Chłodnik z kalarepką i rzodkiewką

Chłodnik z kalarepką i rzodkiewką

Chłodnik z kalarepką i rzodkiewką

Przepis na : obiad

Kolejna propozycja chłodnika, tym razem na bazie jogurtu naturalnego. Podany np. ze smażonymi ziemniaczkami może stanowić doskonałe danie obiadowe w gorący dzień. Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 4 łyżki śmietany kremówki 30% 1 ząbek czosnku 2 duże rzodkiewki kawałek kalarepki 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz sok z cytryny 2 jajka Wykonanie: Jajka ugotowałam na twardo, ostudziłam w zimnej wodzie, obrałam i pokroiłam w ćwiartki. W miseczce dokładnie roztrzepałam jogurt i śmi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.