jeszcze możemy. Składniki: 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów 500 g truskawek + 3/4 szklanki truskawek 1 szklanka cukru + 2 łyżki cukru 1/2 soku z cytryny 500 ml śmietany kremówki 4 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy (średnica 24 cm ) Truskawki umyć i zmiksować z cukrem. Żelatynę namoczyć w bardzo małej ilości wody po czym poczekać
O kuchni z uczuciemtort warto zrobić dzień przed imprezą, wieczorem, aby w nocy mógł spokojnie wystygnąć i dobrze się kroić. Przekroić tort na trzy blaty. Każdy z nich polać równomiernie syropem. Śmietankę kremówkę koniecznie schłodzić dobrze w lodówce (minimum godzina chłodzenia). Ubić, aż trochę zgęstnieje i dodawać po łyżce mieszankę cukru pudru, cukru waniliowego i śmietan fixu. Miksować, aż powstanie z niej gęsty
Kulinarne Inspiracjeświeżych są naprawdę smaczne. Najlepsze z bitą śmietaną. Na podstawie przepisu ze strony Moje Wypieki Składniki 500 g truskawek 80 g śmietany kremówki 36% 300 g jogurtu greckiego łyżka soku z cytryny 3 łyżki ksylitolu lub cukru (lub tyle ile lubimy) Przygotowanie 24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika
Stare Garykrem angielski ) szczypta soli 300 g cukru pudru 3 łyżki mąki ziemniaczanej odrobina ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki octu winnego lub soku z cytryny Krem: 500 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru Przygotowanie: Bezy: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Dodajemy po łyżce cukier puder, dalej ubijamy. Dodajemy mąkę, wanilię, ocet i delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy
Smakowity Blog Kulinarnyktórego pochodzi ten przepis, chyba wymyśliła je specjalnie dla mnie ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki na 6-8 babeczek: 220 g ciasteczek Oreo 50 g miękkiego masła 250 ml śmietanki kremówki szczypta soli 100 g białej czekolady kilka truskawek kilka listków mięty do ozdoby CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Ciasteczka umieszczamy w misie blendera. Miksujemy drobniutko
My Culinary Artdwie łyżki brązowego cukru kruszonka: 120 g masła 150 g mąki ( niepełna szklanka) 1 opakowanie cukru migdałowego 2 duże łyżki brązowego cukru 3 duże łyżki płatków migdałowych dodatkowo: śmietana kremówka/ lody śmietankowe/ krem jogurtowy świeża mięta/ melisa SPOSÓB WYKONANIA 1. Rabarbar umyć i pokroić w 1 cm kawałki. Jabłko obrać i pokroić w kostkę o boku 1 cm. Włożyć
DefinicjaSmakuszklanki brązowego cukru 2/3 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki cynamonu duża szczypta soli 1 jajko krem: 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 1 szklanka śmietanki kremówki 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub ziarenka z jednej laski wanilii 1 jajko gruszki: 4 twarde gruszki 1 szklanka brązowego cukru 1 laska cynamonu 2-3 goździki
DefinicjaSmakubardzo prosty przepis na śmietankowe lody straciatella, które doskonale smakują w formie lodowej kanapki. Są kremowe, puszyste i przede wszystkim naturalne! SKŁADNIKI ( około 0,7 l ) 200 ml śmietanki kremówki 2 jajka 1 łyżka cukru kryształ 2 łyżki cukru pudru ( można zmienić ilość według preferencji) 2-3 łyżki płatków mlecznej czekolady dodatkowo: wafle truskawki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Śmietankę i jajka
DefinicjaSmakutruskawek i wiórków czekoladowych, zwieńczony pyszną owocową galaretką, a na spodzie ma cudowne biszkopty nasączone porzeczkowymi % :) Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI (tortownica 23cm) masa sernikowa 600g jogurtu greckiego 100 ml śmietanki kremówki 4 łyżki ksylitolu/cukru (można więcej) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego 3 łyżki wiórków gorzkiej czekolady 20 truskawek 4 łyżeczki żelatyny spód podłużne biszkopty
DefinicjaSmakulitr) : 200 ml mleka 2 łyżki kakao 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 4 łyżki likieru kawowego 500 g serka mascarpone 120 g cukru pudru szczypta soli 100 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) Przygotowanie: Połowę mleka zagotować, w drugiej połowie wymieszać kakao i kawę rozpuszczalną. Dodać do gotującego się mleka i wymieszać. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Gdy kakao wystygnie dodać
Domowa Cookierenka Agiminut. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt upuszczamy na podłogę z wysokości około 50 cm. Studzimy w piekarniku. Po ostygnięciu biszkopt kroimy na dwa blaty. Krem śmietanowy: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem usztywniaczy i cukru pudru. Wiśnie w żelu mieszamy z likierem wiśniowym. Jeżeli nie mamy gotowych wiśni w żelu możemy je zrobić sami. Około 500 g wiśni gotujemy
VioletoweKucharzeniebudyniowa: 2 budynie śmietankowe ½ litra mleka 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 kostka masła Masa jagodowa: 60 dag jagód 3 opakowania galaretki fioletowej Masa śmietanowa: ½ lita śmietany kremówki 1 opakowanie galaretki fioletowej 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów. PRZYGOTOWANIE: Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier oraz żółtka. Nadal ubijając dodaję mąkę wymieszaną
Tradycyjna kuchnia Kasiosób: 500 g bobu 250 g zielonego groszku sól, cukier i odrobina masła szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku kilka łyżek śmietanki kremówki pokruszony pumpernikiel świeże listki mięty świeże listki natki pietruszki pieprz do smaku sól do smaku CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Bób i zielony groszek gotujemy do miękkości
My Culinary Artjajka 3 łyżki oleju 40g dobrego, ciemnego kakao bez cukru 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g połamanej, gorzkiej czekolady Dodatkowo: kolorowa posypka cukrowa 1. Piekarnik nastawić na 170oC na funkcji góra-dół. 2. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz sodą
Mała Cukierenkastopni piekarnika. Pieczemy około 15 minut. Sprawdzając patyczkiem, patyczek powinien być lekko wilgotny. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Ganache: 140 g gorzkiej czekolady Goplana 60% kakao 100 ml śmietany kremówki 36% Śmietanę doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty po czym mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Dodatkowo: 5 łyżek
Made By Mom And Son