tortownicy (21 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia. składniki na masę serową: 700 g ser białego (ja użyłam domowego i miksowałam go na gładką masę) 125 ml śmietany kremówki 180 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 czubate łyżki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody ok. 200 – 250 g owoców czarnej porzeczki wymieszanych z borówkami dodatkowo
Domowy Smak Jedzeniaszczęśliwsi a my zdrowsi. Taki serek możecie użyć do deseru, tostów z dżemem, różnych past, .... albo z czym tam go lubicie jeść Składniki: 2 szklanki śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Do średniego rondelka wlewamy śmietanę i gotujemy na bardzo małym ogniu, używając termometru sprawdzamy temperaturę. Śmietanę gotujemy do momentu otrzymania
Niezły Młynekcieszą smakiem każdego łasucha. Dlatego dziś zapraszam Was na przepis na najprostsze lody karmelowe. Wykonuje się je ekspresowo i w takim też tempie znikają ;) Spróbujcie. Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30% (zimna) 200 ml słodzonego karmelowego mleka skondensowanego (zimne) mała szczypta soli opcjonalnie 2 łyżki rozdrobnionych orzechów Przygotowanie: Śmietankę wyjmujemy z lodówki. Ubijamy śmietankę 30% wraz z mała szczyptą soli
Słodkie okruszkidodatkiem cudownych polskich moreli, (które są kwaskowe), z dodatkiem kruszonki na oleju i polukrowane (na wyraźną prośbę mojej Córci), tym razem mielonym cukrem trzcinowym z dodatkiem nie jak zawsze kremówki, a odrobiny mleczka kokosowego- takie nowe doświadczenie, bardzo smakowite. Ciasto przygotowałam jak zawsze na mące orkiszowej (ma cudowny orzechowy posmak), bez cukru- z dodatkiem ksylitolu, na bazie oleju (wykorzystałam panujące
Smaczne Zdrowebananowego 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 700 g dojrzałych brzoskwiń Wierzch: 300 ml śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru pudru 70-100 g bezy Biszkopy dokładnie pokruszyć (najlepiej za pomocą blendera). Masło roztopić i dodać do biszkoptów
Świat Ciastaolej, następnie żółtka i obie mąki. Wylewamy na tortownicę. Pieczemy w temp 180 st. C przez ok 35 minut Masa truskawkowa : 0,5 kg truskawek 400 ml śmietany kremówki 1,5 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru ( do smaku) Żelatynę zalewamy gorącą wodą i zostawiamy żeby napęczniała. Truskawki rozdrabniamy na gładką konsystencję. Śmietanę ubijamy i dodajemy stopniowo truskawki
Słodka Kraina Wypiekówuzyskania gęstego budyniu. Odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na gładką masę, stopniowo dodajemy zimny budyń. Pianka Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody, odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy, następnie dodajemy cukier puder oraz zimną, tężejącą galaretkę. Biszkopt nasączamy ponczem, następnie wykładamy masę budyniową, a na wierzch cytrynową piankę. Całość można posypać startą czekoladą, odstawiamy na kilka godzin
Słodka Kraina Wypiekóworzechów włoskich 50 g zmielonych orzechów włoskich 3 białka łyżka bułki tartej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% ok. 80 g orzechów włoskich do posypania Ciasto "Snikers" Siostry Anastazji (Ciasto Orzechowo- Kokosowe z Masą Budyniową) - Sposób przygotowania: Ciasto Kruche: Masło siekamy na małe kawałki. Następnie dodajemy resztę
Słodka Stronanajlepiej z firmy Gostyń - 3/4 szklanki cukru pudru - 1 szklanka mąki kukurydzianej - 5 szklanek mleka - pół buteleczki olejku wanilinowego - 100 g gorzkiej czekolady - 100g mlecznej czekolady - 5 łyżek śmietany kremówki - 5 batonów snickers - 2 duże opakowania herbatników - 1 małe opakowanie herbatników Sposób przygotowania: Do garnka wlewamy 4 szklanki mleka i je zagotowujemy. Pozostałą część mleka przelewamy do rondelka i dodajemy
Pan i Pani Smith w kuchniserek homogenizowany 500 g · galaretka truskawkowa 1 szt · galaretka cytrynowa 1 szt · galaretka niebieska 1 szt · śmietana kremówka 330 ml · żelatyna fix deserowa 2 szt · cukier waniliowy · biszkopty okrągłe galaretkę niebieską i żółtą każdą osobno rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i zostawić do stężenia. Galaretki pokroić w kostkę. Galaretkę czerwoną rozpuścić w 350 ml wrzątku
Camilla w kuchniznalazł. 4 porcje Składniki: 20 sztuk ciastek francuskich Brześć 2 porcje kawy espresso 100 g świeżej lub mrożonej borówki 200 g serka mascarpone 50 ml śmietany kremówki - ubitej na sztywną pianę 3 łyżki miodu faceliowego borówki do dekoracji Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Ciasteczka nasącz kawą i ułóż na dnie szklanek po 3 - 4 sztuki, możesz
Niezły Młynekinnych potraw. Obiad bardzo mi smakował i nie raz będzie gościł na naszym stole. Bardzo serdecznie polecamy. Składniki: - makaron tagliatelle - 250g kurek - 4 łyżki białego wina - 130ml śmietany kremówki 30% - 120ml buliony warzywnego - pęczek posiekanej natki pietruszki - 3 filety piersi z kurczaka - masło, olej - sól, pieprz Sposób przygotowania: Kurki myjemy pod bieżącą wodą. Suszymy na ręczniku papierowym. Piersi
Pan i Pani Smith w kuchniżółtko Sernik z wiśniami - składniki na kruchy spód Składniki na masę serową: 5 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 kg twarogu gotowego na sernik 100 ml śmietanki kremówki 1 zapach waniliowy lub laska wanilii 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej wydrylowane wiśnie świeże lub z syropu Sernik z wiśniami - składniki na masę serową Wykonanie: Zaczynamy
Pyza i Surówkatoffi 1 op · kakao 0,5 łyżki · proszek do pieczenia 1 łyżeczka · cukier 3/4 szkl · sól Poncz: · woda 1/2 szkl · cukier 1 łyżeczka · kawa rozpuszczalna 1 łyżka Masa: · śmietana kremówka 350 ml · cukier puder 2 łyżki · śmietan-fix 1 op Dekoracja · masa kajmakowa 1 op · perełki czekoladowe Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli, ubić na sztywno, dodać żółtka
Camilla w kuchni