kukurydzianych Lubella 2 jajka 1 cebula 1 awokado 1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1/2 łyżeczki jarzynki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki Przygotowanie: Cebulę posiekać drobno i zeszklić … Czytaj dalej Babeczki kukurydziane z awokado
czarrna od kuchniCzasem babeczki wychodzą spontanicznie, kiedy Twoje dziecko blenduje zbyt dużo szpinaku. To jasny znak, że nie może się on zmarnować :) Szpinak oprócz jego wytrawnej wersji może być z powodzeniem podawany w słodkiej odsłonie. Spróbujcie :) Składniki (16 sztuk): 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru skórka otarta z 1/2 pomarańczy 100g świeżego szpinaku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 dojrzały banan
ChilliJemydodawać po jednym jaju cały czas ucierając dodać marchew, mąkę i pozostałe składniki dokładnie mieszając foremkę na muffinki uzupełniać do 2/3 wysokości - lub też natłuścić masłem formę na mini babeczki piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 15-20 min Można posypać np cukrem pudrem choć u nas zniknęły i bez tego :) Smacznego
Gotowanie z pasjąwymieszaj dokładnie. Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiej do dużej miski. Orzeszki posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki razem ale tylko do połączenia. 1/3 posiekanych orzechów zostaw do posypania babeczek. Wypełnij foremki ciastem do 2/3 ich wysokości, posyp resztą orzeszków i piecz w temp. 180 c przez 20-25 minut w zależności od wielkości papilotek Smacznego! Artykuł Orzechowe muffiny pochodzi
greenscarfCzekolada i pomarańcze to kolejne muffinkowe połączenie idealne. Wszystko, co najlepsze w jednej małej babeczce - bardzo czekoladowej i mocno pomarańczowej. Nie wiem, jak Wy, ale ja j esienną porą potrzebuję dużo, naprawdę dużo czekolady ;- ) składniki: 1 1/2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 3 jajka 1/3 szklanki oleju
babka w formieCzekoladowo się nam na blogu zrobiło ;) To dobrze! Pogoda za oknem taka, że nic tylko sięgać po czekoladowe słodkości ;) Dziś mam dla Was pyszne, ekspresowe babeczki czekoladowe z twarogowym nadzieniem. Udekorowane, oczywiście, polewą czekoladową. Smakują bosko! Polecam :) Składniki: (12 stuk) 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki kako 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1/2 szklanki wody
Domowa cukiernia Ewydrożdży, za to z proszkiem do pieczenia. Prawdziwą popularność muffiny zdobyły na początku XVIII wieku. Wtedy to angielski piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie upiekł drożdżowe babeczki według przepisu swojej matki. Od tej pory Anglicy podają je do tradycyjnej popołudniowej herbaty, a Amerykanie na śniadanie. Muffinki, czyli bezdrożdżowe bułeczki w kształcie grzybka, pojawiły się dopiero w drugiej
mojewypiekiinietylkonastępnie wypełnić ciastem - do 3/4 wysokości wgłębień. Parówki pociąć na taką wielkość, aby wystawały ponad surowe ciasto, mniej więcej na wysokość formy i umieścić na środku każdej babeczki. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 10-15 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 170 stopni. Podawać na ciepło lub zimno z ulubionym sosem
Di gotujeDodaję białą czekoladę oraz owoce aronii i bardzo delikatnie łączę. Przekładam ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, napełniam foremki do pełna (z tej porcji ciasta wychodzi około 15 babeczek). Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe muffinki posypuję cukrem pudrem
babka w formienastępnie dodajemy orzechy i przesiewamy mąkę z proszkiem wszystko mieszamy mikserem, na końcu dodajemy ubite białka, posiekanego wafelka i delikatnie mieszamy łyżką. Pamiętajmy że ciasto na muffinki czy babeczki miesza się jak najkrócej, gdy ciasto będziecie długo wyrabiać muffinki wyjdą twarde. Do papilotek nakładamy porcję ciasta ja nakładam zawsze łyżką do lodów wtedy wszystkie wychodzą raczej równe. Piekarnik
Sama słodycz i szczypta chilimuffinek - klik ... Mogę śmiało przyznać, że sprawdza się doskonale. Naprawdę dobrze przewodzi ciepło, dzięki czemu muffinki pieką się szybko i równomiernie. Co prawda można w niej upiec tylko 6 babeczek, ale są one sporej wielkości. Akurat w tym przepisie wchodzi trochę więcej, lecz nie ma problemu jak gotowe ciasto trochę postoi, a muffinki zostaną upieczone w dwóch turach
Di gotujeBardzo lubię wspólne gotowanie i pieczenie. Dzisiejszy temat to jesienne muffiny. Postanowiłam zmodyfikować ten przepis i upiekłam bardzo jesienne babeczki z rozgrzewającym imbirem i słodko-kwaśnymi śliwkami. Razem ze mną wypieki przygotowały: Gin , Ania i Emilia . Składniki na 10-12 sztuk: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka imbiru
Czerwień i błękitTakie babeczki świetnie sprawdzają się na przyjęciach dla dzieci. Są małe i naprawdę pyszne :) Robi się je błyskawicznie i tak samo szybko znikają :) Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki żytniej pełnoziarnistej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 3 łyżki gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 2 szklanki mleka migdałowego (można zastąpić
kuchnia doskinajniższych obrotach. Krem się zważy, a następnie przybierze pożądaną konsystencję. Na końcu dodać kawę, połączyć. Krem przełożyć do woreczka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki. Wyciskać na babeczki, następnie oprószyć je kakao i udekorować figami pokrojonymi w ósemki. Smacznego! A za niecałe dwa miesiące znów jadę do szkoły. Ależ ten czas pędzi
Pożeraczka, czyli raz adobrzeLubię smak imbiru, ten jego lekko pikantny posmak. Postanowiłam go wykorzystać do babeczek. Składniki : 200 g twarogu 2 jaja 50 g mąki kokosowej łyżeczka imbiru 3 łyżki cukru/słodzika 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie : Wszystkie składniki łączymy w jednolitą masę za pomocą blendera. Wkładamy do foremek do muffin. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach
Oka w rosole czyli KaFka gotuje