ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:616/892)

Ciasto szpinakowe z kremem cytrynowym i miętą 266

zagotowaniu dodajemy 1/3 szklanki wody zmieszaną z 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Mieszamy do zgęstnienia. Wylewamy krem na ciasto i zostawiamy do ostudzenia. Składniki do warstwy śmietanowej: - 750 mililitrów śmietanki kremówki - 2-3 śmietan-fixy lub zamiennie żelatyna - 3-4 łyżki cukru pudru - listki świeżej mięty - syrop cukrowy Przygotowanie warstwy śmietanowej: Śmietankę ubijamy i słodzimy pod koniec ubijania. Przy użyciu śmietan

Życie zamknięte w smaku
pyszna domowa kremówka 389

składniki na ciasto: 2 szkl mąki 250 g margaryny 1/2 szkl kwaśnej śmietany wykonanie : Mąkę siekamy z zimną margaryną, dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto. Wkładamy na

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na zimno Z galaretką Kiwi 950

Produkty Potrzebne: Kiwi- 4 sztuki galaretka kiwi- 2 opakowania po 77gr żelatyna-fix- opakowanie słodki twaróg- 1Kilogram  herbata- 1Szklanka biszkopty- 1Paczka 120gram śmietana kremówka-400Mililitrów (30% lub 36%) cukier puder-3/4Szklanki sok z cytryny- około 2 łyżek   Sposób przyrządzenia: 1.Na tortownicy kładziemy biszkopty i na nie polewamy łyżeczką na biszkopta  herbatę. 2. Gotujemy wodę, rozpuszczamy żelatynę

pichciszto
Smarowidło orzechowe z cynamonem 201

chleb tym prozdrowotnym smarowidłem. Serdecznie polecam i zachęcam do polubienia Kuchni PROzdrowotnej! Dla 2-3 osób Czas przygotowania: kilka minut + 2-3 godziny schładzania Składniki: 2 łyżki śmietany kremówki 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego (najlepiej wcześniej wyjętego z lodówki) 2 łyżki oleju z orzechów włoskich 3 łyżki orzechów laskowych łyżeczka mielonego cynamonu łyżka cukru brzozowego Przygotowanie: 1/ Miksujemy wszystkie

Kuchnia PROzdrowotna
Wielka mini przyjemność 165

biszkoptów Składniki (na masę sernikową): 250 gramów sera Ricotta 50 gramów cukru pudru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 jajko 1 żółtko 150 ml śmietany kremówki Do tego wybrane owoce - u mnie maliny i borówki, a Wy wybierzcie sami! Wykonanie: Formę do muffinek wyłóż papilotkami.  Jeśli chcesz zrobić spód z ciasteczek - rozpuść masło a ciasteczka

Garniec Magalie
Tort czekoladowy z solonym karmelem podany ze stoutem 159

mieszając aż cukier całkowicie się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować przez około 10 minut, aż masa osiągnie konsystencję syropu - ma być szklista i bursztynowego koloru. Do otrzymanego karmelu dodać kremówkę i energicznie mieszać, aż do uzyskania gładkiej masy. Gotować kolejne 2 minuty. Zdjąć z ognia. Dodać połamaną czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia, wystudzić. Wystudzoną masę czekoladową zmiksować z masłem, schłodzić

Domowa cukiernia Ewy
Lody kokosowe (bez jajek i maszyny) 172

się bardzo gęsta śmietanka kokosowa. Z jednej puszki wychodzi około 200 g śmietanki. Śmietankę należy delikatnie wyjąć, wrzucić do garnka lub miski i ubić na sztywno jak normalną śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie powoli wlewać mleko skondensowane i olej kokosowy. Masę przelać do pojemnika na lody, zamknąć i zamrozić. Po około 3 godzinach, gdy lody zgęstnieją

maniapieczenia
Lody Czekoladowe Domowe 199

godzin, mi udało się zjeść jedną porcję, resztę pochłonął mój syn. Co to oznacza? Były pyszne!  Źródło: Moje Wypieki . Składniki na ok. 700 ml lodów: 300 ml śmietany kremówki 300 ml mleka 4 żółtka 80 g cukru 100 g dobrej jakości gorzkiej czekolady 60 g dobrej jakości mlecznej czekolady 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub wódki (ja użyłam domowego ekstraktu

Blondynka Gotuje
sernik z borówkami i czarną porzeczką bez pieczenia 400

tortownicy (21 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia. składniki na masę serową: 700 g ser białego (ja użyłam domowego i miksowałam go na gładką masę) 125 ml śmietany kremówki 180 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 czubate łyżki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody ok. 200 – 250 g owoców czarnej porzeczki wymieszanych z borówkami dodatkowo

Domowy Smak Jedzenia
Domowy serek mascarpone 226

szczęśliwsi a my zdrowsi. Taki serek możecie użyć do deseru, tostów z dżemem, różnych past, .... albo z czym tam go lubicie jeść    Składniki: 2 szklanki śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Do średniego rondelka wlewamy śmietanę i gotujemy na bardzo małym ogniu, używając termometru sprawdzamy temperaturę. Śmietanę gotujemy do momentu otrzymania

Niezły Młynek
Najprostsze lody karmelowe - bez maszynki, bez jajek 172

cieszą smakiem każdego łasucha. Dlatego dziś zapraszam Was na przepis na najprostsze lody karmelowe. Wykonuje się je ekspresowo i w takim też tempie znikają ;) Spróbujcie. Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30% (zimna) 200 ml słodzonego karmelowego mleka skondensowanego (zimne) mała szczypta soli opcjonalnie 2 łyżki rozdrobnionych orzechów Przygotowanie: Śmietankę wyjmujemy z lodówki. Ubijamy śmietankę 30% wraz z mała szczyptą soli

Słodkie okruszki
CIASTO JOGURTOWE Z MORELAMI 263

dodatkiem cudownych polskich moreli, (które są kwaskowe), z dodatkiem kruszonki na oleju i polukrowane (na wyraźną prośbę mojej Córci), tym razem mielonym cukrem trzcinowym z dodatkiem nie jak zawsze kremówki, a odrobiny mleczka kokosowego- takie nowe doświadczenie, bardzo smakowite. Ciasto przygotowałam jak zawsze na mące orkiszowej (ma cudowny orzechowy posmak), bez cukru- z dodatkiem ksylitolu, na bazie oleju (wykorzystałam panujące

Smaczne Zdrowe
Torcik brzoskwiniowy z bezami bez pieczenia 2773

bananowego  2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru  1 łyżka cukru  1 opakowanie cukru waniliowego (16 g)  700 g dojrzałych brzoskwiń  Wierzch: 300 ml śmietanki kremówki 30%  1 opakowanie cukru waniliowego  1 łyżeczka cukru pudru  70-100 g bezy  Biszkopy dokładnie pokruszyć (najlepiej za pomocą blendera). Masło roztopić i dodać do biszkoptów

Świat Ciasta
Truskawkowy Tort z Konikiem Pony 139

olej, następnie żółtka i obie mąki. Wylewamy na tortownicę. Pieczemy w temp 180  st. C przez ok 35 minut Masa truskawkowa : 0,5 kg truskawek 400 ml śmietany kremówki 1,5 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru ( do smaku) Żelatynę zalewamy gorącą wodą i zostawiamy żeby napęczniała.  Truskawki rozdrabniamy na gładką konsystencję. Śmietanę ubijamy i dodajemy stopniowo truskawki

Słodka Kraina Wypieków