zmianę wsypujemy mąkę i maślankę ciągle miksując, na końcu dodajemy sodę. Ciasto przekładamy do papilotek. Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut KREM: 500 ml. śmietanki kremówki 500 ml, serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 100g białej czekolady Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Ubijamy bardzo zimną śmietankę z połową cukru pudru. oddzielnie ubijamy serek z resztą cukru, dodajemy
Upiecz sobie babeczkęRozpuszczam dwie galaretki w dwóch szklankach wody, lekko już zastygłą galaretkę wykładam na biszkopt i wkładam do lodówki. Przygotowuję krem. SKŁADNIKI NA KREM: 1 litr bardzo zimnej śmietany kremówki 4 śmietan-fix 1/2 szklanki cukru pudru 3 duże wafle Princessa starta skórka z pomarańczy brzoskwinie ok 10 połówek PRZYGOTOWANIE KREMU : ubijam śmietanę na puszystą pianę, pod koniec dodając
Upiecz sobie babeczkęoblanie jednego tortu. W celu ozdobienia mojego tortu podwoiłam ilości, a tu znajdziesz przepis na torcik . SKŁADNIKI: 1,5 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 60 ml. śmietany kremówki 36% 30 g. glukozy szczypta barwnika 100 g. białej czekolady PRZYGOTOWANIE: żelatynę rozpuszczam w wodzie, odstawiam w rondelku podgrzewam ciągle mieszając śmietankę, glukozę i barwnik kiedy się rozpuszczą dokładam połamana
Upiecz sobie babeczkęsamą temperaturę). Łyżeczką odkrawam wierzch ciasta, który kruszę, w powstałe otwory nakładam budyń, a następnie obsypuję okruszkami ciasta. ŚMIETANKOWO- GALARETKOWA PIANKA SKŁADNIKI: zielona galaretka 3/4 szklanki wody 200g śmietanki kremówki WYKONANIE: rozpuszczam galaretkę we wrzątku ubijam zmrożoną śmietankę gdy galaretka ostygnie i zacznie lekko tężeć, dolewam cienkim strumieniem do śmietanki nakładam na babeczki SMACZNEGO! SMACZNEGO
Upiecz sobie babeczkęmieszając w tym czasie mąkę rozrabiam w 1/4 szklance wody wlewam do kremu, ciągle mieszając, zagotowuję gorący krem przelewam przez sito SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWO - ANANASOWY: 250 ml. śmietany kremówki (bardzo zimnej) 4 łyżki kremu ananasowego WYKONANIE: śmietankę ubijam mikserem do otrzymania sztywnej konsystencji dodaję po łyżce krem ananasowy i mieszam delikatnie do połączenia składników. WYKONANIE BABECZEK: łyżeczką odkrawam wierzch
Upiecz sobie babeczkęwrzątku, pozostawiam do ostygnięcia kroję truskawki na ćwiartki, wrzucam je do zimnej galaretki, wkładam do lodówki, gdy zgęstnieje wykładam na upieczony wcześniej spód ŚMIETANKA Z MASCARPONE: 500 ml. śmietanki kremówki (zimnej) 250 ml. mascarpone (zimnego) 3 łyżki cukru pudru WYKONANIE: umieszczam wszystkie składniki w misce i miksuję do uzyskania gęstego kremu krem wykładam na galaretkę na śmietankę nakładam beze wkładam
Upiecz sobie babeczkępiekarnika. Piec 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach, a następnie pozostawić do całkowitego ostudzenia. Przygotować masę śmietanową. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody i ostudzić. Kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno, a na końcu powoli połączyć z zimną, ale nie tężejącą galaretką. Ciasto. Biszkopt nasączyć ponczem i umieścić na nim masę śmietanową. Całość schłodzić
Di gotujeciasto w stylu mazurka. Masa kokosowa daje wyśmienity smak. Musicie koniecznie upiec, bardzo smaczne ciasto i nie wymaga ani specjalnych zdolności, ani zbyt dużo czasu. Składniki 1 szklanka śmietany kremówki {36%} 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa 250 … Czytaj dalej Ciasto z kokosem
gotuj ze mnąwyłączamy piekarnik - zostawiamy bezę na 5 minut, po czym uchylamy drzwiczki i suszymy ją około 2 godzin. Kiedy mamy gotową bezę robimy krem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Zimną (!) kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z serkiem. Przekładamy krem na bezę i dowolnie przystrajamy owocami i miętą
KUCHNIA POLSKAśmiało dodać swoje ulubione, sezonowe owoce! Będzie pysznie! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 24-26 cm ) * biszkopty podłużne lub okrągłe – ok. 20 szt * galaretka malinowa – 2 op * śmietana 36% kremówka – 300 ml * maliny – ok.150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Dno tortownicy wykładamy papierem, układamy biszkopty ( możemy delikatnie nasączyć herbatą ). Jedną galaretkę malinową rozpuszczamy w 250 ml wrzątku, studzimy, odstawiamy
Ostra na Słodkosól , pieprz do smaku 1/2 płaskiej łyżeczki ,tartej gałki muszkatołowej 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka soku z cytryny sos : 2 cebule 200 ml kremówki 30 % 1 ząbek czosnku 2 łyżki miodu 1 łyżka musztardy miodowej 1/2 płaskiej łyżeczki kurkumy sól , pieprz do smaku 1 łyżka masła , najlepiej klarowanego Ziemniaki myjemy i ścieramy na tarce
Ogrodnik w podróżywięcej owoców, ale i taki delikatny, truskawkowy posmak jest ok. Ubijałam lody 15 minut i po tym czasie masa była bardzo puszysta. Koniecznie wypróbujcie! Składniki: 400 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 300g schłodzonego mleka skondensowanego, niesłodzonego 200 g truskawek + kilka do podania 2-3 łyżki ksylitolu - do smaku przygotowanie Truskawki umyć, odciąć szypułki, zmiksować. Śmietanę wlać do misy robota
Stare GarySkładniki : • 300 g truskawek • 1 galaretka truskawkowa • 250 ml śmietany kremówki • 100 g cukru pudru • 1 op. cukru waniliowego • 100 ml mleka • 15 g (3 łyżki) żelatyny • 450 g twarogu śmietankowego • okrągłe biszkopty - ok 15 sztuk na tortownicę 23 cm • 1/3 szklanki wody • 2 łyżeczki cukru • 2 łyżeczki soku z cytryny Przygotowanie : Galaretkę truskawkową przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu - rozpuszczając
KUCHNIA POLSKAoraz najważniejszego: serca. Składniki: 200 g świeżych liści szpinaku 100 g gorgonzoli 2 szalotki 5 ząbków czosnku (gwarancja dobrego smaku) 200 ml białego wytrawnego wina 200 ml śmietanki kremówki (wybrałam 12%) sól i pieprz do smaku 1 szczypta ostrej papryczki 4 łyżki oliwy 200 g makaronu włoskiego ze szpinakiem (Foglie di Ulivo agli spinaci) 1 garść uprażonych orzeszków piniowych
Wino Francja Kuchnia