ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:629/892)

Jajka w potrawce 171

szybki obiad, który  z pewnością zadowoli nie jedno podniebienie:) Polecam, bo na prawdę pyszny !!! Składniki: 6 jaj 1 puszka kukurydzy 1 cebula 1 szklanka rosołu 250 ml śmietany kremówki 1 łyża masła natka pietruszki koperek 1 łyża mąki sól pieprz Wykonanie:  Jajka gotuję na twardo, obieram kroję na ćwiartki i układam na talerzach.Cebulę kroję w kostkę, podsmażam

Bea(u)ty kitchen
Ananasek 229

mąki pszennej 8 łyżek cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 puszka ananasów 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego Piana: 1/2 litra kremówki 1/2 szklanki cukru Wykonanie: Białka ubijam na pianę dodając cukier i  po jednym żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia mieszam i przesiewam delikatnie do masy jajecznej.. Na koniec

Ciasteczkowy Potwór
Rafaello 255

kulki. W końcu metodą prób i błędów udało mi się jakoś wykonać to moje, domowe rafaello. Składniki: 2 tabliczki białej czekolady 1 szklanka mleka w proszku 1 śmietana kremówka(330 ml) 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru 1 opakowania suchych wafli 1 opakowanie wiórek kokosowych 200 g Wykonanie: Śmietanę podgrzewam, dodaję mleko w proszku, mieszam, zestawiam, wrzucam do tego

Ciasteczkowy Potwór
Tort urodzinowy 167

masy budyniowej. Połowę masy wykładam na jeden blat biszkoptowy, przykrywam drugim i wykładam resztę masy na wierzch i boki ciasta. Śmietanę kremówkę ubijam z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na sztywno. Galaretkę rozpuszczam w szklance gorącej wody i tężejącą dodaję do masy śmietankowej. Nakładam do rękawa cukierniczego i wyciska na wierzch

Ciasteczkowy Potwór
Rolada z bitą śmietaną 179

Rolada: 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej 6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu 2 łyżki kakao Masa śmietankowa: 1 śmietana kremówka-330 ml 2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżeczki kakao Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję po trochu cukier i po jednym żółtku. Mąkę mieszam z proszkiem  do pieczenia

Ciasteczkowy Potwór
Babka białkowa z polewą karmelową 163

ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki masła 100 ml mleka rodzynki Karmel: 7 łyżek cukru 2 łyżki zimnej wody 1/2 kostki masła 120 ml śmietany kremówki Wykonanie: Masło rozpuszczam na patelni i odstawiam aby przestygło. Białka ubijam na sztywną pianę dodając porcjami cukier. Obie mąki przesiewam z proszkiem do pieczenia i po trochu dosypuję do masy

Ciasteczkowy Potwór
Rafaello II 150

pyszność i podzielę się z Wami tym specjałem:) Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 500 ml kremówki 2 opakowania białej czekolady 3 ,,Śnieżki" 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1 szklanka gorącej wody 200 gram wiórek kokosowych Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier i żółtka

Ciasteczkowy Potwór
Leśny mech 143

wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 50 min. Wyjmuje i studzę. Odcinam wierzch ciasta i kruszę przy pomocy widelca.  Galaretkę rozpuszczam we wrzątku i studzę. Kremówkę ubijam dodając cukier puder i tężejącą galaretkę. Połowę pokruszonego ciasta dodaję do masy śmietankowej, wymieszam i wykładam na zimne ciasto. posypuję pozostałym pokruszonym ciastem, rodzynkami

Ciasteczkowy Potwór
Tort w stylu angielskim 224

nasączony pierwszy krążek smaruję połowę frużeliny, na to połowę masy, przykrywam drugim nasączonym krążkiem  ponownie frużelina i reszta masy, przykrywam trzecim nasączonym krążkiem i wstawiam do lodówki. Kremówkę  ubijam na sztywno dodając porcjami cukier i kakao. Ubitą smaruję wierzch ciasta i posypuję startą czekoladą. Odstawiam do lodówki najlepiej na całą

Ciasteczkowy Potwór
Serowiec z arbuzem 190

kilkoma łyżkami zimnej wody, mieszam i odstawiam by spęczniała. Sok gotuję z cukrem, dodaję żelatynę uprzednio rozpuszczoną we wrzątku. Studzę. Tężejącą masę łączę z twarożkiem i ubitą na sztywno kremówką. Do masy dodaje kostki arbuza, wymieszam i przekładam do formy z biszkoptami. Wstawiam do lodówki na co najmniej 3 godz. po tym czasie wyjmuję z formy i dekoruję wierzch pozostałym

Ciasteczkowy Potwór
Krajanka truskawkowa z masą serową 167

połowy i układam na posmarowanym czekoladą spodzie ciasta wypukłą stroną do góry. Twaróg miksuję z cukrem. Galaretkę rozpuszczam z szklance wrzątku, studzę i cienkim strumieniem dolewam do masy twarogowej. Kremówkę ubijam na sztywno i mieszam z serem za pomocą drewnianej łyżki, by masa pozostałą delikatna i puszysta. Masę przelewam na spód z truskawkami ( masa jest płynna) i wstawiam do lodówki

Ciasteczkowy Potwór
Lody truskawkowe bez jajek 227

twierdzi moja dziatwa. Składniki: 1 kg truskawek 1/2 litra śmietany 30% 1/2 litra mleka skondensowanego Wykonanie: Truskawki myję, usuwam szypułki i wrzucam do blendera. Miksuję na mus. Dodaję kremówkę i mleko skondensowane. Wszystko miksuję przez chwilę na gładką masę. Przelewam do pojemnika i wstawiam do zamrażalnika na 6-8 godz. Od czasu do czasu mieszam masę łyżką. Gotowe nakładam

Ciasteczkowy Potwór
Blok 177

Składniki: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 śmietana kremówka 1 szklanki mleka w proszku 1 kopiasta łyżka kakao 5 opakowań herbatników Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę,dodać kakao i ponownie utrzeć. Dodać mleko w proszku i ucierać aby nie było grudek. Herbatniki pokruszyć, wsypać do masy i mieszać, aż ciastka będą dokładnie

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto magistra 187

żółtka Masa z galaretką : 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomarańczowe, 3/4 szkl wody Masa z nutellą 40 gad kremu Nutella 1 pokruszony wafel Bita śmietana: 1/2 l. śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szkl wody biszkopt jasny z 4 jaj biszkopt czerwony z 4 jaj ( część mąki zastąpić kisielem wiśniowym) biszkopt czekoladowy

Ciasteczkowy Potwór
Ptasie mleczko III 187

poprzednich. Z reszta głupotą by było dodawać to samo w kółko.  Składniki: 7 i 1/2 łyżki żelatyny 5 białek 2 opakowania cukru waniliowego 1/2 litra śmietany kremówki 1 cytryna 1/2 pomarańczy 1/3 szklanki cukru pudru 2 i 1/2 tabliczki czekolady Wykonanie: Białka ubić z cukrem waniliowym. Owoce sparzyć, wycisnąć z nich sok. Śmietanę ubić z cukrem pudrem

Ciasteczkowy Potwór