Makowiec śnieżny – kuchnia podkarpacka

Makowiec śnieżny – kuchnia podkarpacka

Makowiec śnieżny – kuchnia podkarpacka

Makowiec śnieżny - kuchnia podkarpacka Makowiec śnieżny to niespotykana wersja makowca. Składa się on z 4 warstw i polewy z wiórkami kokosowymi. Spód ciasta stanowi biszkopt, na który wykłada się usmażony mak z bakaliami. Kolejną warstwę stanowi bita śmietana, a ostatnią maślana masa orzechowa. Ciasto podawane w temperaturze pokojowej jest delikatne, słodkie i kremowe. Przepis pochodzi od Koła Gospodyń Wiejskich Ujazd i został opublikowany przez LGD Liwosz. W oryginalnym przepisie nie podano składników na biszko... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, makowce, biszkopt, mielone, orzechy, mak, kokosowe, polewa czekoladowa, ciastka kremówki, ciasta z kremami, ciasto kokosowe, ciasta z masa, roladki, ciasto z makiem, masło orzechowe, ciasto 3 bit na biszkopcie, szybkie ciasto, ciasto z orzechami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto ucierane , ciasto 3 bit

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.