 MUFFINKI Z GRANATEM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 270
MUFFINKI Z GRANATEM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 270robi się ekspresowo - wystarczy połączyć suche i mokre składniki. Pracy przy nich niewiele , a efekt doskonały. Będą na pewno piękną ozdobą świątecznego stołu... 🌲❄☃❤ SKŁADNIKI SUCHE (na 12 babeczek) : 1 i 3/4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku 2/3 szklanki cukru szczypta soli SKŁADNIKI MOKRE: 3/4 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju plus 2 łyżki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Słodko-Słony Świat Ilony Żytnie muffiny serowe z suszonymi pomidorami 147
Żytnie muffiny serowe z suszonymi pomidorami 147dłużej.) Na końcu do ciasta dokładnie wmieszać żółty ser oraz suszone pomidory. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek). Wierzch babeczek posypać dodatkowym serem. Całość piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Muffiny podawać na ciepło lub zimno - w wersji solo
Di gotuje Muffinki czekoladowe 215
Muffinki czekoladowe 215Czasami prostota smakuje najlepiej. W związku z tym, że mój syn bardzo lubi muffinki, babeczki i wszystko, co jest niewielkie i może sam trzymać, to upiekłam mu muffinki czekoladowe. Można je udekorować samym cukrem pudrem, ale ja zdecydowałam się na bitą śmietanę, bo syn bardzo lubi. SKŁADNIKI 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 150 ml mleka 1 opakowanie cukru
Passions hobbies life Babeczki dyniowe 227
Babeczki dyniowe 227dyni 100 g masła 3/4 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 240 g mąki pszenna 1 łyżeczka cynamonu 100 orzechów włoskich … Czytaj dalej Babeczki dyniowe
czarrna od kuchni Cytrynowe baby 161
Cytrynowe baby 161mąkę z dodatkami. Mieszamy dokładnie na gładką masę. Masę przekładamy do kokilek na muffinki, pieczemy ok. 30 25 minut w 180 st. C. Z podanych składników wyszło mi 12 babeczek, każda ok. 150 kcal
Kucharzyca Czekoladowe babeczki z pasternakiem 142
Czekoladowe babeczki z pasternakiem 142następnie przekładamy do suchych składników i łączymy w jednolitą masę. Ciasto przekładamy do foremek. Pieczemy ok. 25 minut w 180 st. C. Z podanych składników wyszło mi 9 babeczek, każda ok. 120 kcal
Kucharzyca Muffiny dyniowe z czekoladą i cynamonem 145
Muffiny dyniowe z czekoladą i cynamonem 145doskonale łączą dynię z pachnącym cynamonem oraz kawałkami czekolady. Ich przygotowanie to dosłownie chwila, nawet mikser nie jest tu potrzebny, a efekt końcowy zadowoli każdego miłośnika pysznych babeczek! I tak przy okazji... polecam mieć zapas puree z dyni , które u mnie obowiązkowo znajduje się w zamrażarce i sprawdza się o każdej porze roku. (około 8 sztuk) 150g mąki pszennej
Di gotuje BABECZKI Z DYNIĄ, MASŁEM ORZECHOWYM I KAWAŁKAMI CZEKOLADY 171
BABECZKI Z DYNIĄ, MASŁEM ORZECHOWYM I KAWAŁKAMI CZEKOLADY 171orzechowym, dodaję olej. Do masy dyniowej dodaję mąkę, proszek do pieczenia, jajka i cukier. Wszystkie składniki dokładnie łączę. Na koniec dodaję czekoladę, mieszam. Formę na muffiny (lub foremki do babeczek) wykładam papilotkami, wykładam masę do 2/3 wysokości. Piekę w 190 stopniach (grzałka góra-dół) przez 20 minut
JejKuchnia Babeczki z masłem orzechowym 186
Babeczki z masłem orzechowym 186Najeżone orzechami, puszyste babeczki na bazie masła orzechowego. Są mięciutkie i długo zachowują świeżość. Orzechy są wspaniałym składnikiem w naszej diecie. Bogate w witaminy, minerały i dużą dawkę błonnika odżywiają nasz organizm. Potrzebujemy: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3/4 szklanki masła orzechowego
MamaOskarka Babeczki z kremem malinowym 136
Babeczki z kremem malinowym 136praktycznie po nim szykujemy się na wiosnę. O Walentynkach też pamiętam. Co prawda, już nie zaglądam co chwilę do skrzynki pocztowej, by sprawdzić czy nie dostałam […] Artykuł Babeczki z kremem malinowym pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelope Krwawe muffinki na Halloween 156
Krwawe muffinki na Halloween 156temu przygotowałam muffinki z pajęczyną, specjalnie w klimacie Halloween. Teraz zdecydowałam się na krwawe babeczki. Z efektu końcowego jestem zadowolona. Jednak gdybyście zobaczyli moją kuchnię po wszystkim. Cała była w czerwone kropki. Podłoga i ściana ochlapane barwnikiem, którym na sam koniec przyozdabiałam moje krwawe muffinki. Przedstawiam moją słodką propozycję na Halloween, w lekko krwistym klimacie […] Artykuł Krwawe muffinki
Pink Envelope Mini szarlotki, czyli zdrowe babeczki jabłkowe 282
Mini szarlotki, czyli zdrowe babeczki jabłkowe 282Mini szarlotki świetnie sprawdzają się jako przekąska dla dziecka. Można je przygotować bez dodatku cukru. Ich skład jest bajecznie prosty: mąka, margaryna, jajko, jabłka i trochę mąki ziemniaczanej. Takie babeczki jabłkowe są nie tylko pyszne, ale i sycące. Możecie je podawać dzieciom od 11. miesiąca życia, dlatego świetnie sprawdzą się jako przekąska dla alergika do żłobka czy przedszkolaka. 1 szklanka
Dieta bez mleka czekoladowe babeczki 166
czekoladowe babeczki 166bueno Przygotowanie: w jednej misce połącz wszystkie suche składniki, a w drugiej mokre (Thermomix czas 1 min / obr 4-5) połącz je dokładnie ze sobą blachę na babeczki wykładamy papilotkami nakładamy do połowy foremki ciastem - następnie układamy czekoladę i przykrywamy kolejną łyżką ciasta pieczemy przez około 25 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st Smacznego
Gotowanie z pasją Cynamonki 145
Cynamonki 145około 1,5 godz. Masło na nadzienie rozpuść i zdejmij z ognia. Dodaj cynamon, cukier waniliowy i trzcinowy. Wymieszaj i pozostaw do wystygnięcia (masa zgęstnieje). Zagłębienia formy do pieczenia babeczek czy muffinek wysmaruj masłem. Ciasto wyłóż na stolnicę obficie posypaną mąką (nie żałuj mąki podczas rozwałkowywania, ciasto jest mięciutkie i klejące). Rozwałkuj duży prostokąt o grubości około
Delicious Place Babeczki rabarbarowe z miętą 136
Babeczki rabarbarowe z miętą 136Składniki: (9 szt. babeczek) 300 g. mąki pszennej 16 g. świeżych drożdży 4 łyżki cukru + 1 łyżeczka 1/2 szkl. letniego mleka 20 g. masła 2 duże jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g. rabarbaru 4 łyżki cukru trzcinowego garść listków mięty Rabarbar pokrój w małą kosteczkę, grube łodygi najpierw przekrój wzdłuż. Wymieszaj w garnku z cukrem trzcinowym i postaw
Delicious Place