margaryny lub masła 2 łyżki wody Krówki połamać,wrzucić do garnka z margaryną i wodą.Roztopić na średnim ogniu do jednolitej masy. Ponadto konfitura wiśniowa orzechy włoskie Do upieczonych babeczek włożyć konfiturę wiśniową a na to wylać ciepłą masę.Po zalaniu na wierzch położyć połowę orzecha włoskiego
Anielskie wypiekiPuszyste, lekko wilgotne, duże babeczki bananowe z dodatkiem orzechów włoskich i cynamonu. Do przygotowania najlepiej użyć mocno dojrzałych bananów. Sposób wykonania: Mąkę przesiewamy do miski wraz z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cynamonem i kakao. Banana rozgniatamy widelcem, lub miksujemy w blenderze. Wszystkie mokre składniki razem z bananem i cukrem
AleTorcikprzełożyć do filiżanki/kubeczka/kokilki nadającej się do użytku w kuchence mikrofalowej. Naczynie wstawić do mikrofalówki, ustawić jej najwyższą moc (u mnie 750 W) i około 3-4 minuty (***). Babeczkę ostudzić i przekroić na pół. Jedną część posmarować kremem i przykryć drugą częścią. Ciastko udekorować według uznania. (Ładnie wyglądają wiśnie kandyzowane .) (*) Jeśli ciastko ma być przełożone kremem - to najlepiej, aby naczynie
Di gotujeDolewamy do nich jogurt lub śmietanę, aromat waniliowy (jeśli używacie aromatów-olejków do ciast – dosłownie kilka kropli, nie łyżeczka!). Wlewamy wystudzony tłuszcz* i mieszamy razem. *Szybka kruszonka do tych babeczek – 3 łyżki cukru, 1 łyżka mąki, ½ łyżeczki cynamonu i 2-3 łyżeczki podebrane z tego rozpuszczonego masła. Wszystko razem mieszamy widelcem aż zacznie zbierać się w grudki i odstawiamy
Karo in the Kitchentemu, zaczynając przygodę z blogowaniem, napisałam o czekoladowej panna cottcie, którą przygotowałam z okazji urodzin mojego taty. Dzisiaj inna wersja czekoladowego szaleństwa, za którym przepada mój rodziciel- babeczki z czekoladą z okazji jego święta :) Czytaj więcej
PichceniomaniaPrzepis autorski (mój). Muffinki są nie tylko pyszne, ale również uroczo się prezentują. Każde dziecko, a nawet i dorosły uśmiechnie się na widok takiej babeczki, a dodatkowo ile jest frajdy podczas ich przygotowywania...?! Kisiel, w moim przypadku truskawkowy - nadaje ciastkom fajnego smaku, aromatu oraz różowego koloru. (Kolor odrobinę wzmocniłam barwnikiem w proszku.) Zresztą co ja będę dużo pisać... Sami
Di gotujeskładników wystarczy by przygotować porcję tej domowej słodyczy. Spróbujcie. A jeśli szukacie przepisu na większą ilość ciasteczek polecam np. ten (klik) lub po prostu zajrzyjcie do kategorii „Ciasteczka, babeczki i inne małe wypieki” . Składniki: 125 g mąki – u mnie pszenna koszalińska Młyny Stoisław 70 g cukru pudru 75 g masła / margaryny z lodówki 3 płaskie łyżki mąki
Słodkie okruszkiDeser z czerstwych muffinek z jagodami to banalnie prosty i mega szybki deser. Jest moim sposobem na wykorzystanie babeczek, które straciły już swoją świeżość i nie mają chętnych do konsumpcji. Zamiast muffinek możecie wykorzystać kawałki starszego ciasta. Ja w swoim deserze użyłam muffinek z borówkami, które przygotowuje się bez użycia miksera. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/05/d-1-deser-muffinki-smietana-jagody-1170x874.jpg The post Deser z czerstwych muffinek
Moja Delicjaoraz bogactwo wartości odżywczych. Jej główny składnik to ekstrakt z korzenia cykorii, który stanowi źródło cennego błonnika oraz inuliny będącej naturalnym prebiotykiem. Po więcej informacji zapraszam tu - klik . (**) Babeczki dodatkowo ozdobiłam orzechami - jak jeszcze lukier był świeży. Wtedy wszystko łatwiej się przykleja, a później trzyma. Ładnie też wyglądają wiśnie kandyzowane
Di gotujePrzy sobocie zapraszam na pyszną babeczkę na oranżadzie z orzechami, kakao i żurawiną. Prosta i szybka w wykonaniu.Ciasto podałam na talerzyku z Galerii Cuda Świata. Zapraszam do wypróbowania :) 2, 5 szklanki mąki tortowej 250 ml oleju 250 ml oranżady 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 5 jajek 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sama słodycz i szczypta chiliolejem. Zawartość obu misek łączymy ze sobą i mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy żurawinę, mak oraz sok i skórkę z cytryny. Powstałą masą wypełniamy foremki na mini babeczki lub muffiny do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach ok 20-25 minut. Upieczone i ostudzone muffiny dowolnie ozdabiamy lukrem i kolorowymi posypkami. Smacznego!!! Artykuł Muffiny cytrusowe z makiem
sierotka maRysia w kuchnistole. Do ich zrobienia użyłam silikonowych foremek, których nie trzeba niczym smarować. Polecam wam takie foremki. Możecie użyć zwykłych foremek na muffinki. Na około 12 babeczek 1 szklanka mąki 60 g masła (miękkiego) 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2/3 szklanki cukru drobnego 6 łyżek jogurtu naturalnego (użyłam greckiego) szczypta
Piekarz-Kucharz-Garkotłukniebanalny obiad- z dodatkiem pieczonych ziemniaczków i mizerii... Mniam, mniam! ☺️ Zamiast wsadu z pieczarek można pokusić się o inne dodatki, typu: ser, papryka, cukinia, suszone pomidory... Taka wersja wytrawnych babeczek najlepiej smakuje podając na ciepło! 😋 6 szt.: * szynka- 6 dużych, okrągłych plastrów * jajka- 6 szt. * pieczarki- 200 g * cebula- 1 mała * mak- 1 łyżeczka * sól- 1/3 łyżeczki + do doprawienia jajek
Kraina Miodem Płynącazadumą oraz ze szczególnymi wypiekami. Mazurki, serniki i baby to podstawa naszych Świąt. Jak wiecie, lubujemy się w muffinach, dlatego proponuję aby do tego kanonu ciast dodać te mini babeczki:) Dzięki uprzejmości HELIO , możemy przetestować nową masę krówkową o smaku adwokata <3 Pyszności! 40 minut 8 sztuk 1,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru
Ania i Marcin gotują