mielonych orzechów* 600 g jabłek* 1/2 szklanki oliwy* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 1 łyżeczka sody oczyszczonejpolewa czekoladowa* 1 mleczna czekolada* 60 g margaryny* 3 łyżki śmietany kremówki lub mleka zagęszczanegoSposób wykonaniaJabłka obrać i pokroić w drobniutką kostkę.Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać po trochu cukier i po jednym żółtku.Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia oraz
Mix smakuskładniki* 4-6 plastrów schabu* 2 małe jajka* 50 ml śmietany kremówki ale może też być zwykła 18%* sól, pieprz* 1/4 łyżeczki vegety* mąka pszennaSposób wykonaniaW pojemniku wymieszać, aż do dokładnego połączenia się śmietanę i jajka, przyprawić pieprzem i solą do smaku.Schab włożyć do powstałej masy, tak aby było całe nią pokryte, pojemnik przykryć i odstawić do lodówki
Mix smakuskładniki* 4 galaretki (każda w innym kolorze)* 200 ml śmietany kremówkiSposób wykonaniaPierwszą galaretkę podzielić na dwie równe części (można użyć wagi).Pierwszą część rozpuścić w 3/4
Mix smakuskładniki* 200 g wiórków kokosowych* 70 g cukru pudru* 100 ml śmietany kremówki* 90 g masła* 200 g mlecznej czekolady (cześć mlecznej czekolady można zastąpić deserową lub gorzką)Sposób wykonaniaDo naczynia wsypać wiórki kokosowe i cukier puder.Do rondelka wlać śmietanę, dodać masło i podgrzewać, aż się masło rozpuści, następnie przelać do wiórków i cukru, wymieszać.Z powstałej masy
Mix smakuskładniki biszkopt* 6 jajka* 3/4 szklanki cukru* 3/4 szklanki mąki pszennej* 1 niepełna łyżeczki proszku do pieczenia* 3 łyżeczka soku z cytrynymasa* 5 pomarańczy* 4
Mix smakułyżki proszku budyniu śmietankowego* 1/3 szklanki cukru* 1 łyżeczka octu* 1/3 łyżeczki proszku do pieczeniamasa jabłkowa* 3 w dowolnym smaku galaretki* 1 kg jabłekmasa cappuccino* 500 ml śmietany kremówki 36%* 3-4 łyżki cukru pudru* 1 opakowanie kawy cappuccino śmietankowego* 5 łyżek żelatyny* tarta czekoladaSposób przygotowaniaciastoOddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać, aż piana
Mix smakujajka* 1/4 szklanki cukru* 1/4 szklanki mąki pszennej* 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia* 1 łyżeczka soku z cytrynymasa* 500 g mascarpone* 500 g serka śmietankowego* 250 ml śmietany kremówki* 120 g cukru pudru* 3 łyżki żelatynydodatkowo* 1 puszka brzoskwiń w syropie* 1 paczka małych okrągłych biszkoptów* 1 łyżka żelatynySposób wykonaniabiszkoptOddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny
Mix smakuskładnikibiszkopt* 1 jajko* 35 g mąki pszennej* 30 g cukru* olejek waniliowymasa serowa* 500 g mielonego twarogu śmietankowego* 400 ml śmietany kremówki* 75 g cukru pudru* sok z 1/2 cytryny* 5 łyżeczek żelatyny* 1 kg truskawek (lub innych owoców)* 1 galaretka ananasowa lub cytrynowaSposób wykonaniaDo miski wybić jajko, wsypać cukier i ubijać przy pomocy miksera, aż powstanie puszysta masa
Mix smakukokosowych* 2/3 szklanki cukrumasa* 500 ml śmietany 36%* 2 łyżki cukru pudru* 2 opakowania usztywniacza do śmietany* 270 ml adwokata* 4 łyżeczki żelatynydodatkowo* 1 czekolada mleczna* 6 łyżek śmietany kremówki* wiórki kokosowe* okrągłe biszkopty* 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnejSposób wykonaniaBiałka lekko ubić, dodać cukier i ubić na sztywną, lśniącą pianę. Do piany dodać mak, wiórki kokosowe i dokładnie, ale delikatnie wymieszać
Mix smakułyżeczki powideł * 1 saszetka czekolady do picia (proszek)masy* 1 galaretka tropikalna* 2 galaretki morelowe* 1 galaretka gruszkowa* 1 galaretka leśna* 500 g serka homogenizowanego* 200 ml śmietany kremówki* 5 łyżeczek żelatyny* 4 łyżki cukru pudru* 3-5 łyżek cukru kryształu* 1 kg truskawek* 200 g jagód* 300 g czereśni* kilka gałązek porzeczek czerwonych* 3 moreleSposób wykonaniaHerbatniki pokruszyć, margarynę
Mix smakuserka homogenizowanego waniliowego* 125 g masła lub margaryny* 1/3 szklanki cukru pudru* 1 galaretka cytrynowa* 1 opakowanie śnieżki* 1/2 szklanki mlekamasa mascarpone* 250 g serka mascarpone* 250 g śmietany kremówki* 4 łyżki cukru pudru* 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo* 1 galaretka (dowolna)* wiórki kokosowe* dowolna dekoracjaSposób wykonania biszkoptOddzielić białka od żółtek. Białka ubić prawie na sztywno, następnie nie przerywając
Mix smakuCzy pisałam już, że uwielbiam pieczenie (I jedzenie) ciast, ciasteczek I wszystkich tego typu rzeczy? No a nigdy nie podjelam sie pieczenia cupcakesów. Muffiny tak. Na
Kulinarna rozmowapłatków owsianych i siemienia lnianego do wysypania formyPolewa:tabliczka mlecznej czekolady (przekonałam się, że jednak Milka jest najlepsza zarówno do jedzenia, jak i topienia)1 łyżka Inki1/3 szklanki śmietanki kremówki 30%-36%Przygotowanie: Keksówkę smarujemy masłem bądź margaryną, wysypujemy otrębami , siemieniem i płatkami owsianymi. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.W dość sporym rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy cukier
Gotowanie to kochanieUwielbiam spokój tego miejsca. To, jak nikt się nie spieszy, nie słychać wyjących syren i klaksonów samochodów. Noc tutaj jest czarna i nieprzerwana. Cicha... przebudzona w
Gotowanie to kochaniewartość kaloryczną)! ZUPA Z CUKINIISkładniki:2 średnie cukinie1 i 1/3 szklanki bulionu drobiowego1 mały pęczek natki pietruszki6 listków świeżej bazyliiświeżo zmielony czarny pieprzsól2/3 szklanki płynnej śmietany 18% lub kremówki (do podania)Przygotowanie:Obierz cukinię (jak to zrobić? odkrój końce cukinii i pokrój ją w poprzek na kilka mniejszych części; stawiaj każdą część na blacie i przytrzymując z góry, odkrajaj
Gotowanie to kochanie