Puszysty chlebek zawijany z bazylią

Puszysty chlebek zawijany z bazylią

Puszysty chlebek zawijany z bazylią

Pieczenie chleba to ostatnio moja pasja,dziś aromatyczny chleb z bazylią….Składniki; 4 dag świeżych drożdży  300 ml mleka łyżeczka cukru  50 dag mąki pszennej  łyżeczka soli  duży pęczek świeżej bazylii lub w zastępstwie opakowanie suszonej od www.skworcu.com.pl2 łyżki oliwy  jajko łyżka mleka 2 łyżki otrębów pszennych Drożdże rozkrusz i rozmieszaj ze 100 ml ciepłego mleka, cukrem i łyżką mąki. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę wymieszaj z pozostałym ciepłym ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.