ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:610/892)

Sernik kokosowy z chia i pianką z białej czekolady 162

zmniejszyć do 160*c i piec jeszcze 30 minut. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach aż do całkowitego wystygnięcia. Kremowa pianka: Czekoladę rozpuścić w miseczce w kąpieli wodnej, Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, z cukrem pudrem, wlać rozpuszczoną czekoladę-ochłodzoną i zmiksować. Masą posmarować zimny sernik, oprószyć niebieską posypką z opłatka. Życzę smacznego! http://www.skworcu.com.pl

Wanilia i Kardamon
Pancakes z makiem i masłem o smaku mango – bardzo puszyste 151

wyręczy mnie od stania nad patelnią. To ciasto rośnie wysoko i jest bardzo puszyste. A mak przyjemnie wzbogaca jego teksturę, konsystencję i przede wszystkim smak. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę (ja użyłam Łaciatej 30%) ubijamy nieomal do konsystencji masła. Powinna być bardzo gęsta i bardzo sztywna, i powinna się od niej zacząć oddzielać serwatka – przebita śmietana będzie widocznie podchodzić niemalże przeźroczystym

Karo in the Kitchen
Krówki lodowe 253

konsystencji – były kruche, a zarazem ciągnące się i wyjątkowo słodkie. Do kolekcji wielu podobnych przepisów, tym razem dołączę mój, ale raczej odmienny… Krówki lodowe.     Składniki: - 250ml śmietanki kremówki (dałam fresch double cream) - 110g masła - szklanka drobnego cukru do wypieków * - mleko skondensowane słodzone (puszka 530g) - 1 łyżka cukru waniliowego (domowy) - ekstrakt waniliowy + śmietankowy + rumowy (proporcje ½ – ¼ – ¼) - szczypta soli

mojewypiekiinietylko
Torcik ananasowo-cytrynowy 172

pieczenia Krem ananasowy: 1 puszka ananasów 1,5 łyżki cukru pudru  2 łyżeczki żelatyny (z górką) (dałam galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1/3 szklanki wrzątku) 200 - 250 gramów śmietany kremówki 30% (dałam 400 g) Dodatkowo: 1 galaretka cytrynowa (rozpuściłam wg przepisu na opakowaniu, do tortu zużyłam połowę a resztę zjadł mąż :)) 1 duża cytryna ewentualnie sok z cytryny Sposób przygotowania

Na Ciasteczkowych Papierach
Krem Rafaello 280

Składniki: 1,5 tabliczki tabliczki białej czekolady 50 g masła 25 g cukru pudru 200 g gęstego mleka kokosowego 2 nakrętki likieru śmietankowego 20 g śmietanki kremówki Dodatkowo potrzebne będą: wafelki do lodów migdały około 20 sztuk wiórki kokosowe do posypania do przystrojenia użyłam Trufli Rafaello z przepisu poniżej: Przygotowanie: składniki  włożyć do garnuszka i podgrzewać

KreatywnePiny
Crem brulle zapiekany w dyni Hokkaido z kruszonką 190

przepyszny crem brulle. Deser upieczony a następnie mocno schłodzony a tuż przed podaniem posypany gorącą kruszonką prosto z piekarnika.       1 mała dynia Hokkaido 1 szklanka kremówki 4 żółtka 3 łyżeczki cukru kruszonka 1 łyżka masła i cukru 2-3 łyżki mąki Z dyni ścinamy „czapeczkę” i wydrążamy z pestek. Śmietanę zagotować z cukrem Żółtka miksujemy przez

Jadło i czytadło
Prince Polo z brzoskwiniami 278

popołudniowej kawy. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 litr śmietany kremówki 36% 2 opakowania śmietan-fix 2 łyżki cukru pudru 100 g mlecznej czekolady 3 batony Prince Polo classic XXL puszka brzoskwiń Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Oba rodzaje mąki

Salonik smaków
TORT KOMUNIJNY-KSIĄŻKA 217

WSZYSTKICH SERDECZNIE, CHCIAŁABYM POKAZAĆ WAM TORT KTÓRY ZROBIŁA DZISIAJ MOJA MAMA  DLA SWOJEJ WNUCZKI NA KOMUNIĘ TORT JEST BARDZO DUŻY I POSZŁO NA NIEGO PRAWIE 4 L ŚMIETANY KREMÓWKI WAŻY OK 6 KG ALE TAK PIĘKNIE JEJ SIĘ UDAŁ ,ŻE POSTANOWIŁAM WAM GO POKAZAĆ ZRESZTĄ ZOBACZCIE SAMI... JUTRO BĘDZIEMY GO WCINAĆ,JUŻ MI ŚLINKA LECI- POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE

Swojskie jedzonko
Jabłecznik z galaretką i kremem 200

cukier - 0,5 szkl proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Masa jabłkowa : jabłka - 1,3 kg cukier - 3 łyżki galaretka cytrynowa - 1,5 opak woda - 1/4 szkl Krem śmietanowy śmietana kremówka - 300 ml śmietan -fix - 2 opak cukier puder - 3 łyżki Wierzch ciasta: galaretki cytrynowe - 2 opak woda gotowana - 700 ml Sposób przygotowania: Biszkopt  Białka oddzielić od żółtek.  Ubić

Kuchnia Danusi
Torcik kokosowy 192

warta grzechu! Składniki: (na tortownicę 14cm) BISZKOPT: 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao  szczypta soli KREM: 330ml kremówki 250ml mascarpone (użyłam  tego ) 3 łyżki cukru pudru 100g wiórków kokosowych 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 2 łyżkach wrzątku DODATKOWO: 3 łyżki (lub więcej) wiórków kokosowych do posypania) Przygotowanie

Cakes By Kejt
rolada kakaowa z kremem malinowym 208

ściereczkę, usuwamy papier i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem malinowy: 250 g zmiksowanych malin 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 4 łyżeczki żelatyny 60 ml ciepłej wody 3 – 4 łyżki cukru pudru wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy ją do miksowanych malin i mieszamy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Serek

Domowy Smak Jedzenia
Zemsta Teściowej 242

proszku do pieczenia,   Warstwa wiśniowa: 3 galaretki wiśniowe, 500 g wiśni z kompotu (wydrylowanych), 300 ml gorącej wody, 700 ml soku z wiśni, Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g serka mascarpone, 5 łyżek cukru pudru, Beza: 5 białek, 0,5 szklanki cukru, 1 szklanka płatków migdałowych   Wykonanie: Masło/margarynę kroimy w kostkę i zagniatamy

Passion of Cooking
MALINOWA CHMURKA 265

działać bardzo energicznie, tak by galaretka nie stężała nam całkowicie przed rozprowadzeniem jej na cieście. Blaszkę wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia masy. Krem śmietankowy z wanilią: - 500ml schłodzonej kremówki, 36% tłuszczu - 250g mascarpone - 3 łyżki ksylitolu z wanilią (lub cukru waniliowego) Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i ubić na dość sztywną masę (uważając, by nie zrobiło nam się

Smaczne Zdrowe
Muffinki czekoladowo -piernikowe z kremem i konfiturą z jeżyn 148

struktury piany. wylewać porcjami ciasto do papierowych papilotek na muffinki,-(z tej porcji wyjdzie około 30 sztuk średnich babeczek) piec 30 minut w temp 180*c. Wystudzić. Krem: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z serkiem mascarpone i cukrem pudrem, przełożyć do szprycy cukierniczej, wyciskać na babeczkach dowolny wzór, polać konfiturą jeżynowo-borówkową i podawać.  Smacznego

Wanilia i Kardamon
Zupa dyniowa z jabłkiem. 180

pestek) 2 średnie jabłka 2 marchewki 1 cebula 1,5 l wywaru warzywnego 2 średnie ziemniaki 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz ostre płatki chilli 200 ml śmietany kremówki 4 łyżki pestek z dyni 1 liść laurowy Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać ziemniaki i marchewkę i chwilę smażyć, a następnie włożyć do garnka

O kuchni z uczuciem