usmażeniu przekładamy na talerze wyłożone ręcznikami papierowymi. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Możemy podać z sosem czekoladowym*. *Sos czekoladowy: np. 100 g czekolady z dodatkiem paru łyżek śmietany kremówki rozpuszczonej w kąpieli wodnej
Domowy Smak JedzeniaGotową masę wykładamy na spodni blat ciasta.Rozsmarowujemy, przykrywamy drugim blatem. Nasączamy. *Wierzch i boki tortu smarujemy cienką warstwą ubitej śmietany. Boki i wierzch dekorujemy dowolnie owocami oraz kleksikami kremówki
Z Majeczką w kuchnidużą szklanką wycinam krążki, znów odstawiam do wyrośnięcia. Olej rozgrzewam, smażę pączki z każdej strony na złocisto, osączam z tłuszczu na ręczniku papierowym. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę miksuję na sztywny krem razem z mascarpone i cukrem pudrem, na koniec wlewam malinowy mus, mieszam. Zimne pączki przekładam kremem, lukruję i dekoruję
Wanilia i KardamonSkładniki : 200 g mąki 1 cukier waniliowy 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka cukru 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 ml śmietany kremówki 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru truskawki Dżem wieloowocowy Orzech Wykonanie : Do miski wlać mleko , dodać jajka, cukier, cukier waniliowy,olej i na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem. Wszystko dobrze wymieszać
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki (na 16-20 gniazdek): 250 ml mleka 50 gram masła 200 gram mąki szczypta soli 3 jajka 2 łyżki cukru sos czekoladowy: 50 gram czekolady deserowej, 50 ml kremówki, 20 ml mleka cukier puder + szczypta cynamonu 1 litr oleju rzepakowego do smażenia 16-20 kwadratów o boku 8-10 cm wyciętych z papieru do pieczenia Mleko podgrzewam z masłem
Mango Papajaformy. Ciasto polewamy ganache. Ser: 250 g serka kremowego 60 g cukru kryształu 1 żółtko Serek, cukier i żółtko mieszamy rózgą kuchenną, do połączenia. Ganache: 125 ml śmietany kremówki 125 g gorzkiej czekolady Śmietankę podgrzewamy. Zdejmujemy z palnika. Wrzucamy połamana czekoladę, zostawiamy na 2 minuty. Po tym czasie mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce
Made By Mom And Songotowanie 1997 Składniki 4 pojedyncze piersi z kurczaka 4 banany 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka płaska curry 1/4 łyżeczki płatków chilli 1/2 szklanki bulionu mięsnego 200 ml śmietany kremówki 3 łyżki masła klarowanego 2 łyżki oleju sól pieprz natka pietruszki Piersi z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Na patelni rozgrzać olej
O kuchni z uczuciemśrodku delikatna pianka. Jest przepyszny i wygląda wspaniale. Składniki: 4 białka 250 dag cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru owoce Białka ubijamy na bardzo sztywną pianę, dodając szczyptę soli. Stopniowo dodajemy cukier - po jednej łyżce. Pianę ubijamy do momentu aż cukier się rozpuści, a piana
Pyszności Słodkościzmielonych orzechów włoskich 110 g brązowego cukru 220 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka kawy szczypta soli Składniki na krem maślany: 100 g miękkiego masła 200 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru Składniki na krem czekoladowy: 250 g serka mascarpone 3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella (może być tańszy, mniej znanej marki) 50 g gorzkiej czekolady Mąkę przesiewamy
Trzeci talerzrównomiernie powtykać kostki galaretki (trochę odłożyć do dekoracji). Całość wstawić do lodówki (na kilkanaście minut) i po tym czasie przykryć resztą gofrów. Schłodzić do całkowitego zastygnięcia masy. Kremówkę z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno. (Dodatkowo ubitą śmietankę zabarwiłam barwnikami spożywczymi.) Gotowe ciasto w formie - przewrócić "do góry nogami", wyjąć i dookoła posmarować bitą śmietaną. Udekorować wg uznania
Di gotujeSkładniki: 1 kg porów (u mnie dwie duże sztuki) 15 dag szynki (w plastrach) 15 dag żółtego sera (w plastrach) puszka ananasów 4 kromki pieczywa tostowego 330 g kremówki 2 jajka tłuszcz do smażenia sól, pieprz gałka muszkatałowa Sposób przygotowania: Pory dokładnie oczyszczamy i myjemy. Kroimy w piórka. Solimy, pieprzymy, dodajemy gałkę. Podsmażamy na tłuszczu do czas aż zmiękną. Wykładamy
Pobite gary Barbarywody 100 g masła 2 jajka Składniki na krem (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) Jeśli nie mamy tyle czasu, żeby robić krem można zamiast tego ubić śmietanę kremówkę z dowolnym utrwalaczem (np. ŚmietanFixem lub bitą śmietaną w proszku) Mini donuty do dekoracji Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby zmiękło. Kakao rozpuszczamy dokładnie w ciepłej wodzie. Dodajemy maślankę
Ciastkozercyherbatniki zmiękną a smaki zaczną ze sobą współgrać. Wykonanie kremu michałkowego najlepiej rozpocząć kilka godzin wcześniej. Masa musi wystygnąć, aby można było ją poddać dalszej obróbce. - 250 ml śmietanki kremówki - 20 dag cukierków michałków w białej czekoladzie Śmietankę przelać do garnuszka, dobrze podgrzać, ale nie gotować. Dodać cukierki pokrojone w kawałki. Mieszać do rozpuszczenia. Odstawić w chłodne miejsce
kawawszklanceduże talerze pełne churros): 250 ml mleka 50 gram masła 200 gram mąki szczypta soli 3 jajka 2 łyżki cukru sos czekoladowy: 50 gram czekolady deserowej, 50 ml kremówki, 20 ml mleka cukier puder + szczypta cynamonu 1 litr oleju rzepakowego do smażenia Mleko podgrzewam z masłem, solą i cukrem. Dodaję przesianą mąkę i całość mieszam do momentu aż masa wyraźnie
Mango Papajataka własnoręcznie ubijana, a nie kupna. Do tego doliczamy czas zastygania galaretki i mamy słodki, prosty i smaczny deser. Przysmak dzieci. Składniki 2 galaretki (dałam niebieskie) 200 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku posypka cukrowa Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wlać do pucharków. Śmietanę mocno schłodzoną ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem. Udekorować galaretkę śmietaną
O kuchni z uczuciem