ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:651/892)

Ptysie ze śmietaną na Dzień Matki 164

CIASTO jajka- 4 szt mąka - 1 szkl woda - 1 szkl masło - 1/2 kost proszek do pieczenia - 1 łyżeczka sól tłuszcz do formy cukier puder do posypki ptysiów KREM śmietana kremówka - 400 ml sok z cytryny -kilka kropli do smaku cukier puder - 2 łyżki DEKORACJA serduszka czekoladowe od firmy   http://www.slodkiswiat.com.pl/ PRZYGOTOWANIE: Wlać wodę do garnka, zagotować.  Następnie dodać

Kuchnia Danusi
Torcik serowy z musem truskawkowym 182

sera. Wykładam na brzoskwinie masę szafirową, jak zastygnie, wykładam ametystową. Galaretki z truskawkami miksuję na mus i wykładam na górę. Odstawiam do lodówki aby dobrze zastygła. Na koniec ubijam kremówkę z fixem i cukrem pudrem i dekoruję torcik. Życzę smacznego i polecam przepis na pstrąga w migdałach KLIK

Takie tam pichcenie
Naleśniki w/g Michela Roux 165

jakże pięknej porcelanie  Bogucice z serii Antonio .    Składniki: 250 g mąki pszennej 20 g cukru szczypta soli 4 jajka 650 ml mleka 200 ml śmietanki kremówki opcjonalnie aromat ole/masło klarowane do smażenia Wykonanie: Przesianą mąkę mieszamy z cukrem i solą, następnie dodajemy jajka i odrobinę mleka. Całość mieszamy i dolewamy resztę mleka, śmietanę i opcjonalnie ulubiony

Malinowe Pocałunki
Pizza ze szparagami na śmietanowym sosie z francuskim serem kozim, migdałami i tymiankiem 113

wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Pamiętajmy, żeby ciasto przykryć ściereczką, aby nie wyschło. Sos śmietanowy: 1 biała cebula lub 2-3 szalotki 200 ml śmietany kremówki 30-36% 1 ząbek czosnku gałka muszkatołowa świeżo mielony biały pieprz sól do smaku odrobina oleju do smażenia Cebulę (bądź szalotki) drobno siekamy i lekko przysmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie wlewamy śmietanę i powoli gotujemy

Food Square
Ciasto z Masą Kawową 1394

polewamy czekoladowym ganache i ewentualnie posypujemy zmielonymi orzechami. Odstawimy w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc, warstwy muszą sobą przejść. Najlepsze na drugi, trzeci dzień. Ganache: 200 ml śmietany kremówki 36% 200 g ciemnej czekolady Śmietankę podgrzewamy. Zdejmujemy z ognia, wrzucamy połamana czekoladę, odstawiamy na 2 minuty, po czym całość mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do ostygnięcia i lekkiego

Made By Mom And Son
Ciasto kubuś 218

wlewamy rozpuszczone budynie i mieszamy do zgęstnienia. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Następnie dodajemy miękką kostkę masła i ucieramy. Masę wylewamy na biszkopt. Ciasto chowamy do lodówki. masa śmietanowa: Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę z cukrem i śmietan fixem. Śmietanę wylewamy na ciasto. Układamy herbatniki i schładzamy- najlepiej całą noc, wtedy ładnie będzie się kroić. Ciasto podałam na Porcelana Bogucice

Aga w kuchni
Babeczki czekoladowo – karmelowe z pistacjami. 223

pieczenia 3 łyżki kakao 150 g cukru mała torebka cukru waniliowego 140 g masła ,rozpuścić ,ostudzić 2 jajka 170 ml mleka Dodatkowo:Karmel ,gęsty ,z mleka skondensowanego , śmietana kremówka i pistacje . Suche składniki połączyć razem. Roztopione masło rozmieszać z mlekiem . Do mokrych składników dodac suche i wymieszać krótko. Nakladamy masę do połowy foremek na muffinki ,dodajemy karmel ,tyle ile lubicie

Ladylaura.
ORKISZOWA ROLADA BISZKOPTOWA Z DODATKIEM MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ, Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 204

ciasno) i odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem posypujemy mielonym ksylitolem lub pudrem trzcinowym. Można również wcześniej polukrować roladę lukrem z pudru trzcinowego z dodatkiem kilku kropli aromatu migdałowego i kremówki. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Smażona czekolada w aromatycznym cieście 461

szklanka mąki pszennej luksusowej (200ml) 1 łyżeczka cukru lub cukru brzozowego 2 kiwi szczypta szafranu skórka z połowy cytryny 5 listków świeżej mięty Kawałek andruta 100ml ubitej śmietany kremówki 30% tł. 2 tabliczki czekolady Goplana Mister Ron  2 łyżki oleju kokosowego bezzapachowego lub rzepakowego Przygotowanie: 1/ Z mąki, jajka, mleka, cukru, szafranu, świeżo startej skórki cytrynowej oraz rozdrobnionych listków

Kuchnia PROzdrowotna
Sernik fistaszkowy z dulce de leche i solonymi migdałami. Idealny. 223

jajek 1 szklanka masła orzechowego typu "crunchy" ok. 1 szklanki cukru pudru - użyłam trzcinowego /ilość zależy od Waszego "progu słodkości" 1 szklanka kwaśnej śmietany 1/4 szklanki śmietany kremówki 30% 1 mały słoik - ok. 200 ml domowego dulce de leche lub w wersji dla leniwych - kajmaku z puszki spora garść prażonych solonych migdałów - wykorzystałam kupione podczas tygodnia hiszpańskiego w pewnej

KUCHARNIA
Galaretka kawowa z bananowym musem 121

można również opcjonalnie użyć kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka ciepłej wody 1 łyżeczka cukru pudru Mus bananowy: pół banana kilka kropli soku z cytryny 100 g śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Dekoracja: odrobina startej czekolady deserowej Przygotowanie: Galaretka kawowa: 1. Żelatynę zalać ciepłą wodą i odstawić na kilka minut 2. Zaparzyć kawę 3. Do bardzo gorącej

KreatywnePiny
Biszkopt z mascarpone i truskawkami 158

szklanki cukru * 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej * 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej * 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem z mascarpone: * 500 g serka mascarpone * 250 ml śmietanki kremówki 30% * 2/3 szklanki cukru pudru * 250 g truskawek Poncz: * sok z 1 cytryny * 200 ml ciepłej wody * 3 łyżki cukru Wykonanie: Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubijać

kolorowotorcikowo
NIETOLERANCJA LAKTOZY - Z CZYM TO SIĘ JE? 131

omijać szerokim łukiem wszystkie te, które zawierając mleko w proszku (odtłuszczone i pełne), serwatkę, mleko zwykłe, śmietankę. Dobrze więc będzie, rezygnując z deserków nabiałowych, kremów i musów na śmietance kremówce, tortów z kremami i wypieków, w przygotowaniu których stosuje się mleko - to można zastąpić zaś odpowiednimi zamiennikami. Czekolada także staje się naszym wrogiem. Takich produktów, których należałoby omijać, jest naprawdę

W kuchni Karmel-itki
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów 209

zarazem bardzo prosty obiad. Bo dlaczego nie rozpieszczać się w zwykły, codzienny dzień?:) Z podanych składników otrzymamy 4 porcje. Składniki: 0,5kg polędwiczki wieprzowej słoiczek suszonych pomidorów 200g śmietanki kremówki ( u mnie "Piątnica 30% do ubijania, do zup") szklanka półwytrawnego białego wina bazylia zioła prowansalskie, sól, pieprz czarny  olej do smażenia Polędwiczkę oczyści, umyć, natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć

Czerwona Porzeczka
Zielony groszek, bób, chilli... Pierogi! 133

Brakuje mi kolorów, smaków! Soczyste brzoskwinie, słodkie truskawki, szparaaaagi... !!!! Wiosno! Przybywaj :) Składniki na farsz: 450 g mrożonego bobu, 280 g mrożonego zielonego groszku, 250 g ricotty, 90 g śmietanki kremówki, 40 g tartego parmezanu, 6 suszonych pomidorów - drobno pokrojonych, garść bazylii, skórka otarta z cytryny, papryczka chilli - drobno pokrojona, sól, pieprz Bób i groszek należy ugotować, następnie bób dodatkowo obrać

Plate of Joy