ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:624/892)

Dolce vita do kwadratu, czyli klasyczne włoskie tiramisu 179

podaniem osypujemy niesłodzonym kakao, najlepiej przez gęste sitko. Pyszne na zimno, z filiżanką kawy. SKŁADNIKI 5 żółtek jaj rozmiaru M 120g drobnego cukru 500g serka mascarpone 250ml śmietany kremówki, 30-36% biszkopty długie, tzw. ‘ladyfingers’ – 2 opakowania po 200g niesłodzone kakao do posypania SKŁADNIKI ponczu kawowego do biszkoptów 300ml gorącej wody 3 łyżki stołowe kawy rozpuszczalnej 1 łyżka stołowa cukru

Karo in the Kitchen
Lody Viennetta 119

smaku jak oryginał kupiony w sklepie, ale za to bez sztucznych dodatków. A łamiąca się czekolada jest super :) Inspiracja Mia Cucina . Składniki: 150 g gorzkiej czekolady 400 ml śmietany kremówki 4 białka 150 g cukru pudru 50 g posiekanych, prażonych orzeszków laskowych skórka otarta z cytryny cukier waniliowy Sposób przygotowania: 1. Keksówkę (u mnie 27x9 cm) lekko smarujemy margaryna

Na Ciasteczkowych Papierach
Domowe lody kokosowe, straciatella i jeżynowe z białek i śmietanki 102

nimi poradzić i ochłodzić się. Proponuję więc kolejny przepis na domowe lody z użyciem białek. Tym razem lody kokosowe, straciatella i jeżynowe :) Dla mnie idealne! Składniki: 400 ml śmietany kremówki 5 białek 150 g cukru pudru 50 g mlecznej czekolady 50 g wiórek kokosowych pół szklanki jeżyn Sposób przygotowania: 1. Jajka parzymy we wrzątku. Białka ubijamy na bardzo sztywną pianę

Na Ciasteczkowych Papierach
Arbuzowiec 433

kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto makowe: 3 białka pół szklanki cukru 2 łyżki mąki tortowej łyżeczka soku z cytryny 2,5 łyżki maku Bita śmietana: 400ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Galaretka arbuzowa: 500g miąższu arbuza bez pestek 2 galaretki arbuzowe lub truskawkowe Nasączenie: 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki soku

Czerwona Porzeczka
Lody bananowe na śmietanie z nerkowców 138

Najprostsze lody wegańskie, tym razem dwuskładnikowe - z banana i śmietanki z nerkowców ( przepis tutaj ). Bazą tradycyjnych lodów jest śmietanka kremówka zaparzana żółtkami, w wegańskich zastąpi ją śmietanka z nerkowców. Nerkowce ze względu na swój orginalny, delikatny słodki smak są znakomitą bazą deserów. Warto je jeść, ponieważ pod względem zawartości magnezu, fosforu, cynku i żelaza wygrywaja ze wszystkimi innymi orzechami.Te lody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort Jagodowo – Cytrynowy 116

stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Jeśli nie macie 3 jednakowych form polecam upiec każdy blat oddzielnie. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Ubijamy na szytwną, gładką masę. Wykonanie: Na pierwszy blat wykładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Ponownie wykładamy

Made By Mom And Son
Zupa krem z dyni 122

Składniki około 2 kg dyni 1l bulionu warzywnego 150-200 ml mleka kokosowego Sól morska, pieprz do smaku 50ml śmietany kremówki 3-4 ząbki czosnku 1 marchewkę 3 łyżki oliwy z oliwek kawałek imbiru pół łyżeczki pasty z kurkumy tutaj 1 czerwona cebula pokrojona w piórka grzanki z chleba listki bazylii Wykonanie Dynię umyć, obrać, usunąć pestki, marchew obrać

w mojej kuchni
Torcik kakaowy z masą śmietanową i owocami 155

Składniki na biszkopt kakaowy: 3 jajka  1 szklanka mąki  1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 l kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3 śmietany fix    owoce do dekoracji : winogron, truskawki , borówka amerykańska kolorowa posypka do dekoracji motylki czekoladowe i kwiatki cukrowe mały słoiczek konfitury malinowej

Sama słodycz i szczypta chili
Pacha wielkanocna strataciella 122

Składniki: 1 kg twarogu w kostkach, 6 żółtek, 20 dag cukru pudru, 2 cukry waniliowe, szklanka śmietany kremówki, 1 gorzka czekolada, 1 biała czekolada. Sposób przygotowania: Twaróg dwukrotnie zmielić. Masło utrzeć z cukrami. Ucierając dodawać n przemian po żółtku i porcji sera. Wlać śmietanę i nadal ucierać. Pokrojone w grubsze kawałki czekolady dodać do twarogu (odłożyć po 3 kostki

Pobite gary Barbary
Ciasto z rabarbarem 137

Składniki: ciasto: 2,5 szklanki mąki, 4 łyżki cukru pudru, kostka masła,  masa: 1 ¼ szklanki brązowego cukru, ½ szklanki mąki, płaska łyżeczka soli, 9 żółtek, 330 g kremówki 30%, 80 dag pokrojonego w plasterki rabarbaru, beza: 9 białek, szklanka cukru pudru. Sposób przyrządzenia: Mąkę (2 i ½ szklanki) mieszamy z 4 łyżkami cukru pudru i kostką masła. Ciasto ugniatamy jak ciasto

Pobite gary Barbary
Zapiekanka z mielonym i cukinią 170

szklanki ryżu, 1 kg mielonego, 1 cukinia, 1 duża zielona papryka, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 3 jajka, szklanka bulionu (może być z kostki), 200 ml śmietany kremówki, 2 kulki mozarelli (każda po 125 g),  łyżka tymianku,  łyżka oregano, sól, pieprz, tłuszcz do wysmarowania naczynia, tłuszcz do smażenia, 2 łyżki tartej bułki. Sposób przygotowania: Ryż gotujemy według przepisu

Pobite gary Barbary
Pomarańczowiec z piernikami 217

łyżeczka sody oczyszczonej * 1 przyprawa do piernika Masa pomarańczowa: * kostka masła * 2 kisiele pomarańczowe z cukrem * 2 szklanki soku pomarańczowego * 1 galaretka pomarańczowa Masa śmietanowa: * 0,5 l. śmietany kremówki 30% * 3 łyżki cukru pudru * 3 łyżeczki żelatyny Polewa czekoladowa: * 13 dag margaryny * 5 łyżek cukru pudru * 3 łyżki kakao * 3 łyżki wody * 1 łyżka żelatyny * 5 łyżek gęstej śmietany

Pobite gary Barbary
Malinowy Misz Masz 130

cukrem i dodać do nich galaretkę.  Śmietanę z cukrem pudrem i mascarpone ubić na sztywną masę. Do szklanki włożyć biszkopt, wylać masę malinową, nałożyć na nią kremówkę z mascarpone, ułożyć kilka malin i znowu nałożyć krem z bitej śmietany i mascarpone. Zdobić maliną i miętą. Chłodzić 2 godziny. SMACZNEGO

Lili w kuchni
Z mchu i paproci 142

minutach jak się ma ciasto. Jeśli jest za wysoka temperatura, to należy zmniejszyć do ok 150 stopni. Wszystko zależy od rodzaju piekarnika. Składniki na krem duża śmietana kremówka (30 - 36%) 300-400 g  3-4 śmietan fixy lub żelatyna  cukier waniliowy lub cukier puder (3 łyżki)  opcjonalnie serek mascarpone i pestki granatu lub draże mleczne i zielony

Karczma Honorietty
Schlützkrapfen inaczej 128

jedno czerwone chilli pozbawione pestek z odrobiną oleju.. Następnie wrzuciłam pokrojone rydze, kurki i kilka podgrzybków. Doprawiłam solą. Gdy się chwilę podsmażyły dolałam z 1-2 łyżki śmietanki kremówki 30%. I gotowe! Ważne by grzybów nie myć, tylko oczyścić pędzelkiem albo ściereczką. Wcinajta aż się uszy będą trzęsły

Karczma Honorietty