Zupa pieczarkowa z makaronem

Zupa pieczarkowa z makaronem

Zupa pieczarkowa z makaronem

Składniki: 500 g pieczarek 1,5 l  bulionu mięsnego 3 średnie marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera 1 łyżka masła klarowanego 1 mały por 200 g makaronu 250 ml śmietany kremówki 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól pieprz 2 łyżki posiekanego koperku Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę,seler, por obrać i  pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilę warzywa. W garnku zagotować bulion,  dodać podsmażone warzywa, pieczarki pokrojone w plasterki, liść laurowy, ziele angielskie i g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pieczarkowa, makaron, makarony, marchewka, por , seler, pieczarki, zupa, ciastka kremówki, ciasta z kremami, warzywa na patelnie, makaron z pieczarkami, makaron z patelni, zupa z selera

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.