Słodkie środy - Tartaletki z jabłkiem i kajmakiem

Słodkie środy - Tartaletki z jabłkiem i kajmakiem

Słodkie środy - Tartaletki z jabłkiem i kajmakiem

Przepis na : deser

Takie tartaletki to u mnie w domu słodkość na wszystkie sezony. Jabłka dostępne są u Nas przez cały rok, więc z powodzeniem zarówno wiosną jak i zimą możemy takie słodkości przygotować. Ja osobiście wybieram kwaskowate jabłka, gdyż kajmak jest bardzo słodki i całość się wówczas świetnie uzupełnia smakowo. Tartaletki z jabłkiem i kajmakiem Składniki : Na ciasto (na 5 sztuk) 150 g mąki pszennej 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko 1 szczypta soli   Dodatkowo: 2,5 jabłka 100 g masy kajmakowej sok z cytry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Konczi i Szpileczka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, sok, cytryna, kajmak, babeczki, ciasta z jabłkami, ciastka kremówki, polewa, ciasta z kremami, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, deser z owocami, deser, ciasteczka, desery, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasto z masa, ciasta z masa, masa do babeczek, lekkie ciasto, ciasto z połówkami jabłek, kruche ciasteczka

Inne przepisy z Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.