cieniutkie naleśniki rozpływające sie w ustach------frittelle sottili si sciolgono in bocca

cieniutkie naleśniki rozpływające sie w ustach------frittelle sottili si sciolgono in bocca

cieniutkie naleśniki rozpływające sie w ustach------frittelle sottili si sciolgono in bocca

Przepis na : kolacja

Z książki Michela Rouxa „Jajka, 130 prostych przepisów” Składniki na naleśniki: 125 g mąki 15 g drobnego cukru szczypta soli 2 jajka 325 ml mleka 100 ml śmietany kremówki kilka kropli esencji waniliowej lub pomarańczowej albo trochę startej skórki z cytryny 10 g masła do smażenia Wykonanie Mąkę,cukier i sól wsypujemy do miski. Dodajemy jajka, dobrze mieszamy składniki trzepaczką dolewając 100 ml mleka. Ciągle mieszając dolewamy stopniowo resztę mleka i śmietanę. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik, ciasto, cytryna, ciastka kremówki, pasta, ciasta z kremami, pasty, śniadania, kolacja, ciasto na naleśniki, proste ciasto

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.