Przepis na : deser
Pierwszy raz postanowiłam wziąć udział w akcji Weekendowa Cukiernia i nie żałuje, bo babeczki, które zaproponowała do upieczenia Kucharnia Anna-Maria są niezwykle, rewelacyjne. Fondant kajmakowy, czyli delikatne kremowe babeczki z płynnym kajmakiem. Niestety musiałam je robić dwa razy zanim wyszły idealne. Za pierwszym razem ni posłuchałam przepisu i przeciągnęłam pieczenie o 2 minuty no i kajmak się ściął. Za drugim razem piekłam dokładnie tyle ile w przepisie i wyszły cudownie półpłynne. Dziękuję za przep... czytaj dalej...
Co za słodki poranek! To dziś druga porcja babeczek - i to jaka! Wyszły przepięknie!Bardzo się cieszę, że dałaś się namówić!Buziaki:*
Kuszą mnie aktualnie takie małe wypieki z półpłynnym kajmakiem ;p
Jak miło, że ten przepis cieszy się powodzeniem!Świetnie udały sie Twoje babeczki - mają niespotykany kształt..
Berenika, dziś jak je zobaczyłam a byłam ciekawa od wczoraj tego pustego talerza ;) to już wiem, że i ja je upiekę;) Kupuję dziś kajmak i do dzieła;) Są niezwykle kuszące i ta słodycz jest mi potrzeban, na już, na teraz!!!
Mam na nie ochotę straszną. Mam nadzieję, że uda mi się je zrobić jeszcze w lutym. Powiem Ci, że Twoja uwaga odnośnie tych 2 minut jest istotna, przynajmniej dla mnie. Ja zazwyczaj nie nadążam za wyłączaniem piekarnika wtedy kiedy należy :)
Zrób koniecznie, jeśli lubicie takie mega słodkości to będziesz zadowolona.
Karolina tak te 10 minut to jest bardzo ważne, czasu trzeba pilnować.
W jakich foremkach piekłaś te babeczki?Jak myslisz mogłabym użyć silikonowych? Bo innych nie mam :(
Piękna porcelana, piękna foremka i wspaniały efekt końcowy. Elegancko i kusząco. Mniam...