Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa to prosty przepis na Święta Wielkanocne i nie tylko. Ciasto robi się bardzo szybko i jest przepyszne, słodkie i lekko kwaskowe. Polecam serdecznie! Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 12 kawałków Składniki: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1 cytryna (skórka oraz sok) szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka wody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka skórki z cytryny Przytogowanie : Ubić białka z cukrem. Dodać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.