ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:644/892)

Torcik śmietanowo-truskawkowy 142

jednocześnie kuszący. Składniki: Różowy biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej czerwony barwnik w żelu -opcjonalnie Masa śmietanowa: 1/2 litra śmietany kremówki 1/2 kg serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 80 dag świeżych truskawek wiórki kokosowe białe Poncz: 1,5 szklanki gotowanego osłodzonego kompotu z rabarbaru i truskawek Sposób wykonania: Ciasto: Białka

Wanilia i Kardamon
Kurczak w delikatnym sosie serowo-ziołowym 1864

smakiem Tapas bo czasu już nie było.... podałam go z ryżem i wyszło ...mniam! Składniki; 1 duży podwójny filet z kurczaka 6 plastrów suszonych pomidorów 1 szklanka kremówki 30% 125 g kremowego serka  o smaku Tapas Arla 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżka ziół śródziemnomorskich sól morska do smaku biały pieprz do smaku Sposób

Wanilia i Kardamon
Deser z truskawkami i bitą śmietaną 186

szybkie desery, takie jak ten. Nie trzeba wiele wysiłku, aby zaspokoić ochotę na coś słodkiego. Składniki na 2 porcje: Kilka truskawek Kilka herbatników o smaku kakao 200 ml śmietany kremówki 1 czubata łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki pokruszyć i wyłożyć je na dnie pucharków. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Udekorować truskawkami. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Królewiec kakaowy . 1969

pierwszym placku miodowym .Przykryć biszkoptem i rozsmarować na nim drugą część masy budyniowej .Na krem położyć drugi blat miodowego ciasta.Udekorować czekoladową polewą . Polewa czekoladowa: 150 g śmietany kremówki 150 g czekolady gorzkiej Śmietanę podgrzewamy ,nie zagotowujemy ,rozpuszczamy w niej kawałki gorzkiej czekolady i powstałą polewą smarujemy ciasto

Ladylaura.
Śmietanowy krem rabarbarowy 121

Słodkawy z lekką, gorzkawą nutą. Moim zdaniem przepis warty Waszej uwagi. Do przygotowania śmietanowego kremu rabarbarowego potrzebujemy: – 2 pęczki rabarbaru – 2 łyżki masła – 2 kubeczki śmietany kremówki – 1.5 filiżanki cukru Rabarbar obieramy, myjemy i kroimy na kawałki – całość wrzucamy na rozgrzaną patelnię i chwilę smażymy (ok 10-15 minut). Po tym czasie dodajemy cukier

Szybko Tanio Smacznie
Słodka pomarańcza 310

rozpuszczamy dwa budynie, łączymy z gotującym się sokiem i gotujemy do zgęstnienia składników. Powstałą gorącą masę przelewamy na wystudzony biszkopt, odstawiamy do zupełnego wystudzenia. Śmietankowa pianka: 1/2 litra śmietany kremówki 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1/3 szk gorącego mleka 1. W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Do śmietany dodajemy małymi porcjami zimne mleko z żelatyną

Apetyczna babeczka
Pralinki z truskawkowym nadzieniem 198

Składniki na 24 pralinki: 150 g truskawek 1 łyżka cukru 1/2 łyżki wódki 45 ml śmietanki kremówki (3 łyżki) 200 g białej czekolady 175 g mlecznej czekolady CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN+ chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczniemy od przygotowania nadzienia: Truskawki myjemy, odrywamy szypułki, blendujemy na gładkie puree. Przelewamy do garnuszka, dodajemy cukier i gotujemy na małym/średnim ogniu

My Culinary Art
Zupa cebulowa z grzankami 163

dodać opcjonalnie jeszcze łyżkę miodu (pod koniec smażenia). Do rondelka z podsmażoną cebulą wlewamy rosół, gotujemy na małym ogniu jeszcze kilkanaście minut, doprawiamy do smaku i lekko zabielamy łyżką kremówki. Podajemy z grzankami z pieczywa pszennego.   Artykuł Zupa cebulowa z grzankami pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Schab w sosie z czerwonej papryki 141

robimy w ten sposób zasmażkę, która zagęści sos). Dokładnie mieszamy, po chwili dolewamy rosół i doprowadzamy do zagotowania – co spowoduje zgęstnienie sosu. Na końcu dodaję ok. 1 łyżki kremówki, doprawiam do smaku maggi, pieprzem i dodaję (opcjonalnie – jeśli lubicie) łyżeczkę miodu.   Artykuł Schab w sosie z czerwonej papryki pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Sos grzybowy 98

zaczynając na kaszy i chlebie kończąc. Składniki: 1/2 kg grzybów leśnych (prawdziwków, borowików, podgrzybków itp) 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki oliwy 125 ml śmietany kremówki sól, pieprz Grzyby oczyścić i pokroić na kawałeczki. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozpuścić 30 g masła i 1 łyżkę oliwy. Wrzucić cebulę i smażyć

My simple kitchen
Barszcz ukraiński 169

litra wody kostka bulionowa 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego oraz kilka ziaren pieprzu mały ząbek czosnku sól, pieprz, cukier, majeranek, sok z cytryny 2-3 łyżki śmietany kremówki świeżo posiekany koperek 1 łyżka masła i oliwy Wszystkie warzywa obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem i oliwą. Smażyć około 15 minut na średnim ogniu

My simple kitchen
Gorąca czekolada truskawkowa 111

Walentynki :) Piliście już kiedyś taką? To polecam ją osobom którym nie straszna słodycz w buzi :)  Składniki: 15 dag truskawek (użyłam mrożonych) 70 g białej czekolady 100 ml śmietany kremówki 100 ml mleka Truskawki rozmrażamy i za pomocą blendera miksujemy na gładką pulpę. Do garnuszka wlewamy mleko oraz śmietanę i podgrzewamy, niemal do wrzenia. Następnie zdejmujemy z ognia i wrzucamy

My simple kitchen
Torcik bananowy z mascarpone 304

minut (do tzw. Suchego patyczka). Po upieczeniu studzimy i kroimy na dwa blaty. Krem: Galaretki rozpuszczamy w odpowiedniej ilości wrzątku. Odstawiamy do delikatnego stężenia. Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy tylko do połączenia składników.  Banany kroimy w plasterki. W formie układamy jeden krążek biszkopta. Delikatnie smarujemy go kremem (ok. 2 łyżki). Następnie

VioletoweKucharzenie
"Czerwień i błękit" - urodzinowe tiraminu z truskawkami i błękitnym kremem 146

ogromną radość z blogowania i niesłabnący zapał do kulinarnych szaleństw...  Składniki: opakowanie małych okrągłych biszkoptów 250 g serka mascarpone 150 g twarogu sernikowego 500 ml śmietany kremówki 30%, a najlepiej 36% 3 łyżki cukru pudru ok. 500 g truskawek 50 g płatków migdałowych niebieski barwik spożywczy Śmietanę ubić na sztywno i porcjami dodawać serek mascarpone i twaróg, miksując

Czerwień i błękit
Trufle Rafaello 211

Składniki: (na około 20-35 trufli) 200 g wiórków kokosowych  70 ml śmietanki kremówki 30 % 70 g cukru pudru  30 g masła 2 łyżki likieru śmietankowego- bądź kokosowego 40 ml mleka kokosowego 150 g białej czekolady całe migdały wiórki kokosowe do obtoczenia trufli od 50 do 100 g pokruszone wafeli do lodów 5-10 sztuk w zależności

KreatywnePiny