Fondant kajmakowy babeczki z płynnym kajmakiem

Fondant kajmakowy babeczki z płynnym kajmakiem

Fondant kajmakowy babeczki z płynnym kajmakiem

Przepis na : deser

Pierwszy raz postanowiłam wziąć udział w akcji Weekendowa Cukiernia i nie żałuje, bo babeczki, które zaproponowała do upieczenia Kucharnia Anna-Maria są niezwykle, rewelacyjne. Fondant kajmakowy, czyli delikatne kremowe babeczki z płynnym kajmakiem. Niestety musiałam je robić dwa razy zanim wyszły idealne. Za pierwszym razem ni posłuchałam przepisu i przeciągnęłam pieczenie o 2 minuty no i kajmak się ściął. Za drugim razem piekłam dokładnie tyle ile w przepisie i wyszły cudownie półpłynne. Dziękuję za przep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
KUCHARNIA, Anna-Maria, 11 lutego 2013 08:27:27

Co za słodki poranek! To dziś druga porcja babeczek - i to jaka! Wyszły przepięknie!Bardzo się cieszę, że dałaś się namówić!Buziaki:*

Capacitier, 11 lutego 2013 08:28:38

Kuszą mnie aktualnie takie małe wypieki z półpłynnym kajmakiem ;p

Droczilka, 11 lutego 2013 08:38:12

Jak miło, że ten przepis cieszy się powodzeniem!Świetnie udały sie Twoje babeczki - mają niespotykany kształt..

Marzena, 11 lutego 2013 10:03:59

Piękna forma i bardzo kuszące:-)

mojetworyprzetwory, 11 lutego 2013 10:11:34

Berenika, dziś jak je zobaczyłam a byłam ciekawa od wczoraj tego pustego talerza ;) to już wiem, że i ja je upiekę;) Kupuję dziś kajmak i do dzieła;) Są niezwykle kuszące i ta słodycz jest mi potrzeban, na już, na teraz!!!

Izaa, 11 lutego 2013 10:24:36

toz to musiała być czysta rozpusta ;))

Antenka, 11 lutego 2013 10:49:01

ach jakie to musi byc pyszne!

kabamaiga, 11 lutego 2013 10:57:40

Mam na nie ochotę straszną. Mam nadzieję, że uda mi się je zrobić jeszcze w lutym. Powiem Ci, że Twoja uwaga odnośnie tych 2 minut jest istotna, przynajmniej dla mnie. Ja zazwyczaj nie nadążam za wyłączaniem piekarnika wtedy kiedy należy :)

Fuchsia, 11 lutego 2013 17:41:27

Zachwycajace!

Olimpia Davies, 11 lutego 2013 17:54:41

Ależ one piękne:-)i idealne:-)

Kulinarny Zenit, 11 lutego 2013 22:35:28

OMG ale cudo!

Bernadeta, 12 lutego 2013 00:15:05

to ja dziękuję za inspirację.

Bernadeta, 12 lutego 2013 00:15:18

polecam warto.

Bernadeta, 12 lutego 2013 00:15:39

dziekuje, przepis naprawde fajny.

Bernadeta, 12 lutego 2013 00:15:53

dziękuje.

Bernadeta, 12 lutego 2013 00:16:25

oj była jedna wystarczy żeby sie zasłodzić na cały dzień.

Bernadeta, 12 lutego 2013 00:16:41

oj były to fakt.

Bernadeta, 12 lutego 2013 00:17:27

Zrób koniecznie, jeśli lubicie takie mega słodkości to będziesz zadowolona.

Bernadeta, 12 lutego 2013 00:18:02

Karolina tak te 10 minut to jest bardzo ważne, czasu trzeba pilnować.

Bernadeta, 12 lutego 2013 00:18:16

dziękuje;)

Bernadeta, 12 lutego 2013 00:18:33

pozdrawiam i dziękuje.

Bernadeta, 12 lutego 2013 00:18:46

dzięki;)

Josia, 20 lutego 2013 01:29:47

W jakich foremkach piekłaś te babeczki?Jak myslisz mogłabym użyć silikonowych? Bo innych nie mam :(

Magda, 26 lutego 2013 23:20:36

Piękna porcelana, piękna foremka i wspaniały efekt końcowy. Elegancko i kusząco. Mniam...