ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:659/892)

tort jabłkowy 129

Ponownie rozgrzać mus i dodac galaretkę cytrynową ,lub żelatynę namoczoną w wodzie i rozpuszczoną.( w 1/4 szklanki goracej wody) Krem śmietankowy 250 gram serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 lyzki cukru pudru 1-2 łyżki wanilii Wykonanie Serek mascarpone utrzeć z  cukrem pudrem i wanilią Smietane ubijamy na sztywno, Ubita śmietankę dodajemy do serka ,do połączenia składników Wykończenie

w mojej kuchni
Babeczki z kremem cynamonowym 77

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać do 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Krem cynamonowy: 125 g mascarpone 75 ml śmietany kremówki 2-3 łyżeczki cynamonu 1-2 łyżki cukru pudru (do smaku, według uznania) Mascarpone zmiksować ze śmietaną, cynamonem i cukrem pudrem do otrzymania gęstego kremu. Wystudzone babeczki udekorować kremem cynamonowym

Domowa cukiernia Ewy
TArteletki Serowo- Krówkowe 182

jajko 3 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki trzcinowego cukru pudru 200 ml mleka kondensowanego 0,5 kubka brązowego cukru  2 łyżki śmietany szczypta soli dekoracja: 1 op śmietanki kremówki 30% 1 laska wanilii lub 1 op cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: na początek rozpuszczamy masło i kruszymy herbatniki, łącząc oba składniki tak aby powstała masa o konsystencji

Luźna Kuchnia
Tarta Dyniowo-Korzenna z Masą Krówkową 137

muszkatołowej 0,5 kostki masła 2 kubki mąki tortowej 2 jajka nadzienie: 0,5 kg miąższu z dyni, przesmażonego 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru pudru 1 op śmietanki kremówki 3 jajka szczypta soli oraz 1 mała puszka mleka kondensowanego (200ml) 0,5 kubka brązowego cukru 2 łyżki śmietany Przygotowanie: orzechy w całości wrzucamy na gorącą patelnię, możemy je lekko

Luźna Kuchnia
Rolada serowa z napisem przyślij przepis 358

cukier - 5 łyżek mąka - 5 łyżek proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki kakao - 1 łyżka MASA SEROWA ser biały - 1 kostka (250 g) cukier - 3 łyżki śmietana kremówka - 250 ml żelatyna - 1 łyżeczka DODATKOWO pomarańcze - 0,5 szt kiwi - 1 szt PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijać

Kuchnia Danusi
Oczy carycy 355

łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy Dodatkowo: 2 galaretki (kolor dowolny, u mnie agrestowa) szklanka ponczu (zaparzona kawa+ 30ml likieru kawowego) opakowanie biszkoptów Polewa: 50ml śmietanki kremówki łyżka masła 100g nutelli Zaczynamy od ugotowania budyniu do masy. Z pół litra mleka odlewamy pół szklanki, resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do pozostawionego mleka dodajemy żółtka

Czerwona Porzeczka
Tort – pomysł na dekorację I 247

składa się z 3 elementów: - masy do obłożenia tortu - czekoladowych dekoracji na boku tortu - masy do wykonania dekoracyjnych kwiatów Masa do obłożenia tortu średnicy 21 cm : 350 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietana i mascarpone powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę należy ubić za pomocą miksera na sztywno, dodając pod koniec miksowania cukier puder

Trzeci talerz
Julia – torcik na zimno 356

śmietankowa Składniki: kwaśna śmietana, 2 łyżki cukru pudru, żelatyna Śmietanę ubić z cukrem pudrem na gładką masę (ponieważ to kwaśna śmietana i do tego 18% nie ubije się jak kremówka, i tak ma być). Kiedy śmietana będzie już ubita, cienkim strumieniem wlać żelatynę miksując krótko. Całość szybko przelać na poprzednią warstwę w tortownicy. Wstawić do lodówki. Brzoskwinie z puszki odsączyć

Trzeci talerz
pyszne tiramisu bez jajek... 147

Składniki: CIASTO: jajka 4 sztuki, mąka tortowa 115 gram, mąka kukurydziana 15 gram, masło 25 gram KREM TIRAMISU: serek mascarpone 50 dag, cukier puder 1/2 szklanki, śmietana kremówka 300 ml, kakao - do posypania PONCZ KAWOWY: kawa rozpuszczalna 4 łyżeczki, woda 100 ml, żołądkowa gorzka Figa 100 ml przepis na ciasto do tiramisu jest ze strony "Sekretna Księga Przepisów Kenwooda" kliknij

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa-Krem bananowo-brokułowy 189

litry pęczek szczypiora pęczek natki pietruszki łyżka stołowa wódki 3 łyżki stołowe sosu sojowego 1 suszona papryczka chilli szczypta soli szczypta pieprzu 2 banany 100 ml śmietany kremówki- ubitej na sztywno 150 ml serka mascarpone plus po łyżce na wierzch gotowej zupy-opcjonalnie można użyć śmietany 18 % do zrobienia kleksów na gotowej zupie. oliwa z oliwek do polania na wierzch

KreatywnePiny
Ciasto marchewkowo-kokosowe 253

naturalnego jogurtu 400 g marchewki, startej na grubej tarce 400 g mąki orkiszowej (użyłam pszennej) 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na polewę: 250 ml gęstej śmietany kremówki (użyłam serka mascarpone) 2 łyżki cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: owoce miechunki do ozdoby CZAS PRZYGOTOWANIA: 115 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W misie miksera umieszczamy cukier i masło

My Culinary Art
Kokosowy cytrusek z kremem 170

soku z cytryny 3/4 szklanki cukru 3/4 miękkiego masła 2 łyżki wiórek kokosowych 1 1/2 szklanki mąki pszennej Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 180-200 ml śmietany kremówki 30% sok z jednej cytryny 2 1/2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem. Cytrynę sparzamy wrzątkiem. Do masy jajecznej dodajemy startą skórkę z dwóch cytryn oraz

Słodkie okruszki
Musik Potrójnie czekoladowy 204

czekoladowych herbatników 6 łyżek mleka 4 łyżeczki żelatyny 2 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka czekolady gorzkiej min 70% kakao 1 tabliczka czekolady mlecznej 2 op śmietanki kremówki (po 200g) 4 jajka 5 łyżek cukru Przygotowanie: herbatniki układamy na spodzie tortownicy, nasączamy mlekiem białą czekoladę łamiemy, wrzucamy do miseczki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dosypujemy dwie łyżeczki żelatyny podobnie postępujemy z czekoladą

Luźna Kuchnia
Słodkie środy - Słodkie marchewki z bitą śmietaną 151

każdy z łatwością mógł taką słodkością zaskoczyć domowników czy gości. Słodkie marchewki z bitą śmietaną SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki cukru 1 żółtko 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 0,5 łyżeczki żelatyny mięta do dekoracji opcjonalnie pomarańczowy barwnik   PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie tniemy na ok 2 cm paski i z każdej strony rolujemy do środka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
naleśniki z nadzieniem orzechowym i bitą śmietaną 170

zmielonych orzechów włoskich 200 ml mleka 3 łyżki cukru wykonanie: Mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy orzechy i gotujemy, aż powstanie gęsta masa. sos do zapiekania: 250 ml śmietany kremówki 36 % 2 łyżeczki miodu dodatkowo do podanie: bita śmietana grubo posiekane orzechy włoskie wykonanie: Śmietanę mieszamy z miodem. Placki naleśnikowe smarujemy nadzieniem, zwijamy w rulon. Układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym, zalewamy

Domowy Smak Jedzenia