„Pudding” z figami i szynką serrano

„Pudding” z figami i szynką serrano

„Pudding” z figami i szynką serrano

6 kromek chleba tostowego, 3 figi, 6 plasterków szynki serrano, 6 jajek, 3 łyżki śmietany kremówki, masło, bułka tarta, krem balsamiczny, Formę do muffinek wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Szynkę pokroić w paski. 1/6 pasków szynki podprażyć na suchej patelni. Figi pokroić wzdłuż na 6 części. Jajka porządnie roztrzepać ze śmietaną. Chleb tostowy namoczyć w jajkach. Kromki ułożyć w zagłębieniach formy. Na dnie ułożyć paski szynki. Na nich ułożyć „na sztorc” cząstki fig, lekko wciskając. Polać resztą ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.