Bigos domowy

Bigos domowy

Bigos domowy

Bigos w moim domu zawsze tworzy się przez dwa dni, a na następne dwa lubię go ostawić w chłodne miejsce, po takim czasie smakuje najlepiej!Składniki: ok 1 kg kapusty białej  ok 1 kg kapusty kiszonej Kwestia proporcji kapusty świeżej do kiszonej jest w każdym domu dobierana do upodobań, czasem robi się ją z samej kiszonej kapusty, a ja lubię pół na pół. 20-30 dag boczku wędzonego 1/2 kg mięsa, karkówka , antrykot, szynka, golonka 10-15 dag słoniny 20-30 dag dobrej wiejskiej kiełbasy garść susz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bigos, kapustą, kapusta kiszona, mięso, boczek, grzyby, żurawina, babeczki, susz, szynka, kiełbasa, golonka, rozmaryn, lekka, karkówka, danie jednogarnkowe, zupa, mięso duszone, czerwona kapusta, biała kiełbasa, szynka gotowana, zupa grzybowa, zupa pomidorowa, lekkie dania

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.