ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:581/892)

Pavlova - tort bezowy - z owocami i kremem mascarpone 188

piekarnik - zostawiamy bezę na 5 minut, po czym uchylamy drzwiczki i suszymy ją około 2 godzin.  Kiedy mamy gotową bezę robimy krem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Zimną (!) kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z serkiem. Przekładamy krem na bezę i dowolnie przystrajamy owocami - u mnie truskawki przekrojone na połówki, kiwi pokrojone w plasterki - całość obsypana borówkami i miętą

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik Snickers 144

Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm Spód: 200 g herbatników 100 g masła 1 łyżka cukru pudru Masa serowa: 1000 g twarogu 2/3 szklanki śmietanki kremówki (ok. 170 ml) 4 duże jajka (lub 5 mniejszych) 1/2 puszki masy krówkowej (250 g) 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 125 g solonych orzeszków ziemnych 125 g czekolady (mleczna

Kocham Czekoladę
Sernik Snickers wersja druga 116

bliźniak po małych modyfikacjach. Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm Spód: 200 g herbatników 100 g masła 1 cukier waniliowy Masa serowa: 1000 g twarogu 2/3 szklanki śmietanki kremówki (ok. 170 ml) 4 duże jajka (lub 5 mniejszych) 1/2 puszki masy krówkowej (250 g) 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 140 g solonych orzeszków ziemnych

Kocham Czekoladę
Tort z musem i ganache czekoladowym (biszkopt genueński) - warsztaty z Twardym Szparagiem 194

100g czekolady (dowolnej; u mnie gorzka) Nasączenie:  75 ml wody 15g cukru 1 cytryna  dowolny alkohol (opcjonalnie; dodałam odrobinę whisky) Ganache czekoladowy:  100 ml śmietanki kremówki 100g czekolady (dowolnej; u mnie mleczna) 15g masła Dodatkowo: ozdoby wg uznania Upiec biszkopt Jajka wbić do metalowej miski, wsypać cukier i całość lekko ubić za pomocą "rózgi". Następnie miskę należy

Di gotuje
Śmietankowo – ziołowy kurczak 139

Składniki na 4 osoby : 2 szt pojedynczych filetów drobiowych sól , pieprz do smaku 1/2 płaskiej łyżeczki suszonego czosnku ( lub ząbek świeżego ) Sos : 3 małe cebulki 100 ml słodkiej, gęstej ,kremówki 30 % ( musi być żeby sos był gęsty ) 150 ml wody 4 serki topione śmietankowe ( trójkąty z zegara ) sól do smaku kilka gałązek świeżego tymianku i majeranku ( posiekanych ) 1 łyżka masła

Ogrodnik w podróży
Brownie jaglane z migdałami i jagodami goji 113

gorzkiej (użyłam 74%) 1 szklanka cukru (można zastąpić np. ksylitolem) 1-2 łyżki jagód goji ok. 50 g płatków migdałowych 1/2 szklanki śmietanki UHT 10-12% (można użyć także kremówki) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 duże jajka (w temperaturze pokojowej) 4 czubate łyżki kakao 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki oleju (rzepakowego lub np. z pestek winogron

MyCookBook.pl
Schab z serem pleśniowym i gruszkami 183

sposób na schab, tym razem zapieczony z gruszkami i serem pleśniowym. Składniki: 4 kotlety ze schabu 2 czerwone cebule 4 gruszki sól, pieprz 2 gałązki rozmarynu 150 ml śmietany kremówki 250g sera pleśniowego z niebieską pleśnią 50g orzechów włoskich Cebulę i gruszki obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni na złoto. Schab rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy

Gotowanie i blogowanie
Tort truskawkowy 142

smarować. Wlać ciasto i piec w 180 stopniach C około 35 minut do tzw suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. Podzielić ciasto na trzy blaty. Krem 800 ml śmietany kremówki 36% cukier puder do smaku 2 łyżki żelatyny Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody. Poczekać aż napęcznieje, a następnie podgrzać w mikrofali, ale nie gotować. Śmietanę z cukrem pudrem ubić

O kuchni z uczuciem
Makaron z kurczakiem w sosie z suszonych pomidorów 203

sosie z suszonych pomidorów: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 słoik suszonych pomidorów z kaparami (150 g) 3/4 szklanki bulionu 1/2 szklanki białego półwytrawnego wina 1/2 szklanki śmietanki kremówki (30%) 2 ząbki czosnku 4 łyżki startego parmezanu 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki chilli w płatkach ok. 40o g makaronu penne (dla 4 osób) garść listków świeżej bazylii (jeśli

Poezja smaku
Domowy karmel 136

zacznie się lekko roztapiać. Będzie w trakcie zmieniać kolor, im ciemniejszy tym bardziej gorzki. Gotowe! Jeśli chcesz otrzymać sos karmelowy dodaj do cukru, gdy osiągnie lekko brązowy kolor śmietankę kremówkę. Używaj do ciast, deserów, lodów, mięs, naleśników, placków, do czego tylko masz życzenie

Zasmakuj Kuchni
Piernik z marmoladą i polewą czekoladową 142

łyżki przyprawy do piernika 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia mały słoiczek gęstej konfitury śliwkowej (do przełożenia ciasta) POLEWA czekolada gorzka 100g śmietana kremówka 100g łyżka masła W garnku roztapiamy masło z cukrem, mieszając. Cały czas podgrzewamy, dodajemy konfiturę, przyprawę piernikową, cynamon.Odstawiamy z ognia do lekkiego ostygnięcia. Dodajemy proszek do pieczenia i sodę. Jajka miksujemy

WYSPA SZCZĘSLIWA
Cytrynowe muffinki z różowym kremem. 161

pszennej 100 g masła (roztopionego) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g cukru sok z jednej cytryny 2 jajka 150 g jogurtu naturalnego krem: 200 g śmietany kremówki 30 lub 36%, 3 łyżki cukru pudru, 100 g owoców leśnych, 2 łyżki cukru brązowego  Wykonanie: Do jednej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej wymieszać

zadanie-gotowanie
Lodowa kanapka 275

łyżki soku z cytryny ½ szklanki rodzynek ½ szklanki niesolonych orzechów ziemnych i włoskich ½ szklanki żurawiny ½ szklanki morwy białej Polewa czekoladowa Sposób wykonania: Bakalie wymieszać razem w miseczce. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać sok z cytryny, wydrążone ziarenka wanilii oraz zimny jogurt, zmiksować, następnie wsypać bakalie i wymieszać łyżką. Masę razem z miską włożyć

Wanilia i Kardamon
Krem z pomidorów 79

zmięknie blendujemy, dodajemy bulion  przyprawiamy 1 łyżeczka cukru, sól ,pieprz ,oregano, papryczka chili wszystkie przyprawy według uznania. Ja dodałam dużo oregano. Gotować bez przykrycia. Można również dodać śmietanę kremówkę.  Zupę rozlać na talerze udekorować świeżą bazylią posypać oregano. Podawać z grzankami :)  Bon Appetit

Kukuleczki
Krem z dyni 77

dużych oczkach dynię ( lub kroimy ją na mniejsze kawałki) oraz ziemniaka. Wlewamy bulion gotujemy do czasu, aż dynia zmięknie około 20 min. Całość blendujemy na gładko. Dodajemy śmietanę kremówkę oraz przyprawy

Kukuleczki