ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:577/892)

Deser z czereśniami 197

nadają. Deser z czereśniami Składniki: 4 porcje 300 g wypestkowanych czereśni 2-3 łyżki cukru, lub wedle smaku 1 listek żelatyny lub 1 łyżeczka żelatyny w proszku 250 śmietanki kremówki ½ łyżeczki waniliowego ekstraktu ½ l mleka 1 łyżka skrobii ziemniaczanej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 100 g czekolady, u mnie mleczna Ugotuj budyń. Do rondelka wlej połowę mleka i zagotuj

codojedzenia
Kostka biszkoptowa z pianką brzoskwiniową. 363

szklanki mąki typ 550 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka skondensowanego nie słodkiego 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 700 ml przegotowanej wody 4 galaretki brzoskwiniowe 500 ml śmietany kremówki 30 % 3 brzoskwinie z syropu pokrojone w kostkę 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru pudru 1 tabliczka mlecznej czekolady 3 łyżki słodkiej śmietanki 12 % płatki migdałowe do posypania ciasta Blaszka

Sama słodycz i szczypta chili
Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy 151

Moje domowe kucharzenie – ciasto z truskawkami - Czarna od kuchni – kostka z truskawką - Sama słodycz u Asi – pyszne ciasto z fantą i truskawkami - Izioni pyszne smaki – kremówki z bitą śmietaną - Na Ciasteczkowych Papierach – truskawkowiec - Kuchnia i podróże – Ciasto truskawkowe z likierem Wszystkim uczestniczkom bardzo dziękuję za wspólną zabawę i udział w pieczeniu. Wpis zostanie uzupełniony

mojewypiekiinietylko
Drożdżówka z truskawkami pod kruszonką migdałową 253

SMACZNE PRZEPISY - Lody truskawkowe MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Ciasto truskawkowe CZARNA OD KUCHNI - Kostka z truskawką   SAMA SŁODYCZ I SZCZYPTA CHILI - Ciasto z fantą i truskawkami IZIONI PYSZNE SMAKI - Kremówki z bitą śmietaną NA CIASTECZKOWYCH PAPIERACH - Truskawkowiec KUCHNIA I PODRÓŻE - Ciasto truskawkowe z likierem MOJE WYPIEKI I NIE TYLKO - Placek jogurtowy truskawkowo morelowy   MARCEPANOWY KĄCIK - Truskawkowy torcik WANILIA

Grunt to przepis!
Truskawkowa babka na zimno 177

babki układamy truskawki, wylewamy tężejącą galaretkę. Odstawiamy do lodówki na około 3h, do całkowitego stężenia. 2. Cytrynową galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku. Studzimy, co chwilę mieszając.  3. Kremówkę ubijamy na sztywno. Ciągle miksując dodajemy po trochu przestudzoną galaretkę. 4. Warstwę śmietankową wylewamy do formy, na to układamy biszkopty, wciskając je w masę.   5. Babkę chłodzimy

Szefowa kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem 688

Jestem wielką fanką zapiekanek ziemniaczanych:) Dziś w towarzystwie pysznego kalafiora. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 kalafior 4 jajka 200 ml śmietany kremówki 5 dag żółtego sera 15 dag szynki gotowanej sól i pieprz do smaku tłuszcz do formy natka pietruszki Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać i pokroić w grube plastry. Kalafior oczyścić i ugotować w osolonej wodzie przez

Tradycyjna Kuchnia
z herbatnikami,truskawkami,galaretką sernik na zimno... 142

Składniki: herbatniki 250 gram, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, truskawki 50 dag, serek mascarpone 250 ml, serek homogenizowany 250 ml, śmietana kremówka 200 ml, żelatyna 3 łyżeczki, aromat waniliowy 2 krople mascarpone, serek homogenizowany waniliowy, ubić z zimną śmietaną 30 %, aromat waniliowy, żelatynę rozmieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzoną pomału wlewać do serków w trakcie

W Mojej Kuchni Lubię
domowe lody truskawkowo brzoskwiniowe na patyku 133

składniki: 150 g truskawek bez szypułek 180 g brzoskwiń bez pestek 2-4 łyżki cukru pudru 120 ml śmietany kremówki wykonanie: Truskawki myjemy, przekładamy do wysokiego naczynia naczynia blendera i miksujemy z 60 ml śmietanki oraz cukrem pudrem (cukru dodajemy do smaku). Brzoskwinie myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy w osobnym naczyniu z pozostałą śmietanką, dodajemy cukier również

Domowy Smak Jedzenia
Tagliatelle z indykiem i szpinakiem 185

wyczarowaniu cudów. Ja dzisiaj zapraszam do spróbowania szybkiego i smacznego tagliatelle z indykiem i szpinakiem. Składniki: 150g makaronu tagliatelle 200g mięsa z indyka 400g świeżego szpinaku 300ml śmietany kremówki 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oleju sól cukier kilka kropel octu Przygotowanie: Mięso z indyka kroimy w średniej wielkości kawałki. W tym przepisie użyłem dostępnego w moim

Jacob Tastes
Letni deser truskawka -morela. 144

Letnie desery z sezonowymi owocami mogą być bardzo apetyczne i lepsze od niejednego ciasta.U mnie propozycja nieco odchudzona,bo zamiast śmietany kremówki dałam do przełożenia warstw owoców jogurt naturalny ,odrobinę śmietanki ,a na niej pokruszone bezy i dużo owoców – morele ,truskawki . Składniki : trzy porcje Truskawki 200 g morele 3 sztuki jogurt naturalny jeden mały kubeczek bita śmietana 38% ,można

Ladylaura.
Orzechowiec 131

śmietankową, następnie przykryć je drugim spodem, wylać na wierzch ciepłą jeszcze masę orzechową. Zostawić do wystygnięcia. Wierzch otulić polewą czekoladową. Polewa : Tabliczkę gorzkiej czekolady rozpuścić w kilku łyżkach śmietany kremówki. Smacznego! fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena

Kuchnia smaków
Super babka czekoladowa 132

babkowej. Piec ok. 40 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu, sprawdzamy patyczkiem - jak suchy, babka jest dobra - polać babki polewą.  Polewa : 1 tabliczka czekolady + 7 łyżek śmietany kremówki. Rozpuścić. Polać babkę. Smacznego! fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena Wspaniałej zabawy Sylwestrowej Wam życzę! I do zobaczenia w Nowym Roku

Kuchnia smaków
Lody z Masła Orzechowego z Czekoladkami a`la Reese`s 226

jeszcze w życiu nie jadłam, pyszne do kwadratu!  Składniki: 250 ml mleka (1 szklanka) 250 g masła orzechowego (u mnie domowe masło orzechowe ) 500 ml śmietanki kremówki 36% 60 ml (1/4 szklanki) golden syrupu (fajnie słodzi i nie zmienia smaku, w ostateczności możesz użyć miód akacjowy ) 1/4 szklanki brązowego cukru 2 łyżki domowego ekstraktu z wanilii (lub wódki

Blondynka Gotuje
Ciasto "Kinder Country" bez pieczenia 2275

Śmietan Fixu (opcjonalnie) Wykonanie: Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Odłożyć do ostudzenia. W drugim naczyniu roztopić czekolady mleczne w kąpieli wodnej i również odłożyć do ostudzenia. 200ml śmietanki kremówki ubić na sztywno (można dodać saszetkę śmietan fixu). Dodać serek mascarpone i ubijać dolewając powoli białą czekoladę. Gdy składniki się połączą wsypać płatki (3 szklanki) i wymieszać łyżką.  Resztę

Mania Wypiekania
TRUSKAWKI ZAPIEKANE W KOKILKACH 117

udziałem truskawek. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, jedynie pieczenie zajmuje trochę więcej czasu. Przygotowanie :15 min Pieczenie: 1godz.15 min Dla 4 osób 250 g truskawek 25 cl śmietany kremówki 25 cl mleka (tłustego) 1 laska wanilii 100 g cukru 4 żółtka jajek   Rozgrzej piekarnik do temperatury 110°C i wstaw do niego naczynie żaroodporne wypełnione wodą

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska