ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:628/892)

Ciasto marchewkowo-kokosowe 287

naturalnego jogurtu 400 g marchewki, startej na grubej tarce 400 g mąki orkiszowej (użyłam pszennej) 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na polewę: 250 ml gęstej śmietany kremówki (użyłam serka mascarpone) 2 łyżki cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: owoce miechunki do ozdoby CZAS PRZYGOTOWANIA: 115 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W misie miksera umieszczamy cukier i masło

My Culinary Art
Musik Potrójnie czekoladowy 239

czekoladowych herbatników 6 łyżek mleka 4 łyżeczki żelatyny 2 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka czekolady gorzkiej min 70% kakao 1 tabliczka czekolady mlecznej 2 op śmietanki kremówki (po 200g) 4 jajka 5 łyżek cukru Przygotowanie: herbatniki układamy na spodzie tortownicy, nasączamy mlekiem białą czekoladę łamiemy, wrzucamy do miseczki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dosypujemy dwie łyżeczki żelatyny podobnie postępujemy z czekoladą

Luźna Kuchnia
Słodkie środy - Słodkie marchewki z bitą śmietaną 177

każdy z łatwością mógł taką słodkością zaskoczyć domowników czy gości. Słodkie marchewki z bitą śmietaną SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki cukru 1 żółtko 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 0,5 łyżeczki żelatyny mięta do dekoracji opcjonalnie pomarańczowy barwnik   PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie tniemy na ok 2 cm paski i z każdej strony rolujemy do środka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
naleśniki z nadzieniem orzechowym i bitą śmietaną 204

zmielonych orzechów włoskich 200 ml mleka 3 łyżki cukru wykonanie: Mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy orzechy i gotujemy, aż powstanie gęsta masa. sos do zapiekania: 250 ml śmietany kremówki 36 % 2 łyżeczki miodu dodatkowo do podanie: bita śmietana grubo posiekane orzechy włoskie wykonanie: Śmietanę mieszamy z miodem. Placki naleśnikowe smarujemy nadzieniem, zwijamy w rulon. Układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym, zalewamy

Domowy Smak Jedzenia
Mini muffinki 126

tabliczka gorzkiej czekolady (rozdrobniona) 250 ml mleka 100 ml oleju kilka kropli olejku pomarańczowego skórka z 2 pomarańczy 1 jajko składniki na polewę: tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka śmietanki kremówki skórka pomarańczowa kandyzowana Wszystkie suche składniki wymieszać, w oddzielnej misce lekko zmiksować mokre składniki. Połączyć zawartość obu misek, wymieszać łyżką tak by nie zostały grube grudki. Piec

noteskulinarnyfiga
Zupa pieczarkowa z makaronem 172

pieczarek 1,5 l  bulionu mięsnego 3 średnie marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera 1 łyżka masła klarowanego 1 mały por 200 g makaronu 250 ml śmietany kremówki 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól pieprz 2 łyżki posiekanego koperku Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę,seler, por obrać i  pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilę warzywa

O kuchni z uczuciem
Tarta Banoffee 162

mąki 1/2 kostki masła 1 jajko 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 4 czubate łyżki cukru 1/2 szklanki mleka 1 spory banan 2 banany przepisu 300 ml śmietanki kremówki 1 łyżka syropu kawowego  (Jamie użył gotowego, ale jeśli nie macie to polecam ten wg mojego przepisu:) 2 łyżeczki cukru waniliowego gorzka czekolada Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem

Kulinarne Inspiracje
Myszka Minnie - czekoladowy tort z wiśniową galaretką i bitą śmietaną 234

szklanki cukru 1 pełna szklanka mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia torebka cukru waniliowego 6 jajek słoiczek dżemu wiśniowego łyżeczka soku z cytryny 0,75 l śmietanki kremówki cukier puder i  cukier waniliowy do smaku (przepis na tortownicę o średnicy 26 cm) Przygotowanie Masło rozpuścić, dodać pokrszoną czekoladę, roztopić na wolnym ogniu i lekko przestudzić. Jajka utrzeć

Kulinarne Inspiracje
Krem z groszku, z szynka dojrzewajaca czyli Zupowy Wtorek odc.62 219

mrożonego groszku 1 ziemniak, obrany i starty lub pokrojony na małe kawałki 1 l bulionu drobiowego (u mnie wywar warzywny) listki z kilku gałązek mięty 100 ml kremówki sól, pieprz kilka plasterków szynki dojrzewającej, u mnie Szwarcwaldzka W rondlu rozgrzewamy oliwę. Smażymy na niej cebulę ok 4 minut, by zmiękła, dodajemy ziemniaka i smażymy dalsze 3 minuty. Wrzucamy groszek, zalewamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Clafoutis z jabłkami 160

Zapraszam :) Składniki : 6 kopiastych    łyżek mąki ziemniaczanej 6 kopiastych   łyżek mąki tortowej 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % 1 płaska łyżeczka proszku 3 jajka 1 łyżka cynamonu  3 duże jabłka cukier puder  Forma do tarty o średnicy 28 cm  Wykonanie :  Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia . Jajka ubić

Sama słodycz i szczypta chili
Sos pietruszkowy z brązowym ryżem 172

Składniki: (na 2-4 porcje) pęczek świeżej pietruszki- drobno poszatkowanej plus odrobina w listkach do przystrojenia pęczek szczypiorku-poszatkowany pieprz cayenne- szczypta sól-szczypta 200-250 ml śmietany kremówki oliwa z oliwek- ja użyłam oliwy z liściem laurowym i czerwonym pieprzem 3 pomidory- pokrojony w kosteczkę 2 torebki brązowego ryżu - ja wybrałam naturalny brązowy ryż, ma on delikatny beżowy odcień

KreatywnePiny
Biała czekolada + truskawki = szalenie prosty TORT wiosenno-letni 229

łyżeczki ekstraktu waniliowego (polecam domowy z tego przepisu) 4 jaja w temp. pokojowej 2 szklanki maślanki PRZEŁOŻENIE: 230 g białej czekolady, połamanej  2 łyżki masła 2/3 szklanki śmietany kremówki do ciast + truskawki (ok. 1 opakowanie) Przygotowanie: W sporej misce wymieszaj : mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Utrzyj masło z cukrem w osobnej misce, aż będzie jasne i puszyste

Gotowanie to kochanie
Karpatka Najlepsza! 400

SKŁADNIKI NA KREM DO KARPATKI Ja jestem fanką kremu do karpatki bardziej budyniowego niż kremowego i taki właśnie robię. Krem tłusty i kremowy uważam że zdecydowanie bardziej pasuje do kremówek niż karpatki. - 1 budyń waniliowy - ziarenka z 1/2 laski wanilii - 350 ml mleka tłustego - 150 ml śmietanki 36% - 120 g masła - 3 łyżki cukru - 3 żółtka - 1 kopiasta łyżka mąki

SMYKWKUCHNI
gofry orkiszowe ze stokrotkami 172

bardzo delikatnie za pomocą łyżki drewnianej połączyć z ciastem. Piec w nagrzanej gofrownicy na jasnozłoty kolor. Podajemy np. bitą śmietaną i kwiatami jadalnymi składniki na krem: 250 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść świeżo zerwanych stokrotek wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy dosłownie chwilkę. Gotowym krem nakładamy na gofry

Domowy Smak Jedzenia
Tort Ferrero Rocher 382

cukru, 1/2 szklanki kakao, 1/2 szklanki mąki pszennej, kostka miękkiego masła, 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 5 łyżek kremu czekoladowego, 4 wafelki orzechowe np. Góralki, łyżka masła, 4 łyżki śmietany kremówki. Wykonanie: Kakao i mąkę przesiewamy przez sitko. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę, dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Dodajemy mąkę z kakao i mieszamy ciasto za pomocą

paapilotkaa