ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:481/892)

Kostka milky way z kajmakiem i wiśniami 319

kombinacja i autorski przepis. Forma 25/30 cm Składniki: 45 dag maślanych herbatników 1 mała puszka kajmaku 1,5 szklanki wiśni osączonych z syropu Krem milky way: 1/2 litra śmietany kremówki 30/36% 20 dag batoników milky way 4 listki żelatyny Dr.Oetker Krem budyniowy: 1 litr mleka 1 jajko 3 żółtka 22 dag mąki pszennej 15 dag cukru 32 g cukru waniliowego

Wanilia i Kardamon
Mini serniczki z solonym karmelem 171

białego półtłustego, zmielonego dwukrotnie 100 g drobnego cukru 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki budyniu waniliowego Sos karmelowy: 50 g cukru 50 ml wody 100 ml śmietanki kremówki 30% 25 g masła ½ łyżeczki soli gruboziarnistej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spody do babeczek: 1. W misie blendera umieszczamy pokruszone herbatniki. Dodajemy rozpuszczone masło, miksujemy do powstania masy z ciastek

W kuchni Katie
Wielkanocny cytrynowy baranek 110

pieczenia, sok i skórkę z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej formy baranka i piec w piekarniku nagrzanym do 180stopni około 35 minut. 2. Masa śmietanowa: Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dalej miksując dodać mascarpone oraz wcześniej namoczoną i rozpuszczoną  w mleku żelatynę. Masę śmietanową dokładnie wymieszać i obsmarować baranka. Następnie masę przełożyć do szprycy

Szalona Kuchnia Eweliny
Słodkie koszyczki 104

mąki pszennej 75 g masła zimnego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka zimnej wody 2 żółtka szczypta soli nadzienie: 100 g serka śmietankowego puszystego 250 ml  śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej kandyzowanej dekoracją: 2 kiwi 1 puszka mandarynek winogrono zielone jajka kolorowe jajka kolorowe Koszyczki: Składniki ciasta kruchego przekładam

wesoła kuchnia
SERNIK Z MASCARPONE I MUSEM Z CZEKOLADY 119

jajek 400 g śmietany gęstej kwaśnej 12% + 1 łyżka cukru wanilinowego starta czekolada mleczna i biała Mus z czekolady: 2 łyżeczki żelatyny 300 g gorzkiej czekolady 750 ml śmietanki kremówki 36%  (350 ml dobrze schłodzonej) Ciasteczka zmielić w melakserze lub rozdrabniaczu. Dodać masło, przez chwilę razem zmiksować. Masę wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 25 cm mocno uklepując. Wstawić

KuchcikoweLove
Torcik owocowy na zimno 110

Torcik z owocami i jogurtem naturalnym. Zrezygnowałam ze śmietany kremówki dzięki czemu torcik jest mniej kaloryczny. Na stole z torcikiem jest bardzo kolorowo i wiosennie a zarazem smacznie. Składniki sok multiwitamina 300 ml Hortex sok pomarańczowy 300 ml Hortex sok czarna porzeczka 300 ml Hortex jogurt naturalny 500 ml 5 łyżek żelatyny 2 i … Czytaj dalej Torcik owocowy

gotuj ze mną
Bezowe Całuski z Likierem 252

Skład: Beza: 3 białka (z dużych jaj) 150g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego (można pominąć) Krem: 180g serka mascarpone 120ml śmietanki kremówki 30% (do deserów) 50ml likieru Krupnik Słony Karmel 1 fix do śmietany Beza: 1. Na papierze do pieczenia, przyciętym do rozmiaru blachy do pieczenia (blaszka od wyposażenia piekarnika) narysować okręgi

Mała Cukierenka
Piwne Ciasto Czekoladowe z Kremem Orzechowym 159

proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 4 duże jajka 220g jasnego brązowego cukru 30g kakao bez cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki kremówki 30% 3 kopiaste łyżki masła orzechowego (z orzeszków arachidowych, masło w temperaturze pokojowej) 50ml ciemnego piwa RISzard I Warsztat Piwowarski 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią

Mała Cukierenka
Ciasto Shrek z delicjami i sokiem owocowym 445

łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 900ml zielonego soku owocowego (typu Kubuś) 2 budynie waniliowe lub śmietanowe bez cukru 1 galaretka agrestowa około 370g delicji Wierzch: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% (do deserów) 1 galaretka cytrynowa + 200ml gorącej wody 2 galaretki agrestowe + 800ml gorącej wody Do nasączenia: około 1/3 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Biszkopt

Mała Cukierenka
Babka Marmurkowa z Czekoladą i Jogurtem 194

łyżeczki sody skórka starta z 1 pomarańczy 170g naturalnego jogurtu 3 łyżki kakao bez cukru + 4 łyżki gorącej wody 100g posiekanej mlecznej czekolady Polewa: 100g białej czekolady 50ml śmietanki kremówki 30% lub 36% (do deserów) żółty barwnik spożywczy (niekoniecznie) Dodatkowo: kolorowe cukierki w kształcie jajeczek żółty maczek cukrowy Ciasto: 1. Formę do babki o średnicy 22-23cm wysmarować masłem

Mała Cukierenka
CHARLOTTE MALINOWA 166

pudru Składniki na charlotte malinową: (na foremkę o średnicy 18-20 cm) ● 400 g mrożonych malin HORTEX ● 24 podłużne biszkopty à la cuillère* ● 200 g cukru ● 400 ml śmietany kremówki 30 lub 36% ● 8 g żelatyny w listkach ● 50 ml wody Składniki na syrop : ● 50 g cukru ● 3 łyżki likieru (lub syropu) malinowego ● 200 ml wody Dodatkowo

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
wielkanocna baba 125

szkl. mąki ziemniaczanej 1 masło -250g 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 6 jaj 2- łyżki kakao Polewa: 100 g czekolady gorzkiej 2-3 łyżki śmietany kremówki 1 łyżka masła szkl. o pojemności 250 ml Wykonanie Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąki przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na gładką,puszysta

w mojej kuchni
Mus owocowy 128

smaczny. Można podawać z bitą śmietaną lub sosem zrobionym z jogurtu oraz świeżymi owocami. Składniki sok pomarańczowy Hortex 300 ml sok czarna porzeczka Hortex 300 ml 250 ml śmietany kremówki 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki żelatyny do dekoracji, bita śmietana, jogurt, owoce 1 łyżkę żelatyny namoczyć w małej … Czytaj dalej Mus owocowy

gotuj ze mną
Pieczeń rzymska z jajkiem przepiórczym, serwowana ze śliwką Kalifornijską marynowaną w kawie i musem chrzanowym 98

wszystkie składniki poza śliwkami. Zagotować, dodać śliwki, gotować przez 3 minuty. Zdjąć z ognia. zostawić śliwki w rondelku do przestudzenia. fot. Spektrum Smaku III. Mus Chrzanowy 125 ml śmietany kremówki 125 g serka Philadelphia  1 łyżka chrzanu szczypta soli Ubić śmietanę na sztywno. Dodać serek, chrzan i sól, dobrze wymieszać. Schłodzić. Propozycja podania pieczeni ze śliwką kalifornijską, musem chrzanowym

Wylizany Rondel
Pieczeń rzymska z jajkiem przepiórczym, serwowana ze śliwką Kalifornijską marynowaną w kawie i musem chrzanowym 146

wszystkie składniki poza śliwkami. Zagotować, dodać śliwki, gotować przez 3 minuty. Zdjąć z ognia. zostawić śliwki w rondelku do przestudzenia. fot. Spektrum Smaku III. Mus Chrzanowy 125 ml śmietany kremówki 125 g serka Philadelphia  1 łyżka chrzanu szczypta soli Ubić śmietanę na sztywno. Dodać serek, chrzan i sól, dobrze wymieszać. Schłodzić. Propozycja podania pieczeni ze śliwką kalifornijską, musem chrzanowym

Wylizany Rondel