Jeśli dobrze poszukacie, to znajdziecie już nasze polskie truskawki. Fakt, że nie smakują one tak wybornie, jak te czerwcowe, dojrzewające w słońcu, ale mimo wszystko lepsze takie niż imporotwane. I do słodkiego biszkoptu z kremem z mascarpone są idealne, takie jakie są, czyli lekko kwaśne. Składniki Biszkopt: * 5 jajek * 3/4 szklanki cukru * 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej * 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej * 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem z mascarpone: * 50... czytaj dalej...
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...