JESIENNA PANNA COTTA NA MUSIE Z GRUSZEK

JESIENNA PANNA COTTA NA MUSIE Z GRUSZEK

JESIENNA PANNA COTTA NA MUSIE Z GRUSZEK

Przepis na : deser

SKŁADNIKI: - 250 ml mleka - 250 ml śmietanki kremówki - 3 łyżeczki żelatyny - laska wanilii lub ekstrakt waniliowy - 50 g cukru - 2 gwiazdki anyżu - 1 kg jesiennych gruszek (u mnie pyszna Józefinka) - cukier do smaku (ja nie dałam, gruszki były wyjątkowo słodkie) - łyżeczka cynamonu - kilka goździków - kilka nitek szafranu ZACZNIJ OD PANNA COTTY , musi się schłodzić i stężeć. Do garnka wlej mleko i śmietankę, dodaj przekrojoną wanilię i cukier. Żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody. Kiedy mleko i śmietanka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.