ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:647/892)

Cordon Bleu drobiowe- pierś z kurczaka z serem żółtym 145

filet z kurczaka szynka wędzona 4 plastry ser żółty 4 plastry 1 szt jajka 5 łyżek bułka tarta 2 łyżki mąka 4 łyżki masło 1 łyżka śmietana kremówka sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Mięso wypłukać, osuszyć, pokroić na porcje i lekko rozbić. Każdy obłożyć plastrem szynki i sera, następnie złożyć na pół i dobrze docisnąć. Mąkę wymieszać

Tradycyjna Kuchnia
Buraczki z wiśniami do obiadu 88

obiadu nietypowo- w połączeniu z winnymi, słodko- kwaśnymi wiśniami. Efekt wyborny! Składniki: 40 dag buraczków ćwikłowych 30 dag wiśni ( mogą być mrożone lub z kompotu) 5 łyżek śmietanki kremówki 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka ketchupu sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Buraczki wyszorować i ugotować. Następnie wystudzić, obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z wydrylowanymi wiśniami. Śmietankę

Tradycyjna Kuchnia
Domowe lody owocowe 199

Któż nie uwielbia lodów? :) u mnie domowe, owocowe- leśne ! Składniki: 15 dag czerwonych porzeczek 15 dag jeżyn 15 dag  żurawiny 30 dag cukru 1 białko 1 szklanka śmietanki kremówki Wykonanie: Owoce przetrzeć ( mogą być wcześniej  zamrożone) następnie cukier zagotować w jednej szklance wody. Gdy syrop ostygnie wymieszać z owocami. Dodać białko, śmietankę i jeszcze raz dokładnie wymieszać . Wlać

Tradycyjna Kuchnia
Cytrynowe Lody Jogurtowe 148

lubię słodkich lodów. Przepis pochodzi z Moje Wypieki . Składniki na ok. 1 litr: 2 - 3 cytryny - wyciśnięty sok z cytryn 600 ml gęstego jogurtu naturalnego 150 ml śmietany kremówki 50 ml syropu limonkowego ETERNO (słoiczek Limonki w syropie) 100 g cukru pudru Wykonanie: Z cytryn wycisnęłam sok. Wszystkie składniki umieściłam w misce, wszystko zmiksowałam i wstawiłam do lodówki na całą

Blondynka Gotuje
Rolada w kropeczki z musem czekoladowym i nektarynką. 124

jajka   50 g cukru   40 g mąki ziemniaczanej   40 g mąki pszennej   1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   szczypta soli mus czekoladowy: 250 g śmietany kremówki 30% 90 g czekolady gorzkiej Goplana 1/3 szklanki cukru pudru 1 nektarynka Przygotowanie: Wykonujemy masę dekoracyjną  Masło ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy białko jajka, mąkę, kakao i dalej miksujemy

Symfonia smakowa
Rolada zyg-zak z truskawkami 444

zwinąć roladę razem z papierem wzdłuż dłuższego brzegu (rolada będzie tak długa, jak dłuższy bok brytfanki). Końce papieru zawinąć i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Masa śmietankowa: 400 ml śmietany kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki soku z cytryny 1,5 łyżki żelatyny rozpuszczonej w ½ szklanki gorącej wody 10 truskawek przekrojonych na 4 części Rozpuszczoną żelatynę przestudzić. Śmietaną ubić

Trzeci talerz
Sernik na spodzie brownie z melonem i musem truskawkowym 113

serowej z kawałkami melona, pokrytej puree z owoców. Smakuje rewelacyjnie, wygląda też nieźle ;) Bardzo polecam! Składniki na spód brownie: 2 duże jajka 130 g czekolady gorzkiej Goplana 100 ml kremówki 70 g mąki pszennej 30 g kakao szczypta soli 75 g cukru Czekoladę połamać, zlać śmietanką i rozpuścić w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Odłożyć do wystudzenia. Jajka ubijać przez

Domowa cukiernia Ewy
Deser owocowy z bitą śmietaną i galaretką 144

bazie bitej śmietany z dodatkami są według mnie najsmaczniejsze. Wykonanie bardzo łatwe i deser gotowy. Dosłownie z kilku składników można wyczarować naprawdę coś pysznego. Składniki: 300 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka glukozy (lub śmietan fix) 2 łyżki cukru pudru 1 paczka ciasteczek zbożowych 2 galaretki (chodzi dwa różne kolory - przygotowujemy w połowie porcji wody, jaka jest na opakowaniu) mango

tojestpyszne.blogspot.com
W ogrodzie zapanował róż 228

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} 115g masła w pokojowej temperaturze 340g cukru 125g greckiego jogurtu 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1,5 łyżki śmietany kremówki 3 jajka 190g mąki 1/4 łyżeczki sody kilka łyżek konfitury z płatków róż Keksówkę wykładamy folią aluminiową i jeszcze natłuszczamy z wierzchu. To ważne, bo ciasto jest mocno wilgotne. Piekarnik nagrzewamy

les mirabelles
Pavlova 114

Składniki : 8 białek 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 łyżka soku z cytryny 600 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru  1 cukier waniliowy 2 śmietany fix 1 łyżka gorzkiego kakao Truskawki do dekoracji   2 łyżki Ziarenek Migdałowy Przylądek - http://www.ziarenkowo.com/ Wykonanie : Białka ubić z cukrem na sztywną pianę

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta cytrynowa z kremem czekoladowym,różowym kajmakiem i rabarbarem 117

wody 5-6 łyżek cukru Różowy kajmak rabarbarowy 150 ml mleka 40 g cukru białego syrop z rabarbaru opcjonalnie kilka kropli czerwonego barwnika Dekoracja: listek świeżej mięty łyżka śmietany kremówki 30% ubitej na sztywno grube wiórki czekolady gorzkiej do posypania całości Przygotowanie: Ciasto: 1. Mąki przesiać 2. Wszystkie składniki zmieszać z ugnieść z nich kruche ciasto 3. Owinąć ciasto

KreatywnePiny
Rurki z kremem 164

szybko, dodałam łyżeczkę soku cytrynowego i dwie łyżki cukru pudru i kilka minut ubijałam mikserem. Użyłam puszki 300 ml i kremu było w sam raz. Można ubić zwykłą śmietanę kremówkę z cukrem lub użyć kremu karpatkowego. Mmm Pycha! Kliknij lubię

NA MOIM TALERZU
Sernik na zimno z truskawkami 182

wkładu pracy, a efekt i smak doskonały. Zapraszam na bloga SKŁADNIKI: Na spód sernika : paczka okrągłych biszkoptów   Masa serowa: 1 kg sera mielonego  400 ml śmietanki 30% (kremówki) 2 galaretki truskawkowe 8 łyżek cukru pudru ( jak lubimy bardzo słodkie można dodać więcej) kilka truskawek na spód Na wierzch: 2 galaretki truskawkowe 0,5 kg truskawek WYKONANIE: Tortownica

W kuchennym oknie Ewy
Janczewski zmierzch 6786

kopiaste łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa  2 budynie czekoladowe 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki kakao rozpuszczalnego 3/4 l wody Masa śmietankowa kubek śmietanki kremówki 1/2 szklanki cukru 1 łyżka żelatyny 2 saszetki kawy cappuccino 2 łyżki kakao rozpuszczalnego Ponadto paczka biszkoptów okrągłych Polewa: tabliczka czekolady mlecznej 1 łyżka masła 5 łyżek mleka Wykonanie

kgwjanczewo
Czekoladowe Ciasto z Malinami 237

stopni piekarnika. Pieczemy około 15 minut. Sprawdzając patyczkiem, patyczek powinien być lekko wilgotny. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Ganache: 140 g gorzkiej czekolady Goplana 60% kakao 100 ml śmietany kremówki 36% Śmietanę doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty po czym mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Dodatkowo: 5 łyżek

Made By Mom And Son