
O tym, że buraczki są pyszne i bardzo zdrowe każdy wie, albo wiedzą Ci co je lubią tak jak ja. A dzisiaj zupełnie fantastyczne zestawienie dla podniebienia, czyli buraczki w słodkiej śmietanie z posmakiem chrzanu i cytryny. Smakują wyśmienicie! . Składniki: 1 i 1/2 kg buraków ćwikłowych sok z 2 cytryn 1/2 litra śmietany kremówki 30-36% 3 łyżki świeżo startego chrzanu sól ok. 2 płaskich łyżeczek pieprz do smaku 1. Buraki gotujemy w mundurkach na pół twardo bez soli. Odcedzamy, studzimy, obieramy ze skórki i kroi... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...