ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:586/892)

Cebularze 96

pszennej 1 jajko 30 g świeżych drożdży 3/4 szklanki ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru sól 2 łyżki oleju Nadzienie: 6 dużych cebul 4 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki śmietany kremówki sól pieprz świeżo mielony starty ser żółty ( wg uznania )   Przygotowanie Z drożdży, cukru, 2 łyżek mąki i 3 łyżek ciepłego mleka przygotowałem zaczyn i odstawiłem w ciepłe miejsce

R'n'G Kitchen
Dacquoise 278

prezentem urodzinowym, a pieczenie, suszenie a następnie studzenie bezy zajęłyby mi zbyt wiele czasu. Składniki (tortownica o średnicy 27cm): 25dag bezów (ok. 25 sztuk) 250g serka mascarpone 400ml śmietanki kremówki 36% 150g masy kajmakowej 1 łyżka cukru pudru garść łuskanych orzechów włoskich garść daktyli kakao do opruszenia Przygotowanie: Z połowy bezów obcinamy czubki. Bezy bez czubków układamy na dnie tortownicy

Jacob Tastes
CIASTO CZEKOLADOWA CHMURKA 202

białek - 175g ksylitolu lub cukru trzcinowego - 2 łyżki likieru Cointreau (niekoniecznie) - starta skórka z 1 pomarańczy - dałam gotową dr o'etkera (nie jest to konieczne) Dodatkowo: - 500ml śmietany kremówki (u mnie 36%) - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub 2 łyżeczki cukru waniliowego - 1 łyżka likieru Contreau - 2 łyżeczki pudru trzcinowego lub zwykłego (nie trzeba) - 1/2 łyżeczki gorzkiego kakao (do posypania) Czekoladę

Smaczne Zdrowe
Deser truskawkowo – malinowy. 253

pytajcie ile razy zrobiłam ten deser w tym tygodniu.Jest idealny .Słodycz truskawek , pokruszonej bezy i śmietany pasuje do malinowego sosu idealnie.Polecam. Składniki : 200 g truskawek 150 ml śmietany kremówki ubijamy z łyżką cukru kilka bez maliny ,mrożone około 200 g Maliny rozmrażamy w mikrofalówce ,rozgniatamy łyżeczką na gładki sos,jeśli ma za mało płynu można dodać kilka łyżek czerwonego wina

Ladylaura.
Rybny gulasz 162

minut. Po tym czasie dodałem filety rybne. Dusiłem gulasz na małym ogniu pod przykryciem kolejne 10 minut. Świeży koperek opłukałem, osuszyłem, drobno posiekałem. Kilka łyżek wywaru połączyłem z kremówką, wlałem do rondla z gulaszem. Dusiłem jeszcze chwilę, zdjąłem z ognia. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Posypałem posiekanym koperkiem

R'n'G Kitchen
Francuska pomarańczowa kostka 184

niego zbyt mocno. Ale ciasto na weekend zawsze musi być. Składniki ciasto francuskie XXL (375 g ) 1 jajko 3 łyżki cukru Krem 180 ml jogurtu naturalnego 200 ml śmietany kremówki 36% skórka pomarańczowa z jednej pomarańczy wyciśnięty sok z jednej pomarańczy 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru (lub  według własnego smaku) Śmietanę z cukrem ubić na sztywno. Dodać

O kuchni z uczuciem
Słodka pychotka . 262

ciasta  2 łyżki  cytrynek w rumie Eterno   3 łyżki wody przegotowanej Masa śmietanowa : 3 cukry waniliowe 4 łyżki cukru pudru 5 śmietan fix  1 l kremówki 30 %    Blaszka 25/32 Wykonanie : Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch, następnie ciągle mieszając dodawać żółtka, olej , wodę i mąkę z proszkiem. Ciasto podzielić

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowo - limonkowe ciasto bez mąki 195

szczelnie przykryć wierzch ciasta ściereczką. Dzięki temu zabiegowi wierzch ciasta pozostanie miękki. Wystudzone ciasto wyjąć z formy, posypać cukrem pudrem. Podawać z kremem Margarita. Krem Margarita: 250 g śmietany kremówki 36% 60 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki (2 - 3 limonki) 60 g cukru pudru 15 ml tequili (1 łyżka)* 15 ml likieru Cointreau (1 łyżka)* skórka starta

maniapieczenia
Krem kakaowy z awokado z alkoholizowanymi wiśniami 166

połączenie owoców ze słodkim, tym razem kakaowym kremem z awokado. Tegoroczny dser nie tylko cieszy podniebienie, ale także nie powoduje wyrzutów sumienia. Nie zawiera tłustej (choć jakże pysznej!) kremówki, ani białego cukru. Jest bezglutenowy i bez laktozy. Choć zawiera dużo tłuszczu, są to tłuszcze zdrowe, potrzebne w naszej codziennej diecie. Z okazji Walentynek pozwoliłam sobie nawet dodać do kremu alkoholizowane

Zawsze głodna!
PYSZNE, SZYBKIE CIASTO JOGURTOWE Z OWOCAMI, Z DODATKIEM PEŁNOZIARNISTEJ MĄKI 245

mieszczamy ciasto w piekarniku nagrzanym do 180*C. Pieczemy ok.30-35 minut do lekkiego przyrumienia na termoobiegu. Podajemy oprószone mielonym ksylitolem lub lekko polukrowane lukrem z cukru trzcinowego, z dodatkiem kremówki i kilku kropli olejku migdałowego. Smacznego

Smaczne Zdrowe
TIRAMISU – WŁOSKI DESER ( w słoiczku ) – NAJLEPSZE! 380

tylko smakiem, ale również sposobem podania! Polecam! SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) * żółtko – 1 szt * cukier – 2-3 łyżki * dobrej jakości mascarpone – 80 g * śmietana 36% kremówka – 50 g * biszkopty okrągłe – ok. 5 szt * prawdziwe kakao – 1 łyżka * mocna kawa – ok. 50 ml * Jeśli chcemy wersję alkoholową dodajemy odrobinę likieru amaretto do masy serowej. SPOSÓB

Ostra na Słodko
TAGIATELLE Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI 182

drobiowej (porcja) i odrobiną parmezanu. 1 op.makaronu kolorowego 10 dag.chudej szynki drobiowej 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 duży ząbek czosnku 1 cebula sól pieprz 30 dag.małych pieczarek 1łyżka kremówki 30% oliwa z oliwek *************** ********************************** Makaron ugotować al'dente.Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.Szynkę pokroić w cienkie paski.Pieczarki oczyścić i pokroić na pół.Parmezan zetrzeć na tarce

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Rolada czekoladowo-orzechowa 146

Składniki: 4 jajka 4 łyżki mąki tortowej 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżka kakao krem czekoladowy 200 g śmietany kremówki 30% 1 mały  serek mascarpone 2 łyżki kakao 1 czekolada mleczna 1 łyżka cukru pudru krem orzechowy 250 g mielonych orzechów włoskich 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy

kgwjanczewo
CIASTO Z DELICJAMI I KOLOROWYMI GALARETKAMI 286

końcu zmielone orzechy - dokładnie wymieszać.Wylać na blaszkę o wymiarach 34x24 cm i piec ok 30 min w 180 st C.   Masa śmietankowa:   1/2 l śmietany kremówki zielona galaretka ewentualnie 2-3 łyżki cukru pudru   Dodatkowo:  2 galaretki niebieskie 1 galaretka czerwona delicje o smaku malinowym dżem malinowy brzoskwinie w puszce  Niebieskie galaretki rozpuścić

Niespełnione zdolności kulinarne
muffinki czekoladowe z bitą śmietaną i wisienką 171

Następnie przykrywamy konfiturę pozostałym ciastem. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 20 -25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na bitą śmietanę: ok. 500 ml śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier i ubijamy na sztywno. Gotową ubitą śmietaną dekorujemy muffinki. Na środek każdej układamy wisienkę, może być z konfitury

Domowy Smak Jedzenia