ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:653/892)

Kokosowy tort bezowy z karmelizowanym ananasem 204

pieczemy jeszcze ok. 70 minut. Po tym czasie lekko uchylamy piekarnik i studzimy blaty w piekarniku przez kilka godzin, najlepiej całą noc.  Składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g mascarpone, 2 łyżki cukru pudru Śmietankę ubić razem z mascarpone na krem, na koniec ubijania dodać cukier puder i jeszcze chwilę miksować całość. Dodatkowo: 2 średnie ananasy

Plate of Joy
Tort kawowy 150

gorącej wodzie, zostawić do wystygnięcia, a następnie dodać sok z cytryny, alkohol i espresso. Przygotowanie kremu Czekoladę połam na kawałki, wrzuć do miseczki i wlej 3 łyżki śmietany kremówki.  Rozpuść w kąpieli wodnej.Odstaw do przestygnięcia np. w zimnej wodzie. Rozpuść 2 łyżeczki żelatyny w ¼ szklanki gorącej wody Ubij śmietanę na sztywno z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru

Z Kuchni Do Kuchni
Puszysty sernik z czekoladowym kremem zwieńczony pachnącym sosem z truskawek i mango 96

Składniki: 1kg sera trzykrotnie mielonego 3 łyżki mąki pszennej 530g mleka skondensowanego słodzonego 6 jajek limonka cukier wanilinowy 200g śmietany 12% 200g cukru pudru 1 łyżka kakao 200ml śmietany kremówki 30% 100g masła 250g czekolady Sposób przygotowania: Do  miski włożyć ser, mąkę,mleko skondensowane,  sok z limonki i cukier wanilinowy.Wszystko dokłądnie wymieszać.Dodać pianę z 3 białek-delikatnie

Wielki apetyt
Lody waniliowe 108

puszyste i bardzo smaczne, więc nie zastanawiajcie się zbyt długo. Składniki: 500 ml mleka ( u mnie sojowe Alpro) 125 g drobnego cukru laska wanilii 6 żółtek 100 ml śmietany kremówki (min. 30 %)  Sposób przygotowania: Do garnka wlać mleko, dodać połowę cukru i przeciętą wzdłuż laskę wanilii (dodajmy również wyskrobany środek z wanillii, wówczas nasze lody będą naprawdę wyjątkowe)- zagotować

Wielki apetyt
Kopczyki kreta 158

mleka 0,5  szkl maślanki 2 łyżki kakao 1 -2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Krem: 250  śmietanki kremówki 30 % 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki gorącej wody Dodatkowo: 1 banan kilka kropel soku z cytryny Składniki suche wymieszać w jednej misce

Moje domowe kucharzenie
Sernik z rabarbarem 196

Wkładamy do lodówki na czas robienia masy serowej, aby spód stwardniał.           MASA SEROWA : 1 kg sera półtłustego (zmielonego trzykrotnie) 4 jajka 400 ml śmietanki kremówki (30% lub 36%) 1 - 1,5 szklanki cukru (w zależności czy wolimy bardzo słodkie wypieki, czy raczej mniej) 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej Wszystkie składniki

Jedzeniomania
Czekoladowy orzechowiec ze śliwkami 195

Dodajemy je do 3/4 masy, miksujemy na wolnych obrotach tylko do czasu połączenia składników. W rondelku rozpuszczamy 5 kostek czekolady Goplana Złoty orzech z 1 łyżeczką śmietanki kremówki 30%. Czekoladę delikatnie łączymy z 1/3 masy naszego ciasta. Do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej tortownicy przekładamy ciasto orzechowe, następnie dowolnie (tworząc "esy-floresy") umieszczamy część czekoladową. Śliwki obieramy, usuwamy pestki

Słodkie okruszki
Estragonowy kurczak w serowym sosie 284

kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku kilka ziemniaków sól, pieprz szczypta estragonu i kminku 3-4 ząbki czosnku kilka kropel soku z cytryny ok 2 łyżki masła Sos: 500 ml śmietanki kremówki ok 150 g sera Gruyere ok 50 g sera Ementaler + Gouda szczypta mąki ziemniaczanej ok 50 g sera pleśniowego  pęczek szczypiorku Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z szczyptą

Gaździnka warzy
A'la Malakoff truskawkowy 188

wypróbowania mojej. Mniam! A'la Malakoff truskawkowy Składniki: 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 250 g miękkiego masła, 2 żółtka, 1 i 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki kremówki, 5 łyżek cukru, aromat waniliowy, 2 łyżki soku z cytryny, około 30 podłużnych biszkoptów, słoik dżemu truskawkowego, garść orzechów włoskich, garść orzechów nerkowca, garść płatków migdałów, sok z 1/2 cytryny

paapilotkaa
Ciasto brzoskwiniowo - śmietanowe 148

brzoskwiniami.  W czerwcu polecam Wam wersję truskawkową (od kilku lat jest na blogu ).     Składniki: biszkopt (np ten ) 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki (jasne) 500 ml śmietany kremówki 3 - 4 łyżki cukru   Wykonanie: Ostudzony biszkopt przekroić na pół i ułożyć w tortownicy.  Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku.  Odstawić, aż będą przestudzone i delikatnie zaczną

Sto kolorów kuchni
Makaron w sosie śmietanowym ze szparagami, kurczakiem i czerwonym pieprzem 176

czerwonej papryce, czarnym pieprzu, soli i zielonej herbacie. Następnie podsmażyłam je na patelni. Na osobnej patelni podsmażyłam szparagi, na oliwie z oliwek- 2 minutki z każdej strony. Kurczaka zalałam kremówką, podgrzałam do zgęstnienia. Przyprawiłam solą i pieprzem. Następnie dodałam pokrojone szparagi. Makaron polałam sosem, posypałam pestkami dyni i czerwonym pieprzem. „Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego

Aga w kuchni
Bezy z miętą 125

tego wyjdzie, czy w ogóle coś wyjdzie. Ale zaczęły za mną chodzić, dopominać się, żebym je wypróbowała, żebym zaryzykowała. Na balkonie wyrosła mi piękna mięta, a w lodówce była kremówka i arbuz. Pomysł był jednoznaczny i oczywisty. Bezy, bezy z miętą i to świeżą miętą, nie wiedziałam, czy mięta nie jest za mokra, czy za bardzo nie zmieni smaku

dom-agi.pl
Czekoladowy sernik z karmelizowaną pomarańczą 150

kakao 6-8 jaj 125 g masła lub margaryny 2 pomarańcze 1/2 szklanki cukru 3 łyżki wody Karmel: 1/2 szklanki brązowego cukru 2-3 łyżki wody 3 łyżki śmietanki kremówki 60 g masła - ok 1/4 kostki Wykonanie: Żółtka ucieram z cukrem, dodaję miękkie masło i ucieram przez chwilę do połączenia składników. Twaróg przepuszczam przez maszynkę do mięsa i dodaję porcjami

Ciasteczkowy Potwór
Omleciki z bitą śmietaną i musem truskawkowym 121

Zapraszam :) Składniki : 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia owoce, mus truskawkowy śmietana kremówka 250 ml 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, dodać olej , mąkę ziemniaczaną i  mąkę tortową

Sama słodycz i szczypta chili
Zupa pieczarkowa zabielana 184

litry zupy. Ja nie obieram pieczarek, tylko bardzo dokładnie je myję pod bieżącą wodą. Słodką śmietankę UHT można zastąpić śmietanką o zawartości tłuszczu 30 lub 36% (tzw. kremówką). Zupę należy dobrze popieprzyć, aby nie była mdła. Zupę można zagęścić, dodając do śmietanki 2 - 3 łyżki mąki pszennej oraz chochlę gorącej zupy. Dokładnie wymieszać i wlać do zupy. Źródło przepisu

Gospodyni Miejska