 minut) w małej ilości wody. Następnie odcedzamy i ugniatamy na puree – tłuczkiem do ziemniaków lub przeciskając przez praskę. Zostawiamy do ostygnięcia. W dwóch naczyniach mieszamy osobno suche i mokre składniki. Do mokrych dodajemy pasternak, mieszamy, a następnie przekładamy do suchych składników i ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję