ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:622/892)

Beza z delikatnym kremem mascarpone i owocami 321

delikatnym serkiem mascarpone i sezonowymi owocami Uwielbiam to połączenie! Miłego weekendu kochani :) Składniki: Beza: 3 białka (rozmiar L) szczypta soli 260 g cukru pudru Krem: 100 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 8 g cukru wanilinowego Dodatkowo: ulubione (sezonowe) owoce. Wykonanie: Beza: Chłodne białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po 1 łyżce cukru pudru

The Sweet Damsel
Pieczeń z dzika 197

ziela angielskiego  1 łyżeczka czarnego pieprzu (grubo mielony lub roztarty w moździerzu)  1/4 litra wody Sos: 3 cebule 2 łyżki masła 0,5 kostki rosołowej odrobinę śmietanki kremówki Dobrze przygotowana dziczyzna - to prawdziwe wyzwanie. Dlatego bardzo polecam ten przepis. Jeżeli będziemy przestrzegać wszystkich jego zaleceń - to możemy być pewni, że na rodzinnym spotkaniu "zabłyśniemy" wyśmienitą pieczenią z dzika

Świat Domowej Kuchni
Pavlova z wiśniami 249

piekarniku;) Przygotowujemy frużelinę. Wiśnie zasypujemy cukrem i gotujemy na średnim ogniu do jego rozpuszczenia. Powoli dodajemy rozpuszczoną mąkę cały czas mieszając i gotujemy aż całość zgęstnieje. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier. Bezę kładziemy na paterę i wykładamy na nią śmietanę a następnie frużelinę. Na koniec posypujemy startą czekoladą....smacznego;) źródło przepisu  http://anulekkkk.blox.pl/html

Anioły w kuchni
Ciasto bez pieczenia z jabłkami i bitą śmietaną 1544

zimno, składający się z warstwy jabłkowej i bitej śmietany. Proste i efektowne. Składniki: Warstwa jabłkowa: 5 jabłek 3 galaretki agrestowe łyżka soku z cytryny Warstwa śmietanowa: 650ml śmietany kremówki 200ml jogurtu greckiego 80g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 125ml wody szczypta soli Ponadto: ok 200 g herbatników tabliczka czekolady mlecznej Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 0,75 l wody. Jabłka ścieramy

e-PrzepisyKulinarne
Kremowy Przekładaniec z Bezą i Malinami 149

otrzymania sztywnej, błyszczącej piany. Sztywną pianę wykładamy po równo na wierzch surowego ciasta, posypujemy migdałami i całość pieczemy (patrz wyżej). Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 4 łyżki dżemu malinowego Serek mascarpone i śmietanę umieszczamy w misie miksera. Ubijamy na sztywno. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta rozsmarowujemy dżem malinowy. Na warstwę dżemu wykładamy krem. Przykrywamy drugim blatem

Made By Mom And Son
Tarta bez pieczenia z ricottą i malinami 182

kruszymy (ja użyłam w tym celu rozdrabniacza). Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy z herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy ricottę i delikatnie mieszamy. Krem wykładamy na ciasto i wkładamy ponownie na godzinę do lodówki. Tartę dekorujemy malinami. Smacznego

paapilotkaa
Rolada bezowa z truskawkami 200

kruchego ciasta :) Polecam !  źródło : piegusek1976 Beza : 4 białka 230 g drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu odrobina soli Nadzienie : 300 g śmietany kremówki 30 lub 36% 180 g serka mascarpone opcjonalnie łyżka żelatyny maliny, truskawki lub inne ulubione owoce Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, a następnie stopniowo wsypujemy cukier

charlotte gotuje
Tort bezowy z porzeczkami 246

miejscami. Wyjąć z piekarnika. Zostawić bezy na blachach do całkowitego ostygnięcia. Bezy najlepiej upiec dzień wcześniej i zostawić do ostygnięcia na całą noc. Krem śmietankowy: 400 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii oraz: około 600 g czerwonych porzeczek  Śmietana i serek mascarpone powinny być mocno schłodzone, najlepiej przez

maniapieczenia
Zimna miska według Duńczyka 195

rozgrzewającym. Jednak lato bez koldskål , w takiej czy innej wersji, byłoby po prostu nieważne .  Co to właściwie jest? Zupa na bazie maślanki, czasem wymieszanej z jogurtem, czasem z kremówką dla polepszenia konsystencji; klasycznie przygotowuje się ją na bazie żółtek utartych z cukrem, i tak też będzie w poniższym przepisie (dla tych, którzy surowych jajek nie jadają, mam dobrą wiadomość

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Truskawkowa pokusa 199

truskawkowo już się nie da:) Łatwy i szybki w wykonaniu, jedyny minus tego deseru to czas oczekiwania - jak to na galaretkę przystało. Składniki: 5 galaretek truskawkowych 400 ml śmietanki kremówki 30% pół szklanki mleka zagęszczonego 2 opakowania cukru waniliowego 3 łyżeczki żelatyny łyżka soku z cytryny 3 łyżki cukru 30 dag truskawek Sposób przygotowania: Galaretki rozpuścić w 4 szklakach wody

na moim stole...
Szwedzkie pulpeciki w sosie śmietanowym 157

tartej szklanka mleka 1 jajo 1 cebula sól pieprz pół łyżeczki zmielonego ziela angielskiego pół łyżeczki zmielonych goździków olej do smażenia sos: 0,5 litra bulionu 300 ml śmietany kremówki 30% pól łyżeczki gałki muszkatałowej pieprz sól ewentualnie łyżka mąki do zagęszczenia Sposób przygotowania: Bułkę tartą zalać mlekiem, wymieszać i poczekać aż napęcznieje. Cebulę posiekać, przesmażyć na łyżce oliwy

na moim stole...
Urlop od bloga czyli krótkie wakacje 107

Krakowa zajechaliśmy po drodze do Wadowic.  Niestety zwiedzanie Krakowa zajęło nam sporo czasu i nie zdążyliśmy zwiedzić domu Karola Wojtyły. Ale obeszliśmy rynek i obowiązkowo zaszliśmy na kremówki papieskie. Muszę przyznać, że są pyszne i cena przystępna bo 3,50 za ciacho. Wracając z Wadowic mieliśmy niezłą przygodę bo nawigacja wariowała, ale to była taka mała przygoda

Ewa w kuchni
Lody śmietankowe i jagodowe + film 195

miski wlewamy zimne mleko, wsypujemy mleko w proszku i całość dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy cukier i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. W drugiej misce ubijamy śmietanę kremówkę ale nie na sztywno i łączymy z masą mleczną. Lody przelewamy do dwóch pojemników. Do jednej części masy wrzucamy jagody i całość miksujemy. Drugą część lodów pozostawiamy o smaku śmietankowym

Smakowite Dania
Prosty deser z malinami 163

kolejny upalny dzień. Piekarnika nie odważyłam się odpalić, ale za to zrobiłam na obiad pierogi z borówkami (przepis) i zrobiłam prosty klasyczny deser z malinami. Składniki: 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) 1 szklanka malin 4 łyżki  startej czekolady mlecznej Wykonanie: Śmietanę mocno schłodzoną ubić z cukrem pudrem na sztywno.  Przełożyć

O kuchni z uczuciem
Domowe ptysie z malinami 209

sztuk. Całość podawana z bitą śmietaną i oczywiście malinami :) Składniki: 1 szklanka mąki 50 g masła 3/4 szklanki wody 3 jajka szczypta soli cytryna 5oo ml śmietany kremówki 2 saszetki ŚmietanFixu (lub innego utrwalacza do śmietany) 2 łyżki cukru pudru   Masło gotujemy w garnku z wodą, solą i skórką otartą z połówki cytryny. Mąkę przesiewamy i kiedy woda zacznie

Ciastkozercy