ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:582/892)

Szarlotka królewska 226

łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2galaretki pomarańczowe masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 3 śmietan fix  starta czekolada do dekoracji Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier (powoli- małymi partiami), następnie

Tagebuch po polsku
Rolada malinowa z bananami 199

równomiernie wyłożoną masę nakładać różową część tworząc większe keksy. Piec w temp. 150 st. C przez 15 minut. Ciasto wystudzić zdejmując papier do pieczenia,  7. Kremówkę  ubić dodając proszek o smaku malinowym. Jeśli nie macie dostępu do tego proszku możecie dodać odrobinę dżemu lub konfitury z malin.  8. Wystudzony biszkopt nasączyć rozcieńczonym dżemem malinowym, następnie wyłożyć krem

vaniliowoczekoladowa
Schab z ananasem 221

dużo roboty. Zwyciężyło moje lenistwo i powstało szybkie i naprawdę rewelacyjnie smaczne danie. Przygotowałam je w wersji bezglutenowej, w wersji tradycyjnej proponuję zagęścić sos mąką pszenną i zabielić kremówką. Inspiracja  tutaj . Jeśli macie ochotę na inne połączenia mięsa z owocami, zapraszam do obejrzenia przepisów na: schab pieczony ze śliwkami i morelami ,  schab z jabłkami i pieczarkami ,  kaczkę

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik z rodzynkami i czekoladą 146

foremką o blat. Ciasto ładnie się wyrówna i ułoży. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180*C, następnie przez 75 minut w temperaturze 120*C. Sernik studzimy w piekarniku. Kremówkę zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszoną gorzką czekoladę. Intensywnie mieszamy do uzyskania gładkiej polewy czekoladowej. Ostudzony sernik oblewamy z każdej strony czekoladą

Gotowanie i blogowanie
Pijana kukułka 272

wsypujemy mąki, proszek i kakao. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Masa:  1/2 litra śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki mleka  Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z cukrem, a następnie

Cynamonowe szczęście
Czekoladowa Tarta z Malinami 173

stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Ściągamy obciążenie i papier, dopiekamy jeszcze 5 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 150 g malin + kilka do dekoracji 250 ml śmietany kremówki 250 g gorzkiej czekolady 2 łyżki syropu klonowego, złocistego lub miodu 60 masła Śmietankę doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę i syrop. Mieszamy. Dodajemy masło. Całość mieszamy

Made By Mom And Son
Ptysie z bitą śmietaną 223

SKŁADNIKI Ciasto szklanka wody 125 dag margaryny 1 szklanka mąki pszennej 4 jaja cukier puder do posypania Bita śmietana 500 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wrzącej wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto      Wodę zagotować z margaryną. Dosypać mąkę. Podgrzewać, cały czas mieszać, aby nie powstały grudki.  Gdy ciasto wystygnie dokładać

Przepisy Kulinarne
Ciasto biszkoptowe z kremem i galaretką 727

SKŁADNIKI ciasto 4 jaja 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki przesianej mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem z bitej śmietany 660 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki przesianego cukru pudru łyżeczka aromatu śmietankowego 4 płaskie łyżeczki żelatyny ok. 80 ml wrzącej wody góra 2 galaretki rubinowe rozpuszczone w 3 szklankach wrzątku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA ciasto      Ubić białka

Przepisy Kulinarne
Rolada we wzorek z bitą śmietaną i galaretką 193

SKŁADNIKI ciasto 4 jaja 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki przesianej mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia płaska łyżeczka ciemnego kakao bita śmietana 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki przesianego cukru pudru łyżeczka aromatu pomarańczowego 3 płaskie łyżeczki żelatyny niebieski barwnik spożywczy kostka z galaretki 2 pastelowe galaretki o smaku pinacolada 2 szklanki wrzątku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA      Rozpuścić

Przepisy Kulinarne
Mazurek chałwowy 180

kolejne wielkanocne ciasto. Ciasto 250 g mąki 125 g masła 125 g śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Masa chałwowa 200 g śmietany kremówki cukier puder do smaku 100 g chałwy waniliowej 250 g serka mascarpone Dekoracja kandyzowana skórka pomaranczowa suszone morele Mąkę przesiać na stolnicę dodać posiekane zimne masło, proszek do pieczenia, cukier puder

O kuchni z uczuciem
Tort oreo bez pieczenia 1372

żelatyny 1/2 szklanki gorącego mleka (do rozpuszczenia żelatyny) Do dekoracji: bita śmietana - gotowa(u mnie taka była na szybko) lub ukręcona z 100 ml kremówki ( i takę proponuję, żeby szybko nie klapła :)) PRZYGOTOWANIE Ciasteczka oreo rozkładamy na pół i przy pomocy noża usuwamy biały krem do miski. Ciemną część ciastek dzielimy na pół - jedną wykorzystamy do przygotowania dołu torciku - drugą

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto czekoladowo-buraczane. 171

godzinę, aż wbita w ciasto wykałaczka po wyjęciu będzie sucha. Zostawić w formie przez 20 minut, następnie wyłożyć na kratkę i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Gorzką czekoladę, śmietanę kremówkę 30% i ekstrakt waniliowy rozpuścić w kąpieli wodnej. Mieszać od czasu do czasu, aż powstanie gładka masa, wystudzić. Udekorować nią ciasto. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Sos karmelowy z solą 141

Gęsty, maślany słonawy. Do lodów, deserów, gofrów, naleśników i... jedzenia łyżeczką :) Na poniedziałkową chandrę jak znalazł :) Składniki: 4 łyżki białego cukru 60ml wody 6 łyżek śmietany kremówki 2 łyżki masła około 1/3 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Do rondelka o grubym dnie (koniecznie!) wsypać cukier, rozprowadzić go po całym dnie cienką warstwą i podgrzewać na średnim ogniu aż zbrązowieje. Następnie wlać

Pyry na Gaz
Mazurek czekoladowy 164

wymyśliłam sobie taką wiosenną z motylkami. Ciasto 250 g mąki 125 g masła 125 g śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Polewa 200 g śmietany kremówki 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Dekoracja posypka płatki migdałów Mąkę przesiać na stolnicę dodać posiekane zimne masło, proszek do pieczenia, cukier puder i śmietanę. Wszystko szybko zagnieść na gładkie

O kuchni z uczuciem
Wspomnienie lata: Sernik z wiśniami. 159

smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką. Przygotowaną kruszonkę rozkładamy równomiernie dociskając do spodu tortownicy.  2. Twaróg utrzeć na gładką masę ze pozostały cukrem, startą skórką cytrynową, 3 jajkami, kremówką, aromatem cytrynowym oraz kaszą manną. Tak przygotowaną masę serową rozłożyć na przygotowanym spodzie, Ciasto piec 50-60 min w temperaturze 175 st, C ( z termoobiegiem

vaniliowoczekoladowa