ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:577/892)

Muffinki czekoladowe z malinowym kremem. 148

Składniki: tabliczka gorzkiej czekolady 1 szkl. mąki pszennej 2 jajka 1/2 szkl. cukru cukier waniliowy 3 łyżki masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem malinowy: 200 g śmietany kremówki 30 lub 36%, 3 łyżki cukru pudru, 100 g malin, 2 łyżki cukru brązowego Wykonanie: Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, Wystudzić, dodać żółtka i wymieszać. Mąkę wymieszać

zadanie-gotowanie
Tort urodzinowy- bananowy motyl 139

szklanki orzechów włoskich 5  mocno dojrzałych bananów 1 banan na tułów motyla tłuszcz do formy Składniki na krem: 3 dojrzałe banany 1 łyżka soku z cytryny ½ litra śmietany kremówki 30 % 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania utwardzacza fix Wykonanie placka: Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami na gładką masę. Następnie wsypać mąkę, płatki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawę

Tradycyjna Kuchnia
sernik tiramisu 220

mąki pszennej 30 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 200 g cukru 5 jaj budyń waniliowy krem: 400 ml śmietany kremówki 500 ml sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu z wanilii ponadto: kilkanaście podłużnych biszkoptów kakao gorzkie 1/2 szkl mocnej, słodkiej kawy 100 ml amaretto Masło posiekać z mąką

6niebo
Pancakes – niedzielne,amerykańskie,śniadanko 215

Jajka roztrzepać i wymieszać z mlekiem, miksując dosypać mąkę , proszek do pieczenia i cukier ze szczyptą soli . Na koniec dodać roztopione , wystudzone masło . Ciasto powinno mieć gęstość gęstej śmietany kremówki . Odstawić na kilka minut, żeby odpoczęło . Smażyć na suchej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu ( to bardzo ważne ) , na średnim ogniu, tak aby dać ciastu szansę na wyrośnięcie ( po pierwszym , przypalonym

Ogrodnik w podróży
Muffinki podwójnie czekoladowe. 175

papilotkami, do każdej nałożyć porcję ciasta (ok. 2 łyżek). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 10-15 minut. Wierzch: tabliczka białej czekolady 200 g śmietany kremówki (30 lub 36 %) 1 łyżeczka żelatyny  Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żelatynę wymieszać z łyżką zimnej wody, odstawić na 15 minut. Następnie rozpuścić na małym ogniu (nie może

zadanie-gotowanie
Tarta z musem jeżynowym 140

kolorem, jesienna tarta. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 30 min Spód 250 g ciastek degistive 50 g masła Mus jeżynowy 450 ml śmietanki kremówki 400 g jeżyn 5 łyżek cukru 2 i 1/4 łyżeczki żelatyny Spód Ciastka rozdrabniamy w blenderze. Masło rozpuszczamy, dodajemy do ciastek i mieszamy łyżką do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Formę

Wędrówki po kuchni
Makaronikowe cake pops 150

jajek) 110 g zmielonych migdałów  200 g cukru pudru 50 g cukru  zielony barwnik spożywczy  Czekoladowe ganache: 225 g  mlecznej czekolady Blanche 180 ml śmietany kremówki 30 g pasty pistacjowej (można przygotować samodzielnie*) Wykonanie: Białka należy przetrzymać ok 24 godz w temp pokojowej. Zmielone migdały (mąkę migdałową) przesiewamy z cukrem pudrem. Następnie na moje

Malinowe Pocałunki
Wafle a'la Maxi King 211

śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru Masa II: 100g zagęszczonego mleka w tubce (użyłam kakaowego) Polewa: 100g czekolady (użyłam z bakaliami oraz z drobnymi orzechami) 2 łyżki śmietanki kremówki Dodatkowo: 30g migdałów (bez łupinek)   30g krakersów solonych lub zwykłych herbatników   Migdały sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Ciastka pokruszyć. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i połączyć z serkiem

Di gotuje
Torcik cytrynowy z kremem śmietanowo - mascarpone - cytrynowym. 172

Młynomag   1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciepłej wody 1 łyżka soku z cytrynek 1 łyżka startej skórki z cytryny 700 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1  łyżk a soku z cytrynek Eterno   1 łyżka likieru cytrynowego 3 śmietany fix Do dekoracji

Sama słodycz i szczypta chili
Pudding z drożdżówki (lub chałki) 182

szybciej wchłonęła płyn. Drożdżówkę pokroić w kromki (o grubości 1 cm) i posmarować masłem. Kromki ułożyć (tak, by na siebie nachodziły) w naczyniu żaroodpornym i posypać żurawiną. Mleko, kremówkę, cukier wanilinowy, jajka i resztę alkoholu dokładnie zmiksować i przelać na pieczywo. Całość odstawić na 10-15 minut, aby bułka wchłonęła część płynu i nie była sucha. (Kromki lekko można podociskać

Di gotuje
jabłecznik z bitą śmietaną 220

prażenia aby były lekko wyczuwalne cząstki. Następnie dodajemy suche galaretki i mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Na upieczony biszkopt wykładamy równomiernie masę jabłkową. składniki na bitą śmietanę: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 10 g żelatyny 3 łyżki wody wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Miksujemy do połączenia. Na wyłożone

Domowy Smak Jedzenia
Owocowa delicja w biszkopcie wg Aleex 183

miseczki. 6. Rozpuścić w 1 szklance wrzątku 2 galaretki cytrynowe, lekko przestudzić. 7. Do wysokiego naczynia włożyć serki homogenizowane i biały ser trzykrotnie mielony. Wymieszać mikserem. 8. Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, dodać do masy serkowej, delikatnie wymieszać. 9. Do masy dodawać przestudzone galaretki cytrynowe, cały czas miksując. Odłożyć około 2 szklanek masy serkowej na wierzch. 10. Do masy

W mojej kuchni
Tartaletki z lemon curdem i jagodami wg Aleex 138

żółtka • 160 g drobnego cukru do wypieków • 80 g masła • skórka otarta i sok wyciśnięty z 2 cytryn Dodatkowo: • świeże sezonowe owoce – ja użyłam jagód • 150 ml schłodzonej śmietany kremówki 30% • 1 cukier waniliowy Sposób przygotowania: 1. Do miski przesiać mąkę, zrobić w środku dołek. Włożyć do niego zimne masło pokrojone na kawałki, przesiany cukier puder i szczyptę soli

W mojej kuchni
Blog Roku 2015 i Truskawki w galaretce wg Aleex 154

galaretce. Niby nic, a jak wspaniale smakuje i doskonale poprawia humor. Polecam. Składniki: • 2 galaretki truskawkowe • zamrożone truskawki (bez rozmrażania) • cukier waniliowy, ewentualnie biały -do smaku • 100 ml śmietany kremówki + 1 łyżeczka cukru pudru Sposób przygotowania: 1. Galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzątku. Dodać cukier waniliowy i, ewentualnie, cukier biały – do smaku. 2. Do miski (lub mniejszych szklaneczek/miseczek) włożyć

W mojej kuchni
Kukułeczka wg Aleex 137

ziemniaczanej • 2 łyżki kakao + do posypania po cieście • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 125 ml zaparzonej kawy • 125 ml wódki • 300 g czekolady deserowej • 1 litr śmietany kremówki 36% z kartonika (bardzo zimnej) • 4 łyżki cukru pudru • 150 g okrągłych biszkoptów Sposób przygotowania: 1. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać trzepaczką rózgową ze 150 ml zimnej wody, cukrem

W mojej kuchni