Lubię lato i jesień za smak i zapach grzybów. Dzisiaj nietypowy sposób wykorzystania łagodnych, aromatycznych i moich ulubionych kurek. Przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu
Kuchnia Łukaszaczas na ciasta z owocami. W moim serniku znajdują si nasze rodzime maliny i egzotyczne mango. Delikatny jak pianka, puszysty jak chmurka i mocno owocowy z nutą kokosa... ten sernik to kwintesencja lata i wakacyjnych podróży. Składniki: SPÓD 200 g herbatników 100 g masła MASA: 250 g twarogu PRESIDENT Z MASCARPONE 400 ml mleczka kokosowego 4 łyżki cukru waniliowego
Kuchnia w oparachilość mleka. Także mleka tyle, ile podaje producent :) Serki, już tak, jak napisałam. Robiłam w tortownicy 26 cm, ale spokojnie można zrobić w większej blaszce. Składniki: Masa sernikowa: 1 sernik na zimno w proszku 500 ml. mleka 1 serek mascarpone 250 g. Masa tiramisu: 2 paczki kremu tiramisu (miałam 2x50 g. Jeśli będzie większy to 1 opakowanie(...)paczki biszkoptów kakao Wykonanie: Kawę zalać gorącą wodą. Posłodzić i zostawić do wystudzenia. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopty moczyć w kawie i układać w przygotowanej tortownicy. Sernik na zimno wsypać do naczynia. Wlać 500 ml. mleka i zmiksować. Następnie dodać 1 serek mascarpone (250 g ) i ponownie zmiksować. Tak przygotowaną masę, wyłożyć na biszkopty. Na masę sernikową
Agusiowe smakołykiUwielbiam wypieki z dodatkiem ricotty, to właśnie dzięki niej ciasto jest mega wilgotne, puszyste i lekkie. Ricotta, to nic innego jak miękki, długo gotowany, przypominający
Kuchnia ŁukaszaSzybki i lekki sernik na zimno otulony owocami :) SKŁADNIKI: 35 dag zmielonego sera 330 ml śmietany 30 % dowolna galaretka, u mnie pomarańczowa maliny 250 g borówki 125 g opcjonalnie cukier puder do smaku WYKONANIE: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody. Odstawiamy do wystudzenia. Foremkę keksową (10/20 cm) wykładamy folią spożywczą, aż po brzegi. Śmietankę 30 % ubijamy na sztywno(...)gustu. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Na spód foremki układamy połowę owoców. Wlewamy tężejącą masę i układamy resztę owoców. Wstawiamy na parę godzin lub całą noc do lodówki. Sernik delikatnie wyciągamy za folię i wykładamy na deskę, folię usuwamy. Smacznego
Pani na deserwilgotne o wyrazistym cytrynowym smaku. Zastanawiałam się do czego go porównać aby w pełni opisać jego konsystencję. Myślę ,że najbardziej przypomina konsystencją sernik wiedeński. Mamy wrażenie ,że zjadamy sernik. Nazwa delicja jest bardzo trafiona 🙂 Przepis … Czytaj dalej Delicja cytrynowa Artykuł Delicja cytrynowa pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog
gotuj ze mnąProjekt powstał we współpracy z WSP Społem Kielce – producentem m.in. Majonezów Kieleckich
Ostra na Słodkojaki ma piękny kolorek. Na blogu znajdziecie także inne przepisy z tymi owocami w roli głównej semifreddo z czarną porzeczką , dietetyczny jogurtowiec - sernik na zimno sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki koktajl z czarnej porzeczki galaretka z czarnej porzeczki domowy kisiel z czarnej porzeczki Co skrywają w sobie
Kulinarne przygody GatityCytrynowy sernik na zimno to sposób na prosty orzeźwiający deser.Nie jest za bardzo słodki w sam raz na te upalne dni :).Na górze zamiast owoców -delicje :).Pycha!!!! SKŁADNIKI 1 kg sera takiego z wiaderka 50 g masła 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 6 łyżek cukru 1 średnia cytryna 1 galaretka cytrynowa ciastka delicje biszkopty do wyłożenia formy WYKONANIE(...)serową. Wierzch ładnie wyrównujemy. Tortownicę wstawiamy do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 400 ml wody i odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretka będzie już zimna i zacznie tężeć wyjmujemy sernik z lodówki. Na wierzchu układamy ciastka delicje. Zalewamy tężejącą galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki aby galaretka dobrze stężała. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaCrumble to nic innego jak soczyste, świeże owoce lub jagody zapieczone pod kuszącą warstwą maślanej kruszonki. Wymyśliły go gospodynie domowe w czasach mocnego deficytu produktów, bo
Kuchnia Łukaszaprzypadku upałów W taką pogodę jak teraz ciasta bez pieczenia to jedyne wyjście Mini serniczki na zimno to propozycja dla wszystkich miłośników słodkości, a szczególnie tych, którzy uwielbiają serniki Mini serniczki na zimno przepis na 9 serniczków 250 g ciasteczek owsianych 80 g masła lub oleju kokosowego 250 g mascarpone 300 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru szczypta
365 dni dookoła kuchniAksamitny rozpływający się w ustach sernik tiramisu na biszkoptach nasączonych kawą z likierem(...)amaretto, idealny na upalne letnie dni. Zniewala delikatnym kawowym smakiem . Jest gotowy już po kilku godzinach chłodzenia w lodówce, a najlepiej smakuje następnego dnia. Dla mnie to hit wśród serników bez pieczenia, a może dlatego, że kocham kawę ? Foremka 23/28 cm lub mniejsza Składniki: 20 dag okrągłych biszkoptów Poncz: 250 ml słodzonego naparu z kawy rozpuszczalnej 50 ml likieru amaretto
Wanilia i KardamonProste ciasto cappuccino bez pieczenia w kilka chwil! Dokładnie jest to sernik na zimno o smaku cappucinno, wykonany z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki, na podłużnych i kruchych biszkoptach. Wierzch ciasta również zdobią biszkopty, ale okrągłe i w wersji mini. Masa serowa z dodatkiem kawy cappuccino jest kremowa i delikatna w smaku, dosłownie rozpływa się w ustach. Dodatek
Kuchnia MagdaLenyProste ciasto cappuccino bez pieczenia w kilka chwil! Dokładnie jest to sernik na zimno o smaku cappucinno, wykonany z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki, na podłużnych i kruchych biszkoptach. Wierzch ciasta również zdobią biszkopty, ale okrągłe i w wersji mini. Masa serowa z dodatkiem kawy cappuccino jest kremowa i delikatna w smaku, dosłownie rozpływa się w ustach. Dodatek
Kuchnia MagdaLenyzdarzają się dosyć często tak mniej więcej między czerwcem a sierpniem. Spieszę więc z przepisem, do którego piekarnik jest najzupełniej zbędny. Śmietanowiec z galaretkami w konsystencji przypomina delikatny sernik na zimno. Do dekoracji wykorzystałam bitą śmietanę i truskawki, spód zrobiłam z biszkoptów. Przygotowałam go w tortownicy o średnicy 24 cm, ale masy jest na tyle dużo, że można zdecydować(...)już gorące przelewamy je na talerze wyłożone folią spożywczą. W ten sposób łatwiej wyciągnąć je po stężeniu. Po stężeniu, galaretki kroimy w kostkę. Żeby wygodnie wyciągnąć z formy serniki na zimno, ciasta z galaretką czy właśnie taki deser jak dzisiejszy śmietanowiec, brzegi blaszki wykładam kawałkami czystej folii. Spód formy wykładamy biszkoptami. Jogurt grecki wyciągamy z lodówki, powinien ogrzać się
Ciastkozercy