herbatników kakaowych 100g masła MASA SEROWA: 1kg sera 3-krotnie zmielonego chudego 350g cukru 7 dużych jajek 200g masła 4 łyżki kaszy manny 1 budyń waniliowy 200ml śmietanki kremówki Ciasteczka dokładnie pokruszyć, masło roztopić. Połączyć masło z ciasteczkowymi okruszkami, wymieszać, wylepić dno blaszki. Wstawić do lodówki na pół godziny. Masło utrzeć z jajkami i cukrem, następnie dodać
Cakes By Kejtłyżek mleka - 1/2 szklanki cukru - 3 łyżki kakao - 1 1/2 szklanki mąki - 2 jajka - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem i dodatki: - 500g kremówki 30% - 3 łyżki cukru pudru - 1 tabliczka czekolady - 4 banany - 1 łyżka żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku Forma: torownica o średnicy 22 cm Przygotowanie: Margarynę, mleko i cukier podgrzewam w garnku
Kuchnia co dniałyżeczka mielonej słodkiej papryki - 1 łyżeczka kuminu - 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw garam masala - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżka octu winnego - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - 5 łyżek śmietanki kremówki (30%) dodatki - 2 łyżki masła do smażenia - ryż biały Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty łączę ze sobą i dodaję do niej pokrojonego w kostkę kurczaka. Odstawiam do lodówki na minimum 30 minut
Kuchnia co dniapyszne domowe lody kawowe. Dzięki dodatkowi alkoholu są one całkowicie dla dorosłych...Mówię Wam : niebo w gębie! Zapraszam Składniki: 1 litr mleka 2 duże opakowania śmietany kremówki 1 puszka mleka skondensowanego ( może być niesłodzone) 1 szklanka dobrego likieru kawowego 3 łyżki rozpuszczalnej kawy kropelki czekoladowe ze sklepu Słodki Świat Wykonanie: Mleko delikatnie podgrzewamy, rozpuszczamy w nim kawę.Dodajemy
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 10 żółtek 200 ml mleka 250 ml śmietany kremówki 20 dag cukru 3 łyżeczki cukru trzcinowego koniecznie: esencja waniliowa lub laska wanilii Krem brulee Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki zmieszaj ze sobą. Mleko i śmietana nie powinna być z lodówki. 2. Wlej do pojemniczków żaroodpornych i zapiekaj godzinę w temperaturze 150 stopni
AZgotuj!Dziś mam ochotę się rozpieszczać Składniki: opakowanie śmietanki kremówki Łaciata 36% 2 czubate łyżki kwiatów hibiskusa 500 ml jogurtu greckiego Zott 3 płaty żelatyny 2 czubate łyżki cukru pudru Przygotowanie: 1. Susz hibiskusa zalej wrzącą wodą tak, żeby woda tylko przykryła kwiaty. Przykryj spodeczkiem, aby mocno
AZgotuj!karnawale potrzebne są małe przekąski. Oto moja propozycja. Cykoria czerwona dojrzałe awokado wędzony łosoś różowy pieprz śmietanka kremówka 2 łyżki sok z połówki cytryny sól 1 ząbek czosnku Przekrój awokado na pół. Wyjmij pestkę. Miąższ wyjmij do naczynia, wlej sok z połówki cytryny, zmiksuj, dodaj śmietankę i zmiażdżony czosnek, wymieszaj. Dodaj przyprawy
AZgotuj!wykonać z każdym rodzajem mleka: sojowym, migdałowym, z orzechów laskowych i owsianym. 2 szklanki mleka 2-3 łyżki syropu miętowego 1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej pół opakowania śmietany kremówki odrobina śmietanżelu Z podanej ilości mleka odlej odrobinę i rozprowadź skrobię oraz dodaj syrop miętowy. Na gotujące się mleko wlej przygotowany płyn. Dekoruj bitą śmietaną. Nie dodawaj
AZgotuj!Smak mięty sprawia, że dla niektórych ten "mdły" deser zamienia się w pyszny orzeźwiający deser. kartonik śmietanki kremówki 100 ml mleka 1 łyżka syropu miętowego 3 łyżeczki żelatyny lub agar agar 0,5 kg truskawki 3 łyżki cukru skrobia ziemniaczana ok 1 łyżeczki Śmietankę z mlekiem wlej do naczynia i zacznij podgrzewać. Dalej łyżkę syropu miętowego
AZgotuj!ciasto. Rozwałkować. Wysuszyć. Pokroić na 1 cm paski. Ugotować w osolonej wodzie. 300 gram kurek biała cebula ząbek czosnku sól pieprz 0,5 szklanki wytrawnego białego wina i śmietanki kremówki 1 łyżka masła koperek Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij na maśle, dodaj czosnek i kurki. Smaż. Dolej wino. Odparuj kilka minut. Dodaj sól i pieprz. Duś. Na koniec dodaj
AZgotuj!Wspaniałe wspominania. 4-5 kapeluszy świeżych białych kapeluszy pół selera marchewka cebula biała ziele angielskie liść laurowy 10 cm gałązka rozmarynu 1,5 litra bulionu olej grzanki śmietanka kremówka Umyj delikatnie kapelusze wilgotnym ręcznikiem papierowym. Pokrój w plastry. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na łyżce oleju rzepakowego. Dodaj pokrojone w plastry grzyby. Duś kilka minut. Dodaj pokrojonego w spore
AZgotuj!zupy dla moich chłopców. A oto końcowe dzieło: Zupa krem z kalafiora z pianką kawową. na 4-6 osób: średni kalafior 500 ml mleka 500 ml śmietany kremówki 1/2 laski wanilii 1 łyżka prażonych płatów migdałowych sól i biały pieprz Pianka kawowa: 200 ml wody 5 g sucro ( do nabycia w internecie) 400 ml likieru kawowego
AZgotuj!paczkę groszku. Całość gotowałam jakieś 20-25 minut. Zmiksowałam z kilkoma listkami świeżej mięty. Mocno popieprzyłam czarnym pieprzem. Wlałam do szklanek i udekorowałam listkami mięty oraz niewielką ilością kremówki
AZgotuj!lodówki na 30 minut. Rozwałkować i przełożyć do formy na makaroniki. Piec 20 w 180 stopniach. Wyjąć i dobrze wystudzić. Karmel 6 łyżki cukru 6 łyżki śmietanki kremówki pokojowej temperaturze 2 łyżki masła o pokojowej temperaturze sól z młynka gruboziarnista W rondlu na małym lub średnim ogniu rozpuść cukier aż stanie się bursztynowy, wtedy dodaj masło i cienką strużką
AZgotuj!wyszła tłusta breja. Wtedy w ruch poszedł cukier puder. Ale dziś wszystko się udało. Wyszedł pyszny krem. 2 tabliczki białej czekolady Milka ( takiej użyła) 50 mililitrów śmietanki kremówki w pokojowej temperaturze 50 ml mleka skondensowanego niesłodzonego w pokojowej temperaturze migdały w słupkach lub płatki Czekoladę pokruszyć i roztopić w kąpieli wodnej. Zestawić. Cienką stróżką wlewać śmietankę
AZgotuj!