ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:583/892)

Domowy budyń czekoladowy z bananami i włoskim ciasteczkiem 139

diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki na budyń 1 szklanka mleka (najlepiej tłustego) 1/2 szklanki śmietany kremówki 60 g mlecznej czekolady (można użyć innej lub pół na pół np. z gorzką) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 60 g cukru pudru 35 g dobrego kakao 2 łyżki gorącej wody

Słodkie okruszki
Czekoladowy sernik na zimno z galaretką o smaku coli (mrożony sernik czekoladowy) 171

dokładnie zmiksować, a następnie wklepać w dno tortownicy. Przygotować masę. Śmietankę ubić na sztywno. Serek wymieszać z cukrem, kakao, rozpuszczoną (w kąpieli wodnej) (*) czekoladą i delikatnie połączyć ze sztywną kremówką. Do masy dodać ostudzoną żelatynę i po uzyskaniu jednolitej konsystencji - przelać na ciasteczkowy spód. Całość schłodzić w lodówce - przez około 4 godziny. Przygotować galaretkę. W podgrzanej coli rozpuścić żelatynę. Miksturę

Di gotuje
Jabłecznik z masą śmietanowo-jajeczną. 133

garnka, zasypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem i dusimy około 3 minut (od momentu zagotowania). Studzimy. MASA ŚMIETANOWO-JAJECZNA: 2 duże jajka 1/4 szklanki cukru pudru 200 g śmietany kremówki (30%)      Jajka ubijamy z przesianym cukrem pudrem na puch (około 5 minut), następnie wlewamy śmietankę i jeszcze chwilę ubijamy. KRUSZONKA: 3/4 szklanki mąki 1/3 szklanki brązowego cukru

Rozpustne gotowanie
Ciasto Jamajka 174

skropić sokiem z cytryny. Przygotowane banany ciasno ułożyć na biszkopcie, tak, by cały był przykryty. Na banany wylać tężejącą galaretkę, ciasto włożyć do lodówki na około 2-3 godziny. Kremówkę ubić na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem. 3/4 masy wyłożyć na stężoną galaretkę, wyrównać i przykryć drugim biszkoptem, lekko docisnąć. Pozostałą masę rozsmarować na biszkopcie, wierzch posypać startą czekoladą

Domowa cukiernia Ewy
ciastka z rabarbarem i czekoladą 103

kroimy na małe trójkąciki. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st. C przez ok. 15 min. składniki na krem: 110 ml śmietanki kremówki 150 g serka mascarpone 2-3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią dodatkowo: dowolna konfitura wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz rozmiksowany serek i miksujemy na gładki krem. Ciasteczka podajemy na ciepło

Domowy Smak Jedzenia
Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami 141

kurczaka około 4 plasterków szynki szwarcwaldzkiej świeża bazylia 1 szalotka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 puszka krojonych pomidorów bez skóry (400 g) 80 g śmietany kremówki 30 % 5-6 szparagów sól pieprz Przygotowanie: Szparagi umyć, odłamać jasne, twarde końce i pokroić na mniejsze kawałki. Piersi z kurczaka oczyścić z błonek i kostek, w najgrubszym miejscu lekko

Oryginalny smak
Torcik jogurtowy 141

warstwy jogurtowe – jedna z dżemem jagodowym, druga z dżemem wiśniowym, lekko ścięte dzięki żelatynie. Z drugiej strony, jeśli ktoś woli słodkie torciki śmietanowe, wystarczy zamiast jogurtu greckiego użyć śmietany kremówki i dodać do masy nieco więcej cukru :) Torcik jest łatwy do przygotowania, a jedyne czego wymaga, to trochę czasu w lodówce. Mnie osobiście podobają się pofałdowane jogurtowe brzegi, które powstały

Trzeci talerz
pyszne ciasto bananowa chmurka 229

upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. (bezę możemy upiec dzień wcześniej i przykryć ją ściereczką kuchenną). składniki na krem: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 500 ml śmietany kremówki, schłodzonej nasionka z 1 laski wanilii 3 łyżki cukru pudru wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier puder i ponownie ubijamy. Serek miksujemy z ziarenkami wanilii. Do serka dodajemy ubitą śmietanę

Domowy Smak Jedzenia
Tort makowy z białą czekoladą 152

suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na 3 części. Krem z białej czekolady: 300 g białej czekolady 400 ml śmietany 36% + 1/2 szklanki mocnej, aromatycznej herbaty 100 g wiórków kokosowych Kremówkę podgrzać w rondelku, zdjąć z ognia, dodać białą czekoladę i wymieszać aż cała czekolada się roztopi. Wystudzić, schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Schłodzoną masę czekoladową ubić do uzyskania

Domowa cukiernia Ewy
Ptasi domek - sernik na zimno bez pieczenia 136

twarogu 0,5 szklanki cukru Gorzka czekolada- 1 tabliczka Cukier wanilinowy Galaretka o smaku owoców 2 łyżki żelatyny Wykonanie: Twaróg zmielić, wymieszać z białym cukrem, cukrem wanilinowym, ubitą kremówką, sokiem z cytryny i rozpuszczoną żelatyną.  Następnie podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao, a do drugiej aromat (kilka kropel) Na foli spożywczej rozłożyć połowę herbatników

Tradycyjna Kuchnia
makowa wuzetka 125

Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia Piec około 45-50 minut w temp. 170-180 C .         Krem   składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone   do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec

w mojej kuchni
ROLADA Z KREMEM JAGODOWYM 150

papier zwinąć ciasto w roladę, papieru do zwinięcia używamy po to by ciasto się ze sobą nie skleiło). Odłożyć do przestudzenia. Do kremu potrzebne będzie 500 ml śmietany kremówki 36%, cukier puder do smaku i jagody ( ja miałam kompot z jagód). Śmietanę ubić na sztywno, dodać jagody i cukier puder do smaku, wszystko wymieszać. Ciasto delikatnie rozwinąć, wysmarować śmietaną (jeden

Zrób to smacznie
Malinowa chmurka 165

proszku do pieczenia Pół opakowania cukru waniliowego 150g mąki pszennej 100g masła Galaretka: 600g malin (mogą być mrożone) 3 malinowe galaretki 3 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy: 500ml śmietany kremówki 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Ciasto kruche: Składniki zagnieść ręcznie, lub zmiksować, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez

Idę coś wszamać
Tiramisu czekoladowo-kawowe w pucharkach 128

smak na słodkie,  wiem że są też wersje nawet z truskawkami hmn…może kiedyś . Składniki: Na 4 średnie pucharki: 20 dag podłużnych biszkoptów 25 dag mascarpone ½ szklanki śmietany kremówki ½ szklanki naparu z kawy 5 łyżek likieru czekoladowego 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru Tarta czekolada: biała, gorzka, mleczna Kakao do oprószenia Sposób przygotowania: Kawę schłodzoną słodzimy łyżeczką cukru

Wanilia i Kardamon
Mocno czekoladowy budyń domowy 135

Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na 2-3 małe porcje) 1 szklanka mleka (najlepiej tłustego) 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 g gorzkiej czekolady 30 g mlecznej czekolady 1 łyżka mąki ziemniaczanej 60 g cukru pudru 35 g dobrego kakao 2 łyżki gorącej wody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Słodkie okruszki