ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:582/892)

Żurek 73

wywaru warzywnego  500 ml zakwasu na żur  2 cebule 2 suszone grzyby  300 g kiełbasy  250 g wędzonki  125 ml śmietany kremówki  1-2 łyżki świeżego chrzanu  2 liście laurowe 4 ziela angielskie 6 ziarenek pieprzu   1 łyżka majeranku 4 ząbki czosnku sól, pieprz  Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię wrzuciłam pokrojoną wędzonkę

Kukuleczki
Polędwiczki w sosie śmietanowo grzybowym 96

Składniki:  500 g polędwiczek wieprzowych śmietana kremówka 30% (5 łyżek) 2 cebule  garść suszonych grzybów  przyprawy sól, pieprz, tymianek  masło klarowane  1 łyżeczka mąki  Przygotowanie: Namoczyłam grzyby. Następnie gotowałam je na małym ogniu. Po czasie wyjęłam z wywaru, który wykorzystałam do sosu.  Umytą polędwiczkę pokroiłam w plastry o grubości 2 cm, lekko rozbiłam

Kukuleczki
Błyskawiczne piątki - Zupa gulaszowa ze śmietanką 105

cenię sobie takie dania. Składniki : * dowolne mięso - u mnie karkówka, wołowina czy kurczak zawsze się sprawdzają - około 700g * cebula * ząbek czosnku * kg ziemniaków * marchewka * cebula * czerwona papryka  * 200ml kremówki * mielona czerwona papryka słodka lub ostra, sól, pieprz Przygotowanie : Na maśle zeszklić cebulę i czosnek oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso w dowolnie pokrojone kawałki lub zmielone. Całość przełożyć

Magiczne Życie Marty
TRUSKAWKOWY PRZEKŁADANIEC 143

cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus truskawkowy: 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 3/4 szkl. wody 1 galaretka truskawkowa  Krem: 1/2 tabliczki białej czekolady 300 g śmietany kremówki 1 śmietan-fix gorzka czekolada do posypania  WYKONANIE Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem i budyniem. Wlewamy

słodki bratek
Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami 401

smak wzbogacić np. sosem czosnkowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami – Składniki: ok. 300g ciasta francuskiego 500g pieczarek olej do smażenia 3 jajka 250ml śmietany kremówki pęczek koperku mały pęczek szczypiorku pieprz, sól do smaku   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami – Wykonanie: Blaszaną formę na muffinki wylepić ciastem francuskim. Podpiec ciasto w temp

Kulinarne Przeboje
Rabarbarowy deser wiosenny 115

łyżka cukru, 6 jagód jałowca, 6-8 łyżek syropu z owoców czarnego bzu mus: cienko obrana skórka z cytryny, 1 łyżka miodu lipowego, cukier, sos czekoladowy: 50 g śmietany kremówki, 50 g deserowej czekolady, (syfon do bitej śmietany i 2 naboje) Rabarbar umyć, obrać, odłożyć dwa kawałki resztę pokroić w niewielkie kawałki. Włożyć do garnka, zalać gorącą wodą (tyle

królestwo garów
Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem 178

mojprzepisna.pl | Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem Przedstawiam Wam mój kolejny eksperyment z kaszy jaglanej. Tym razem z udziałem śmietany kremówki i karmelizowanego rabarbaru. Tarta na kruchym spodzie, przyjemna w przygotowaniu. Warstwa z jaglano-śmietankowym budyniem rewelacyjna, wilgotna, mięciutka, kremowa. Polecam Składniki na formę do tarty o średnicy 24-26 cm: Spód: 200 g mąki u mnie zwykła pszenna

moj przepis na
Krem miętowy 220

czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 ml.śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 3 gałązki świeżej mięty 3/4 szk. cukru pudru zielony barwnik spożywczy Przepis: W garnuszku podgrzewamy śmietanę z dodanymi do niej gałązkami mięty. Gotujemy miętę w śmietance

Domowe Torty
Mus z białej czekolady z cynamonem 155

ubić (około 5 minut) mikserem. Przełożyć do pucharków lub foremek (by nadać mu fantazyjny kształt). Udekorować według uznania. Można też zrobić w inny sposób. Czekoladę rozpuścić w niewielkiej ilości kremówki. Resztę śmietany ubić na sztywno i dodać ostudzoną czekoladę. Całość delikatnie rozmieszać. Dalej postępować tak jak powyżej

Di gotuje
Marcinek lany 272

wypieków 2 łyżki cukru z wanilią 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej (skrobi) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Marcinek lany – masa: 1 litr śmietany kremówki 30% sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1/3 szklanki cukru pudru (lub do smaku) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Przygotowujemy siedem arkuszy papieru do pieczenia (woskowanego

Poezja smaku
Sernik na zimno z masą krówkową 165

ostygnięcia.  Ser wymieszać z masą krówkową. Śmietankę ubić na sztywno (nie musi być idealnie ubita). Pod koniec ubijania - powoli (małym strumieniem) wlać żelatynę. Masę serową delikatnie połączyć z kremówką i w razie potrzeby - dosłodzić. Całość umieścić na ciasteczkowym spodzie. (Odłożyłam trochę do dekoracji szprycą.)  Na wierzchu ułożyć dowolne ciastka i udekorować wg uznania. (Użyłam masy.) Ciasto schłodzić

Di gotuje
Ciasto z truskawkami i pianką toffi 413

czekolady mlecznej, z czego 50 g do starcia i posypania po wierzchu ciasta; 30 g masła; 1,5 kg truskawek; 500 ml słodkiej śmietanki 30 lub 36 % (tzw. kremówki), z czego 4 łyżki do rozpuszczenia z czekoladą; 400 g masy krówkowej; 1 czubata łyżka żelatyny + 1/4 szklanki gorącej wody do rozpuszczenia. Poncz do nasączenia biszkoptu: 2 łyżki soku wyciśniętego

Gospodyni Miejska
COUNTRY DLA DOROSŁYCH 171

szklanek pszenicy w miodzie 4 łyżki likieru waniliowego DALKOWSKI 4 łyżki likieru czekoladowego DALKOWSKI opakowanie herbatników kakaowych Wykonanie: Na dno tortownicy 24 cm wykładamy herbatniki. Ubijamy 1 kubek śmietany kremówki. Dodajemy do niej rozpuszczoną ostudzoną białą czekoladę oraz 2 szklanki pszenicy w miodzie oraz likier waniliowy, dobrze mieszamy, wykładamy na ciastka. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Ubijamy drugi kubek śmietany

Z Majeczką w kuchni
KOPIEC KRETA 155

oleju * 250 ml mleka * 2 jajka * 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 4 łyżki kakao Masa śmietanowa: * 600 ml śmietany kremówki 36% * pół czekolady mlecznej startej na tarce o dużych oczkach * cukier puder do smaku Dodatkowo 5 bananów. Wykonanie: Biszkopt: Jajka utrzeć z cukrem. Wszystkie sypkie składniki przesiać przez sitko

Zrób to smacznie
Krem stracciatella z karmelizowaną gruszką i orzechami 136

duża gruszka sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek cukru trzcinowego 1 szczypta cynamonu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich krem: 1/ 2 tabliczki czekolady gorzkiej 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru fix do śmietany (opcjonalnie) Przygotowanie:  Gruszkę obieramy i kroimy na niezbyt cienkie plastry. Obtaczamy w soku z cytryny aby nie ciemniały. Dodajemy trochę cynamonu. W rondlu

Bon appetit mon amie