Urocze drożdżówki w kształcie serduszek :) Wyglądają na skomplikowane, ale dzięki poniższej instrukcji poradzi sobie z nimi dosłownie każdy. Do nadzienia możecie wykorzystać dowolne orzechy takie jak włoskie, brazylijskie czy pekan - każde będą tu pasować. Drożdżówki są puszyste i smaczne nawet przez kilka dni :) Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki masła 15 g świeżych drożdży 160 ml ciepłego mleka Nadzienie: 200 g mielonych orzechów (włoskich,pekan lub brazylijskich) 100 ml śmietan... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)