ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:637/892)

Lodowe kanapki straciatella. 168

bardzo prosty przepis na śmietankowe lody straciatella, które doskonale smakują w formie lodowej kanapki. Są kremowe, puszyste i przede wszystkim naturalne! SKŁADNIKI ( około 0,7 l ) 200 ml śmietanki kremówki 2 jajka 1 łyżka cukru kryształ 2 łyżki cukru pudru ( można zmienić ilość według preferencji) 2-3 łyżki płatków mlecznej czekolady dodatkowo: wafle truskawki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Śmietankę i jajka

DefinicjaSmaku
Sernik na zimno - straciatella z truskawkami 337

truskawek i wiórków czekoladowych, zwieńczony pyszną owocową galaretką, a na spodzie ma cudowne biszkopty nasączone porzeczkowymi % :) Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI (tortownica 23cm) masa sernikowa 600g jogurtu greckiego 100 ml śmietanki kremówki  4 łyżki ksylitolu/cukru (można więcej) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego 3 łyżki wiórków gorzkiej czekolady 20 truskawek 4 łyżeczki żelatyny spód podłużne biszkopty

DefinicjaSmaku
Lody TIRAMISU (bez jajek) 409

litr) : 200 ml mleka 2 łyżki kakao 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 4 łyżki likieru kawowego 500 g serka mascarpone 120 g cukru pudru szczypta soli 100 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) Przygotowanie: Połowę mleka zagotować, w drugiej połowie wymieszać kakao i kawę rozpuszczalną. Dodać do gotującego się mleka i wymieszać. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Gdy kakao wystygnie dodać

Domowa Cookierenka Agi
Tort piętrowy – typu szwarcwaldzkiego z kremem kukułkowym 214

minut. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt upuszczamy na podłogę z wysokości około 50 cm. Studzimy w piekarniku. Po ostygnięciu biszkopt kroimy na dwa blaty. Krem śmietanowy: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem usztywniaczy i cukru pudru. Wiśnie w żelu mieszamy z likierem wiśniowym. Jeżeli nie mamy gotowych wiśni w żelu możemy je zrobić sami. Około 500 g wiśni gotujemy

VioletoweKucharzenie
Cuszima jagodowa 351

budyniowa: 2 budynie śmietankowe ½ litra mleka 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 kostka masła Masa jagodowa: 60 dag jagód 3 opakowania galaretki fioletowej Masa śmietanowa: ½ lita śmietany kremówki 1 opakowanie galaretki fioletowej 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów. PRZYGOTOWANIE: Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier oraz żółtka. Nadal ubijając dodaję mąkę wymieszaną

Tradycyjna kuchnia Kasi
Krem z bobu i zielonego groszku z pumperniklem 179

osób: 500 g bobu 250 g zielonego groszku sól, cukier i odrobina masła szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku kilka łyżek śmietanki kremówki pokruszony pumpernikiel świeże listki mięty świeże listki natki pietruszki pieprz do smaku sól do smaku CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Bób i zielony groszek gotujemy do miękkości

My Culinary Art
Proste urodzinowe ciasto czekoladowe 261

jajka 3 łyżki oleju 40g dobrego, ciemnego kakao bez cukru 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g połamanej, gorzkiej czekolady Dodatkowo: kolorowa posypka cukrowa 1. Piekarnik nastawić na 170oC na funkcji góra-dół. 2. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz sodą

Mała Cukierenka
Czekoladowe Ciasto z Malinami 140

stopni piekarnika. Pieczemy około 15 minut. Sprawdzając patyczkiem, patyczek powinien być lekko wilgotny. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Ganache: 140 g gorzkiej czekolady Goplana 60% kakao 100 ml śmietany kremówki 36% Śmietanę doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty po czym mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Dodatkowo: 5 łyżek

Made By Mom And Son
Mini Pavlova z Kiwi 141

pierwsze 15 minut, a następnie przez około godzinę w 120 stopniach. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Bezy możemy przygotować dzień lub nawet dwa dni wcześniej. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy razem z serkiem i cukrem. Nakładamy na środek każdej z bez. Dekorujemy kiwi. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki

Made By Mom And Son
Shot dessert: truskawka-wanilia 134

imprezę bądź gdy jesteśmy zaskoczeni przez gości. Wygląda uroczo w malutkich szklaneczkach/kieliszkach i jest pyszny!. Zachęcam gorąco do spróbowania :) Składniki: (na około 4-6 porcji) 250 ml śmietany kremówki 30% bądź 36% ziarenka z 1/2 laski wanilii 40 g białego cukru 100-200 g truskawek Dodatkowo potrzebne będą: kieliszki około 4-6 sztuk Przygotowanie: 1.  Śmietankę zagotować z ziarenkami

KreatywnePiny
Mini Pavlova z Kiwi 168

pierwsze 15 minut, a następnie przez około godzinę w 120 stopniach. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Bezy możemy przygotować dzień lub nawet dwa dni wcześniej. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy razem z serkiem i cukrem. Nakładamy na środek każdej z bez. Dekorujemy kiwi. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki

Made By Mom And Son
Lody waniliowe z musem truskawkowym bez maszyny 876

był to chyba za dobry wybór, z efektu jej pracy nie byłam zadowolona. Tak więc maszynka leży sobie w szafce, a lody robię tak jak dawniej. 600 ml śmietany kremówki puszka słodkiego mleka skondensowanego łyżeczka ekstraktu

Polska Zupa
ciasto czekoladowe z mascarpone i truskawkami 999

przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy na dwa krążki. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 200 ml gorącej wody dodatkowo: świeże truskawki świeże listki mięty polewa czekoladowa wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Serek chwilkę miksujemy. Śmietanę

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z advocaatem, białą czekoladą i czarną porzeczką 258

moim popisowym repertuarze :) Oryginalna receptura oczywiście autorstwa Pani Doroty z mojewpieki.com :) Ciasto : 250 g mąki pszennej 65 g cukru pudru 150 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka śmietany kremówki 36 %   Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać masło i posiekać łopatka lub nożem. Wbić jajko i wlać śmietanę. Zagnieść ciasto i uformować w kule. Na blacie rozłożyć folie spożywcza

Chocolate Muffin Blog
Szybki aromatyczny sos z wędzoną papryką 179

przypraw i póki co 1 czy też 2 producentów posiada ją w ofercie. Warto poszukać jej w marketach! Dla 4-5 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 200ml śmietanki kremówki 30% tł 100ml mleka 3,2% tł łyżeczka wędzonej papryki 100g koziego sera sok z 1/3 cytryny szczypta ostrej papryki pół łyżeczki suszonej bazylii cukier i sól do smaku

Kuchnia PROzdrowotna