ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:481/892)

Pieczeń rzymska z jajkiem przepiórczym, serwowana ze śliwką Kalifornijską marynowaną w kawie i musem chrzanowym 103

wszystkie składniki poza śliwkami. Zagotować, dodać śliwki, gotować przez 3 minuty. Zdjąć z ognia. zostawić śliwki w rondelku do przestudzenia. fot. Spektrum Smaku III. Mus Chrzanowy 125 ml śmietany kremówki 125 g serka Philadelphia  1 łyżka chrzanu szczypta soli Ubić śmietanę na sztywno. Dodać serek, chrzan i sól, dobrze wymieszać. Schłodzić. Propozycja podania pieczeni ze śliwką kalifornijską, musem chrzanowym

Wylizany Rondel
Pieczeń rzymska z jajkiem przepiórczym, serwowana ze śliwką Kalifornijską marynowaną w kawie i musem chrzanowym 153

wszystkie składniki poza śliwkami. Zagotować, dodać śliwki, gotować przez 3 minuty. Zdjąć z ognia. zostawić śliwki w rondelku do przestudzenia. fot. Spektrum Smaku III. Mus Chrzanowy 125 ml śmietany kremówki 125 g serka Philadelphia  1 łyżka chrzanu szczypta soli Ubić śmietanę na sztywno. Dodać serek, chrzan i sól, dobrze wymieszać. Schłodzić. Propozycja podania pieczeni ze śliwką kalifornijską, musem chrzanowym

Wylizany Rondel
Ragu z kaczki 175

minut + 2godziny gotowania Ilość porcji: 3 Składniki: 2 nogi z kaczki Puszka krojonych pomidorów 250ml bulionu (szklanka) 125ml czerwonego wina (połowa szklanki) Cebula Ząbek czosnku Łyżka oliwy Łyżka śmietany kremówki 30% Łyżeczka mąki pszennej Szczypiorek Przyprawy: łyżeczka mielonego cynamonu, posiekany rozmaryn, liść laurowy, ½ łyżeczki cukru, sól, pieprzDodatkowo: Makaron dla 3 osób ugotowany al dente Na sporej patelni rozgrzewamy olej. Nogi

Kolizje Smaków
Nowoczesny mazurek z białą czekoladą i herbatą matcha 181

kruche: 30 dag mąki tortowej 20 dag masła 82% 8 dag cukru pudru 1 jajko 2 żółtka ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 20 dag białej czekolady 15 dag śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka herbaty matcha Kolorowe beziki do dekoracji Wykonanie mazurka: Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem, dodać żółtka, całe jajko oraz pokrojone na kawałki

Wanilia i Kardamon
Najlepsze czekoladowo-kokosowe babeczki z kaszy jaglanej 156

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić masą.   Babeczki piec w uprzednio rozgrzanym piekarniku przez około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.  Przygotować bitą śmietanę (*). Kremówkę z pudrem ubić na sztywno, a następnie udekorować nią ostudzone babeczki.   (*) Jeśli wolicie bitą śmietaną w wersji fit - to polecam przygotowanie jej z mleczka kokosowego - klik .      Inspiracja

Di gotuje
CO ZROBIĆ, ŻEBY SERNIK NIE OPADŁ I NIE POPĘKAŁ? SERNIK IDEALNY! 285

ciasta stając się bardziej kruchy i sypki. Dodawajcie jej minimalną ilość albo unikajcie. Jeśli dodajecie – zawsze przesiewajcie przez sito. ŚMIETANA Zwolennicy bardzo kremowych serników dodają do niego śmietanę kremówkę o zawartości 30% tłuszczu. Jeśli chcemy zmniejszyć kaloryczność sernika, to nie zmniejszajmy zawartości tłuszczu w śmietanie,a zastąpmy ją gęstym, naturalnym jogurtem. JAJKA Na każdy kilogram sera należy przeznaczyć

Ostra na Słodko
mini mazurki kokosowe 136

piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż się zarumienią, czyli około kwadransa. Wystudzić.  Mleko podgrzać, wrzucić czekoladę i rozpuścić. Wysmarować nią środek mazurków, odstawić do zastygnięcia.  Kremówkę wlać do rondelka, wsypać kokos i cukier. Gotować kilka minut na małym ogniu aż wiórki całkowicie wciągną śmietankę. Wystudzić i wymieszać z likierem. Nałożyć na mazurki, wierzch wygładzić. Udekorować żelkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pascha wielkanocna na zimno 432

przygotowywać także na ciepło. Składniki: 1 kg sera twarogowego dobrej jakości 3-krotnie mielonego 5 żółtek (jajka sparzyć przed oddzieleniem żółtek!) 200g masła (nie zamieniamy na margarynę) 150ml śmietany kremówki, min. 30%, najlepiej 36% 1 laska wanilii albo 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 250g cukru, najlepiej drobnego 50g skórki pomarańczowej kandyzowanej 50g migdałów w płatkach albo słupkach 100g rodzynek

Pociąg Do Kuchni
Malinowa chmurka 1144

wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii Wszystkie składniki przełożyć do naczynia, ubić cało9ść na sztywno. Masę przygotować przed samym wyłożeniem jej na ciasto. Beza

Domowa cukiernia Ewy
Domowy kopiec kreta. 109

łyżki ciemnego kakao   Skworcu 2 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  S kworcu     Składniki na masę; 500 ml schłodzonej śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny   Skworcu   poncz; kilka łyżek herbaty z cytryną ( najlepiej Skworcu )   dodatkowo;   4 średnie banany sok z cytryny do skropienia

Radość kipiąca uśmiechem.
Babeczki tiramisu 157

laski wanili 1/2 szklanki mleka 160 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w granulkach szczypta soli Krem: 330 ml śmietanki kremówki 30-36% 1 śmietan-fix 1 łyżka cukru pudru 50 ml likieru Baileys Dodatkowo: kakao  Przygotowanie: Babeczki: Masło z cukrem ubić mikserem na biały puch, następnie dodać jajka, mleko oraz wanilię

Malinowo w kuchni
Co zrobić z ciasta francuskiego 272

koniecznie sprawdź co dla Ciebie przygotowałam tym razem.  W tym przepisie pokażę Ci jak zrobić fantastyczny deser z ciasta francuskiego. To taki miks kilku ciast. Szybka napoleonka, kremówka czy jak wolisz  karpatka z ciasta francuskiego z kremem śmietanowym lub kremem budyniowym . Pod przepisem znajdziesz również kilka moich propozycji na super dania oraz desery z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego

AniaGotuje.pl
Pomarańczowy deser jaglany (bez cukru, glutenu) 130

łyżka agaru (można pominąć) świeża pomarańcza Wykonanie: Kaszę wrzucamy do misy blendera wraz z sokiem pomarańczowym, skórką pomarańczową, ekstraktem waniliowym i masłem. Miksujemy, aż masa stanie się puszysta. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy do kremu. Mieszamy delikatnie, aż do połączenia składników. Jeśli będziemy jeść od razu to dekorujemy kawałkami pomarańczy i zjadamy. Jeśli jednak planujemy zostawić deser

Mania Wypiekania
Mini serniczki z kremem cytrynowym 158

budyniu śmietankowego 2 łyżeczki mąki pszennej 1 cytryna (sok   i skórka) 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego Składniki na krem: 250 g serka mascarpone (prosto z lodówki) 150 ml śmietanki kremówki 36 % (prosto z lodówki) 2 łyżki cukru pudru 40 g galaretki cytrynowej w proszku Wykonanie: Najpierw   upiekłam mini serniczki. Do misy wbiłam żółtka (białka odłożyłam do ubicia piany), wsypałam

Kuchnia u Krysi
Sałata ze śmietaną do obiadu (na słodko-kwaśno) 304

right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałata ze śmietaną do obiadu – Składniki: sałata masłowa 200ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki soku z cytryny (można dać mniej lub więcej do smaku) cukier do smaku (u mnie 1 czubata łyżeczka) sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kulinarne Przeboje