Mus z białej czekolady z mandarynkami

Mus z białej czekolady z mandarynkami

Mus z białej czekolady z mandarynkami

Bardzo delikatny, rozpływający się w ustach mus z białej czekolady, przybrany cząstkami mandarynek i oprószony tartą gorzką czekoladą. Idealny deser na Walentynki lub gdy mamy ochotę na "małe co nieco". Przepis pochodzi z książki Carli Bardi "Czekolada". Składniki: 200 g białej czekolady (posiekanej) 300 ml śmietany kremówki (30% lub 36%) 1 (czubata) łyżeczka żelatyny 3 duże jajka (osobno żółtka i białka) 1 łyżka Grand Marnier lub Cointreau (opcjonalnie) wiórki gorzkiej czekolady (do dekoracji) cząstki mand... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.