ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:487/892)

Tort wuzetkowy (bezglutenowy) 210

mąki kukurydzianej 140 g skrobi ziemniaczanej 3 łyżki stołowe ciemnego kakao 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżka stołowa miękkiego masła Składniki na krem: 1 l śmietanki kremówki 30% 3-4 łyżki stołowe cukru 1 łyżka stołowa żelatyny 1/2 szklanki wrzątku Składniki na poncz: 3/4 szklanki gorącej wody 2-3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżka dowolnego alkoholu (niekoniecznie) Ozdabianie

Kawa z mlekiem
Ryż z jabłkami (bezglutenowy + wersja wegańska) 174

wersji wegańskiej. * * * Składniki (proporcja składników dla trzech osób: dwóch dorosłych i dziecko): 1 szklanka ryżu (nie polecam do tego dania takiego w woreczkach) 3-4 jabłka 250 g śmietanki kremówki 30% ( wersja wegańska: 1 puszka mleka kokosowego - 800 ml) cukier trzcinowy oraz 2 łyżeczki cukru białego kilka łyżek masła oraz do posmarowania naczynia żaroodpornego ( wersja wegańska: oliwa lub olej kokosowy

Kawa z mlekiem
MAKOWIEC ŚNIEŻNY 216

oraz bakalie - wymieszać i smażyć na wolnym ogniu ciągle mieszając,aż do uzyskania gęstej masy. Gorącą masę makową wyłożyć na biszkopt i wyrównać. Masa śmietankowa:   1/2 l śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Żelatynę  rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem,dodać powoli żelatynę i dokładnie wymieszać. Gotową masę śmietankową

Niespełnione zdolności kulinarne
CIASTO ŁABĘDZI PUCH 692

szkl. mleka cukier 1/2 szkl.  cukier wanilinowy 1 op.  wiórki kokosowe 150 g.  Dodatkowo dżem malinowy 1 słoik ( u mnie domowej roboty od babci )  śmietana kremówka 36 % 400 ml.  śmietan fix 1 op.  wiórki kokosowe 100 g.  masło 1 i 1/2 łyżki mleko letnie 1/2 szkl. Biszkopt: Jaja ubijamy z cukrem pudrem

Kuchnia Paulettes
62 propozycje ciast na Święta 5001

kremem śmietankowo - cytrynowym  4.  Ciasto łaciate 5.  Ciasto Świętego Jakuba  6.  Ciasto pianka cytrynowa  7.  Piernik przekładany powidłami śliwkowymi  8.  Kremówka 9.  Ciasto 4 w 1 10.  Ciasto Doroty 2 11.  Leśny mech   12. Ciasto afrykańczyk   13.  Chałwowiec z brzoskwiniami  14.  Słonecznikowiec

kruche babeczki
3 Bit 563

zrobić dzień wcześniej i schłodzić w lodówce przed podaniem. Składniki: 2 duże opakowania herbatników petit beurre (500 gram) 1 puszka masy kajmakowej (ja użyłam masę kukułka) 500 ml śmietany kremówki 30% 2 śmietan fixy 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka 250 g masła

Kuchnia u Bietki
Mus truskawkowy z bananem i bitą śmietaną 154

truskawkowy z bananem,  bitą śmietaną i bezikami. To taki wspaniały deser o tej porze roku, na przypomnienie sobie smaków Wiosny i Lata. Składniki:     0,5 śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru Mus truskawkowo-bananowy: 0,5 kg mrożonych truskawek 2 banany 2 łyżki cukru pudru sok z 1 mandarynki Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa bezy rodzynki

Gosia gotuje
SŁODKO-SŁONA TARTA Z PIGWĄ, ORZECHAMI, MIODEM I SERKIEM BRIE 173

miodu ● 30 g orzechów włoskich ● 1 jajko ● 1 szczypta soli Składniki na farsz : ● 4 pigwy ● 1 duży kawałek sera brie (ok. 250 g) ● 3 duże jajka ● 200 ml śmietany kremówki ● 20 g starego parmezanu ● ½ pęczka szczypiorku ● oliwa z oliwek ● sól i pieprz Przygotowanie: Przygotuj kruche ciasto : miękkie masło utrzyj w misce. Dodaj przesianą mąkę, jajko, miód i zmielone lub bardzo

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Czekoladowe z bananami 158

samo dno), przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w 160 stopniach przez ok 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Wyjąć z formy. Dodatkowo: 3 średniej wielkości banany 40 ml śmietanki kremówki 36% 50 g czekolady gorzkiej Śmietankę podgrzać, prawie do wrzenia. Dodać posiekaną czekoladę, wymieszać do otrzymania gęstego sosu. Na cieście poukładać pokrojone w plasterki banany i polać sosem czekoladowym. Przechowywać

kulinarnyswiatdomi
Dyniowa panna cotta z musem jabłkowo-żurawinowym i migdałami 222

deser o polskich smakach to coś, co uniesie Wasze kąciki ust w słodkim uśmiechu. Koniecznie spróbujcie! :D Dyniowa panna cotta z musem jabłkowo-żurawinowym i migdałami Potrzebujesz: 300ml śmietanki kremówki 100ml mleka 200g dyniowego puree 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody 3-4 łyżeczki cukru 2 szczypty mielonych goździków 1 szczypta mielonego cynamonu  1 szczypta mielonego imbiru

Kuchnia w Słońcu Skąpana
PTYSIE Z KARMELIZOWANYMI BANANAMI, KREMEM Z PALONEJ BIAŁEJ CZEKOLADY, BEZĄ WŁOSKĄ I CHRUPIĄCYMI, FRYTOWANYMI ORZECHAMI 176

kąpieli wodnej. Drugie 100g siekamy w drobną kostkę, układamy na papierze do pieczenia, pieczemy ok. 10-15 minut ( bez mieszania! ) w piekarniku nagrzanym do 180C ( ma być zrumieniona ). Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy przestudzoną roztopioną białą czekoladę, mieszamy na gładki krem. Wrzucamy przestudzoną pieczoną czekoladę mieszamy, chłodzimy. l BEZA WŁOSKA: 140 g cukru zalewamy wodą, mieszamy, stawiamy na ogniu

Ostra na Słodko
Krem z Dyni i Batatów 132

czosnku 1l. wody 1,5 łyżki koperku 0,5 łyżeczki vegety sól pieprz 1/4 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki papryki słodkiej szczypta papryki ostrej 20 ml śmietany kremówki WYKONANIE: 1. Dynię i bataty pokroić w kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę. Całość podsmażyć na niewielkiej ilości oleju przez około 15 min. 2. Zalać gorącą wodą i gotować do miękkości

Dziś Ja gotuje
Sernik kokosowy z żelką pomarańczową 185

Wyłączamy mikser. Do rozpuszczonych i przestudzonych cukierków wlewamy 4 łyżki masy serowej, energicznie mieszamy trzepaczką aby masa się nie zważyła, zahartowaną przelewamy do masy serowej, delikatnie miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę oraz wsypujemy wiórki kokosowe.  Gotową masę serową przelewamy na spód.  Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę z wrzątkiem. Wyżej wstawiamy

VioletoweKucharzenie
Kremówka 169

zakipi wlewamy powstały budyń, mieszamy na ogniu aż masa zgęstnieje i odstawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy, stopniowo dodajemy zimny budyń. Na jeden placek wykładamy krem przekładamy drugim plackiem. Kremówkę posypujemy cukrem pudrem

Kuchnia u Bietki
Piernikowe muffinki z kremem cynamonowym 164

pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka ciemnego kakao mokre: 3 jajka 400 g kwaśnej śmietany (18%) 100 gram rozpuszczonego i przestudzonego masła Krem cynamonowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cynamonu Dodatkowo: 1 łyżka cynamonu do oprószenia Przygotować dwie miski. W jednej umieścić wszystkie składniki suche - zamieszać

Świat Ciasta