ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:615/892)

Dyniaki - potworki na Halloveen 142

powiecie na taką śmieszną, słodką propozycję na Halloveen ? Składniki : 50 dag puree z dyni 200 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka cynamonu 1/4 szklanki cukru, ja dałam cukier puder wg smaku, bo puree było już słodkie kruche ciasteczka kakaowe słodkie pianki na oczy gorzka czekolada na oczy Przygotowanie : Dynię upiec i zmiksować na puree, dodać cynamon i cukier - wymieszać i wstawić

Proste Potrawy
Babeczki z robalami 169

cukru 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki maślanki 2 łyżki kakao 1 jajko  łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli  Masa z mascarpone: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru  Dodatkowo:  żelki robaki   Babeczki: W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie wlewamy mokre składniki do suchych

Czerwona Porzeczka
Diabelskie babeczki 147

soli 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika w proszku jajko 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki maślanki cukier waniliowy łyżka białego octu winnego 2/3 łyżeczki sody Masa z mascarpone: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru   Dodatkowo: czekolada W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy do uzyskania

Czerwona Porzeczka
Risotto z kaszy pęczak i białych szparagów 114

przy tradycyjnym risotto . Kasza będzie stawać się miękka nawet 30 minut dlatego w razie potrzeby możemy dolewać gorącej wody. Kiedy kasza jest al dente, wlewamy 3-4 łyżki śmietanki kremówki 30%. Na ostatnie kilka minut wlewamy wcześniej zmiksowany w 100 ml wody średni pęczek szczypiorku (tylko zielona część), dorzucamy łyżkę masła, solimy i porządnie doprawiamy czarnym pieprzem. Wyłączamy

Right Behind The Kitchen
Pierś z kurczaka na kremowym sosie ze świeżych kurek - czyli kura na kurach 159

kremowym sosie ze świeżych kurek Garść oczyszczonych kurek smażymy na maśle i oliwie (proporcje pół na pół). Po paru minutach solimy i pieprzymy, dolewamy ok. 100 ml rzadkiej śmietanki kremówki (30%). Czekamy kolejne parę minut na wolnym ogniu aby sos zgęstniał. W międzyczasie pierś z kurczaka kroimy w poprzek na kilku centymetrowe kawałki. Smażymy na bardzo gorącej patelni podlanej delikatnie

Right Behind The Kitchen
Czekoladowa kopuła z malti keksami 358

przygotowane ciasto wlewamy do wyłożonej papierem tortownicy-samo dno . Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika, pieczemy około 20-25 minut lub do suchego patyczka. Krem: Śmietanę kremówkę podgrzewamy w rondelku, wsypujemy cukier puder oraz rozpuszczalną kawę, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, czekamy chwilę aż zacznie się rozpuszczać, wtedy mieszamy do połączenia. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą

Wanilia i Kardamon
Zapiekanka z kurczakiem, brokułami i cukinią 362

gałki muszkatołowej. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/2 brokuła 1 mała cukinia 1/5 opakowania makaronu (ja użyłam malutkich różyczek) bądź penne 100 g serka homogenizowanego śmietankowego 250 ml śmietany kremówki gałka muszkatołowa biały pieprz sól 1 ząbek czosnku Wykonanie: Brokuł umyć, podzielić na małe różyczki, ugotować. W międzyczasie doprawić pierś z kurczaka solą i pieprzem i pokroić w małą kostkę

Ania i Marcin gotują
Lody truskawkowe 118

Normal 0 21 Śmietana kremówka – 600 g Truskawki – 200 g Cukier puder – 2 łyżki   Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Truskawki oczyścić, umyć, zmiksować i przetrzeć przez sito. Połączyć ze śmietaną. Przełożyć masę lodową do pojemnika i wstawić do zamrażalnika, najlepiej na całą noc. Po wyjęciu lody nakładamy do miseczki i dekorujemy truskawkami Normal

Camilla w kuchni
Jesienny Deser Karmelowo – Jabłkowy 115

cynamon, cukier i mieszamy. Dodajemy masło. Stawiamy na palniku i podsmażamy na małym ogniu, około 5 minut, aż jabłka lekko zmiękną. Odstawiamy do ostygnięcia. Bita śmietana: 200 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i cynamonem. Dodatkowo: 16 łyżek Granoli (najlepsza z jabłkami i cynamonem lub wedle uznania

Made By Mom And Son
Ciasto z gotowanego ryżu (z bitą śmietaną i bananem) 148

przestygnięty, ale jeszcze ciepły) dokładnie połączyć z resztą składników. (Czekolada powinna się rozpuścić.) Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40-50 minut w 180 stopniach. Kremówkę z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno, lekko schłodzić a następnie przełożyć na ostudzone ciasto. Banana pokroić w plasterki i ułożyć na bitej śmietanie. Całość posypać wiórkami czekoladowymi

Di gotuje
Kura duszona w śmietance 186

ogniu. Na wywarze przygotować ulubioną zupę. - podgotowane części kury ( wykorzystałam pałki, piersi, udka ) - 0,5 szklanki wywaru spod kurczaka - 2 średnie cebule - 3 łyżki masła - 250  ml śmietanki kremówki - 2 łyżki bułki tartej - liść laurowy, ziele angielskie - sól, pieprz Mięso przełożyć do rondelka, podlać wywarem. Na mięsie równomiernie rozłożyć krążki cebuli, posypać bułką tartą, dodać liść laurowy, ziele angielskie

kawawszklance
Biszkoptowe z kremem dyniowym 154

przełożyć do reszty kremu. Zmiksować. Nasączenie: pół szklanki kawy Dodatkowo: 290g powideł śliwkowych 1 szklanka drobno posiekanych orzechów włoskich cynamon Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka masła W garnuszku podgrzać śmietankę i masło. Zdjąć z palnika.   Dodać posiekaną czekoladę, odczekać chwilę, aż czekolada zmięknie, następnie całość wymieszać i odstawić do wystudzenia. Wykonanie

kulinarnyswiatdomi
Czekoladowe babeczki z pepsi colą i kremem z gorzkiej czekolady 141

papierowych papilotek na babeczki, na wysokość 3/4 foremek, wstawiamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, pieczemy około 20-25 minut lub do suchego patyczka. Krem czekoladowy:  Śmietanę kremówkę podgrzewamy w rondelku, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, czekamy chwilę aż zacznie się rozpuszczać, wtedy mieszamy do połączenia.  Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, następnego dnia miksujemy na gładki

Wanilia i Kardamon
,,Dyniowa lampka’’ 135

należy umieścić w pozycji pochyłej, a jednocześnie stabilnej. Deser wstawiamy do lodówki, żeby masa całkowicie zastygła. W tym czasie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone. Ubitą kremówkę przekładamy na wystudzoną masę dyniową. Lampkę stawiamy na poziomej powierzchni na około 3 godz w lodówce. Smacznego

Podróż w kulinaria
MURZYNEK CIASTO 130

trzy placki. Dwa z nich smaruję dżemem z czarnej porzeczki lub powidłami śliwkowymi  a wierzch polewam wcześniej odlaną polewą. Dla zupełnej rozpusty czasem robię krem ze śmietany kremówki...;-) Można posypać całość pokruszonymi migdałami lub wiórkami kokosowymi.... i w końcu możemy zabrać się za jedzenie ciasta, które zawsze znika w zawrotnym tempie. Pycha! Polecam również pysznego MURZYNKA

potrawyregionalne