ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:572/892)

kluski ziemniaczane z mielonym w sosie pomidorowym i parmezanem... 206

bułka tarta 2 łyżki, olej rzepakowy 8 łyżek, sok pomidorowy 1 litr/gęsty, cebula 1 większa, woda 1 szklanka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, śmietana kremówka 2 łyżki, natka pietruszki 1/2 pęczka, parmezan starty - ile potrzeba mielone z łopatki wymieszać dokładnie z jajkiem, pieprzem, kucharkiem, czosnkiem wyciśniętym w prasce, tartą bułką, bułką odciśniętą z mleka

W Mojej Kuchni Lubię
BABKA MAŚLANO-CZEKOLADOWA Z MIGDAŁAMI, BEZ DODATKU CUKRU 400

już nawet po 45 minutach, wszystko zależy od piekarnika... Można posypać mielonym ksylitolem lub pudrem lub polukrować, u mnie lukier z pudru trzcinowego, z kilkoma kroplami olejku migdałowego i kremówki. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Proste ciasto marchewkowe bez glutenu 345

cynamonu 1 łyżeczka gałki muszkatołowej po 1/2 łyżeczki zmielonych goździków i imbiru 1/2 szklanki poszatkowanych orzechów 1/2 szklanki rodzynek (jak nie lubimy, możemy pominąć) Wierzch: 200-230ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki oleju kokosowego 1-2 łyżki cukru pudru wiórki kokosowe do posypania     Ciasto: 1. Do miski wsypać mąkę ryżową i kokosową. Dodać przyprawy, sodę

Mała Cukierenka
,,Ciasto z melonem’’ 430

pomarańczową i bardzo dokładnie mieszamy. Masę studzimy, tężejącą wykładamy na biały biszkopt. Wstawiamy do lodówki, żeby masa całkowicie zastygła. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Ubitą kremówkę przekładamy na biszkopt kakaowy i wyrównujemy. Złożenie ciasta: Na orzechowe upieczone i ostudzone ciasto wykładamy masę melonową, przekładamy plackiem białym i wstawiamy do lodówki aby stężało. Masę dyniową wykładamy

Podróż w kulinaria
Sernik tradycyjny 175

godz. w temp. 170-180*C Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. wystudzić w wyłączonym piekarniku przy lekko odchylonych drzwiczkach. W małym garnuszku podgrzać 70 ml śmietany kremówki 36 %, zdjąć z palnika, dodać 70 g pokruszonej czekolady, wymieszać. Polać gdy zacznie lekko gęstnieć. Można posypać wiórkami kokosowymi. przepis z Moje Wypieki

Proste Potrawy
Babeczki motylki 141

łyżką. Foremkę na muffiny (12 gniazd) wyłożyć papilotkami. Każdą napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w 200 stopniach C około 15 minut. Po upieczeniu wystudzić. Krem 600 ml śmietany kremówki (36%) cukier ( według własnego smaku) 1 łyżeczka żelatyny  Śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno. Żelatynę zalać trzema łyżkami wody i odczekać aż napęcznieje. Lekko podgrzać, wymieszać

O kuchni z uczuciem
Tarta z Masłem Orzechowym i Czekoladą 166

utartego dodajemy masło orzechowe. Ucieramy do uzyskania puszystego kremu. Krem wykładamy na schłodzony spód ciasteczkowy. Całośc wkładamy ponownie do lodówki na czas przygotowania ganache. Ganache: 250 ml śmietany kremówki 36% 200 g gorzkiej czekolady 30 g masła pół słoiczka wiśni drylowanych (lub owoce: maliny, truskawki…) Śmietankę podgrzewamy. Zdejmujemy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę i masło. Odstawiamy na 2 minuty

Made By Mom And Son
,,Deser truskawkowo kokosowy’’ 130

Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni powstał ten deser truskawkowo- kokosowy. Spód wkładki kokosowej: 100 g wiórków kokosowych 30 g cukru pudru 40 ml śmietany kremówki 30 g masła Łyżka mąki kokosowej Ptasie mleczko: 100 ml mleka kokosowego Galaretka niebieska wieloowocowa Galaretka truskawkowa 0,5 kg dowolnych truskawek świeżych lub mrożonych 1 opakowanie galaretki truskawkowej Dodatkowo

Podróż w kulinaria
żurek z pieczarkami... 219

smaku dać pieprz wodę zagotować z pokrojonym na kostki wędzonym udkiem, dodać liść laurowy, ziele angielskie, kucharka, wsypać majeranek do wywaru wsypać pieczarki, gotować z 15 minut, śmietanę kremówkę wymieszać z mąką w płynnym żurku, gęsty wlać do zupy, mieszając zagotować do zagęstnienia zupy żurek podać z jajkami na twardo, natką pietruszki i można z ziemniakami osobno ugotowanymi- żurek pieczarkowy

W Mojej Kuchni Lubię
Brownie z solonym karmelem 161

jego przygotowania, bo nie ma wyjścia - trzeba stać i mieszać. I trzeba bardzo uważać, żeby nie poparzyć języka, bo chęć oblizywania łyżki jest przeogromna :) Ganache , czyli stopiona czekolada z kremówką,  powstała tylko tylko dlatego, że czekoladę w ilości hurtowej kupiłam w promocji :) Dziś, kiedy wróciliśmy z zimowego spaceru, marzyłam o kawałku tego ciasta do kawy, ale może i lepiej

bistro mama
Piernik z masą śliwkowo-marcepanową i powidłami 159

soku jabłkowym przez dobę. Zmiksować blenderem.   Dodać cukier i połamaną masę marcepanową. Zmiksować na gładką masę. Dodatkowo: słoiczek powideł śliwkowych śliwki kalifornijskie do dekoracji Polewa: 150 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady W garnuszku podgrzać śmietankę, prawie do wrzenia. Wyłączyć ogień. Dodać pokruszone czekolady i odstawić na 2 minuty

kulinarnyswiatdomi
Beza Pawłowej z owocami 131

Beza Pawłowej z owocami smaczna, delikatna, chrupka na zewnątrz, piankowa – ciągliwa wewnątrz. Bardzo prosta w wykonaniu, a jaki efekt! Bezę można upiec dzień wcześniej, a kremówkę i owoce położyć na godzinę przed podaniem. Polecam! Beza Pawłowej z owocami Składniki: białka z 5 jaj 250 g cukru drobnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego lub balsamicznego Krem

Gotowanie-uk
Zapiekanka z Kasslerem, kiszoną kapustą i makaronem 184

Kasslera ze schabu 1 cebula - najlepiej czerwona 2 łyżki oleju 500 g kiszonej kapusty 200 ml soku z jablek sól, pieprz, gałka muszkatałowa, majeranek 200 ml śmietany kremówki 3 jajka 100 g sera gouda lub innego topliwego Wykonanie: piekarnik nastawić na 200`C, z termoobiegiem na 180`C Kassler pokroić w kostkę. Obraną cebulę pokroić w piórka i zeszklić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lody kokosowo – śmietankowe i owocowe z foremkami ZOKU 137

lodów ZOKU znajdziecie w sklepie LeDuvel .   Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki na lody kokosowo – śmietankowe: 1/2 szklanki śmietanki kremówki o zawartości tłuszczu 36% 1/3 szklanki mleka 2,5 łyżki oleju kokosowego (płynnego) 2 łyżki syropu z agawy     1. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i przez chwilę miksujemy

Mała Cukierenka
Sos karmelowy z solą morską 203

roztapiający się cukier, później idzie jak z płatka. Polecam! Składniki (na ok. 300 ml sosu): 200 g cukru 80 g masła (pokrojonego na kawałki) 200 g śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka soli morskiej Przygotowanie: Na dużą patelnię z grubym dnem wysypać cukier. Potrząsnąć patelnią, by cukier równomiernie pokrył jej powierzchnię.  Ustawić patelnię na średnim ogniu i czekać, aż cukier

Domowa Cookierenka Agi