Robi się pysznie! Oto nowy wymiar smaku mufinek. 12 sztuk 150 g kajmaku 60 g stałej części mleka kokosowego 125 ml mleka 70 g ksylitolu 3 jajka 350 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki gruboziarnistej soli garść orzechów, dowolnych W rondelku podgrzewamy kajmak i mleka. Mieszamy, aby masa się nie przypaliła. Ogrzewamy tylko do czasu, aż składniki się połączą. Zostawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie, nie przerywając ucierania dodajemy kolejn... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...