ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:630/892)

Łódeczki z cykorii z kremem z awokado 107

karnawale potrzebne są małe przekąski. Oto moja propozycja.  Cykoria czerwona dojrzałe awokado wędzony łosoś różowy pieprz śmietanka kremówka 2 łyżki sok z połówki cytryny sól 1 ząbek czosnku  Przekrój awokado na pół. Wyjmij pestkę. Miąższ wyjmij do naczynia, wlej sok z połówki cytryny, zmiksuj, dodaj śmietankę i zmiażdżony czosnek, wymieszaj. Dodaj przyprawy

AZgotuj!
Budyń miętowy 115

wykonać z każdym rodzajem mleka: sojowym, migdałowym, z orzechów laskowych i owsianym. 2 szklanki mleka 2-3 łyżki syropu miętowego 1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej  pół opakowania śmietany kremówki odrobina śmietanżelu  Z podanej ilości mleka odlej odrobinę i rozprowadź skrobię oraz dodaj syrop miętowy. Na gotujące się mleko wlej przygotowany płyn.  Dekoruj bitą śmietaną.  Nie dodawaj

AZgotuj!
Miętowa panna cotta 143

Smak  mięty sprawia, że dla niektórych ten "mdły" deser zamienia się w pyszny orzeźwiający deser. kartonik śmietanki kremówki 100 ml mleka 1 łyżka syropu miętowego  3 łyżeczki żelatyny lub agar agar  0,5 kg truskawki 3 łyżki cukru skrobia ziemniaczana ok 1 łyżeczki Śmietankę z mlekiem wlej do naczynia i zacznij podgrzewać. Dalej łyżkę syropu miętowego

AZgotuj!
Razowe tagliatelle z kurkami 102

ciasto. Rozwałkować. Wysuszyć. Pokroić na 1 cm paski. Ugotować w osolonej wodzie. 300 gram kurek biała cebula ząbek czosnku sól pieprz 0,5 szklanki wytrawnego białego wina i śmietanki kremówki 1 łyżka masła koperek Cebulę pokrojoną  w kostkę zeszklij na maśle, dodaj czosnek i kurki. Smaż. Dolej wino. Odparuj kilka minut. Dodaj sól i pieprz. Duś. Na koniec dodaj

AZgotuj!
Grzybowa krem ze świeżych białych kozaczków z rozmarynem 138

Wspaniałe wspominania. 4-5 kapeluszy świeżych białych kapeluszy pół selera marchewka cebula biała ziele angielskie liść laurowy 10 cm gałązka rozmarynu 1,5 litra bulionu olej grzanki  śmietanka kremówka Umyj delikatnie kapelusze wilgotnym ręcznikiem papierowym. Pokrój w plastry. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na łyżce oleju rzepakowego. Dodaj pokrojone w plastry grzyby. Duś kilka minut. Dodaj pokrojonego w spore

AZgotuj!
Warsztaty w Siemens Akademia Smaku "Kawa. Świat w filiżance" + przepis na waniliowy krem kalafiorowy z kawą 167

zupy dla moich chłopców.   A oto końcowe dzieło: Zupa krem z kalafiora z pianką kawową. na 4-6 osób: średni kalafior  500 ml mleka 500 ml śmietany kremówki 1/2 laski wanilii 1 łyżka prażonych płatów migdałowych  sól i biały pieprz Pianka kawowa: 200  ml wody 5 g sucro ( do nabycia w internecie) 400 ml likieru kawowego

AZgotuj!
Krem z mrożonego groszku z mietą 119

paczkę groszku. Całość gotowałam jakieś 20-25 minut. Zmiksowałam z kilkoma listkami świeżej mięty. Mocno popieprzyłam czarnym pieprzem. Wlałam do szklanek i  udekorowałam listkami mięty oraz niewielką ilością kremówki

AZgotuj!
Ciasteczka ze słonym karmelem 185

lodówki na 30 minut. Rozwałkować i przełożyć do formy na makaroniki. Piec 20 w 180 stopniach. Wyjąć i dobrze wystudzić.  Karmel 6 łyżki cukru 6 łyżki śmietanki kremówki pokojowej temperaturze 2 łyżki masła o pokojowej temperaturze sól z młynka gruboziarnista W rondlu na małym lub średnim ogniu rozpuść cukier aż stanie się bursztynowy, wtedy dodaj masło i cienką strużką

AZgotuj!
Biała nutella z migdałami 128

wyszła  tłusta breja. Wtedy w ruch poszedł cukier puder. Ale dziś wszystko się udało. Wyszedł pyszny krem.  2 tabliczki białej czekolady Milka ( takiej użyła) 50 mililitrów śmietanki kremówki w pokojowej temperaturze  50 ml mleka skondensowanego niesłodzonego w pokojowej temperaturze  migdały w słupkach lub płatki Czekoladę pokruszyć i roztopić w kąpieli wodnej. Zestawić. Cienką stróżką wlewać śmietankę

AZgotuj!
Słodkie walentynkowe pianki 134

mleczko czy pianka.  Jakkolwiek by je nie nazywać są po prostu smaczne.  Ja mam zamiar udekorować je owocami.  galaretka truskawkowa 200 ml wody 250 ml śmietanki kremówki  cukier puder  śmietanfix lub śmietanżel  Galaretkę rozpuść w 200 ml wody. Odstaw do ostygnięcia. Kiedy będzie zimna zacznij ubijać śmietankę na puch, pod koniec dodaj śnietanfix. Następnie

AZgotuj!
Tort Czekoladowy 325

godzinach nocnych. Składniki:     Biszkopt - 5 jajek - szklanka maki tortowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki kakao Masa - tabliczka gorzkiej czekolady - 500 ml śmietanki kremówki 36% - 500 ml serka mascarpone - 2 łyżki kakao - łyżka cukru pudru - 2 śmietan fixy - słoiczek konfitury z czarnej porzeczki - opakowanie kolorowych  lentilek - 12-13 wafelków WW - słoik wiśni drylowanych

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto truskawkowe 161

wcześniej zamrożone. Co roku przygotowuję słodkie musy, które świetnie się przydają zimową porą do deserów i ciast. Latem ciasto najlepiej jest przygotować ze świeżych truskawek. Składniki: - 500 ml śmietanki kremówki 36% -  350g herbatników czekoladowych - 200g masła - 2 śmietan fix - cukier wanilinowy - 3 galaretki truskawkowe - około 600g truskawek  Sposób przygotowania: Herbatniki rozkruszamy a masło rozpuszczamy. Płynne masło dodajemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto truskawkowe z mascarpone 212

przepisy z owocami sezonowymi w roli głównej. Jest to kolejny przepis na ciasto bez  pieczenia. Składniki: - 700g truskawek - szklanka konfitury truskawkowej - 2/3 szklanki soku pomarańczowego - 1 l. śmietany kremówki 36% - 2 śmietanfixy - 2 galaretki truskawkowe - 450g serka mascarpone - 1/3 szklanki cukru pudru - cukier wanilinowy - 3-4 opakowania biszkoptów podłużnych Sposób przygotowania: Truskawki myjemy, czyścimy i kroimy  w plasterki

Pan i Pani Smith w kuchni
Sernik jagodowy 183

twarogu sernikowego z wiaderka -3/4 szklanki cukru - 1 opakowanie budyniu wanilinowego (proszek) - opakowanie cukru wanilinowego - 2,5 szklanki jagód - 1 łyżka soku z cytryny - 200g śmietany kremówki 30% - 3 łyżki cukru pudru - pół szklanki  jagód do posypania  Sposób przygotowania: Jagody myjemy, odcedzamy i blendujemy na mus.  Herbatniki rozdrabniamy za pomocą blendera lub wałka i przesypujemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Tarta z kremem waniliowym i owocami 115

ciasto: 300 gram mąki, 200 gram zimnego masła, 100 gram cukru pudru, 3 żółtka, skórka otarta z jednej cytryny, krem: 500 ml śmietanki kremówki UHT, 1/2 laski wanilii, 240 g cukru pudru, 4 żółtka, 15 g żelatyny, 2 łyżki mleka 600-700 g owoców (porzeczki, maliny, borówki) Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do malaksera, szybko zmiksować. Przełożyć

królestwo garów