ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:477/892)

Sernik piernikowy 192

biszkopcie Przygotowanie : 60 minut + chłodzenie Składniki: – 160 g ciastek zbożowych żurawinowych – 60 g roztopionego masła – 500 g twarogu zmielonego do sernika – 250 ml śmietany kremówki 36% – 3 duże jajka – 2 łyżki płynnego miodu – 4 łyżki cukru drobnego do wypieków – 3 łyżki mąki pszennej – 1 łyżka domowej przyprawy do piernika (możecie użyć

nietylkopasta.pl
Sorbet cytrynowy 146

nich cukru. Często, zamiast cukru wystarczy naturalna słodycz owoców lub dodanie mniejszej ilości miodu. Jeśli chcecie zmniejszyć kaloryczność domowych lodów na mleku dodajcie do nich jogurt naturalny zamiast kremówki. Ale.. wiadomo, sezon letni to czas, w którym zajadamy się lodami. Dodają ochłody, orzeźwiają, smakują latem, słodko rozleniwiają. Czasem można pozwolić sobie na małe lodowe co nie co, nawet jeśli

Zasmakuj Kuchni
Koszyczki z ciasta francuskiego z musem z łososia 555

tatar). Kawałek możemy odłożyć do dekoracji. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Po tym czasie podgrzewamy ją lekko – tylko do rozpuszczenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy majonez oraz pokruszone krakersy, łososia i cebulę. Doprawiamy sokiem z cytryny, chrzanem oraz solą i pieprzem. Łączymy z żelatyną. Mus przekładamy do rękawa cukierniczego. Napełniamy koszyczki z ciasta francuskiego

Smaki Na Talerzu
Kremowa zupa soczewicowa z marchewką i fasolką 177

ZUPA SOCZEWICOWA z MARCHEWKĄ i FASOLKĄ Składniki: 250 g czerwonej soczewicy 1 marchew 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g zielonej fasolki 0,75 l bulionu 150 ml śmietany kremówki szczypta kurkumy sól , pieprz, do smaku Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła podsmażamy cebulę z czosnkiem , a następnie

Bon appetit mon amie
Sernik z musem brzoskwiniowym na murzynku z jabłkami 250

jabłka * pół szklanki cukru * pół szklanki mleka  * pół szklanki oleju  * cukier waniliowy * pół łyżeczki sody  * łyżka cynamonu  * 2łyżki kakao Masa serowa : * 200 ml śmietany kremówki  * 2 galaretki cytyrnowe * 400g serka twarogowego  * łyżka cukru pudru  dodatkowo : puszka brzoskwiń, 2 galaretki brzoskwiniowe  Przygotowanie : Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać, dodać pokrojone w kostkę jabłka

Magiczne Życie Marty
Murzynek z nutą piernikową 175

minut w temperaturze 170 stopni, do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową. Polewa kakaowa: 2 łyżki masła 4 łyżki cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek śmietanki kremówki 36% W   małym garnuszku roztopić masło, dodać cukier, kakao, śmietankę. Wymieszać, krótko zagotować. Zimną polewą udekorować ciasto. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Szybki piernik – najlepszy 217

przełożenia piernika – 1 łyżeczka cynamonu – 2 łyżki gorzkiego kakao – 2 łyżeczki sody oczyszczonej – 2 łyżki kawy zbożowej – 250 ml mleka – 1/3 szklanki śmietanki kremówki 36% – 100 g czekolady deserowej – masło i odrobina mąki do wysypania formy Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik do 175 st C. Keksówkę natrzyj miękkim masłem i wysyp mąką pszenną

nietylkopasta.pl
Czekoladowe muffiny w wersji zimowej 260

mąki 3/4 szkl cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki skórki pomarańczowej kandyzowanej krem: 120 g białej czekolady 200 ml śmietany kremówki 200 g serka mascarpone Przygotowanie: muffiny: Składniki suche: mąkę,cukier, proszek do pieczenia, kakao mieszamy w misce.W oddzielnym naczyniu mieszamy jajka, mleko i olej, a następnie wlewamy do składników suchych

Bon appetit mon amie
Szarlotka w słoiku.Deser jabłkowy bez pieczenia. 283

duże jabłka (świetnie sprawdza się odmiana Jonagold) 2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego Dry Demerara DIAMANT 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu Krem: 0,5 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 1/2 opakowania (125 g) serka mascarpone szczypta cynamonu Dodatkowo: 2 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: 1) Płatki migdałów delikatnie podprażyć na suchej patelni. 2) Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić

Fitsweet.me
Mus cytrynowy na biszkoptowym spodzie 288

smaku. 500 ml pure z owoców cytrusowych  3 łyżki cukru (możecie użyć więcej lub mniej) 24 g żelatyny spożywczej 100 g jogurtu naturalnego (użyłam greckiego) 300 g śmietany kremówki  2 łyżki cukru pudru (do śmietany) Alkohol do nasączenia biszkoptu Przygotujcie sobie kilka mandarynek obranych z włókienek - wyfiletowanych- Żelatynę zalejcie wodą - tylko do przykrycia- i odstawcie na 10 minut

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli konserwowej (bez mąki) 168

formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Ostudzone ciasto przekroić na 2 części. Przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem ubić na sztywno i delikatnie połączyć z wiórkami. Ubitą śmietanką przełożyć ciasto i posmarować wierzch. Całość posypać wiórkami kokosowymi oraz udekorować według uznania. Użyłam wiórków kokosowych i ksylitolu

Di gotuje
Ciasto Bounty z polewą z białej czekolady 1110

szklanki mąki tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki mleka (w temperaturze pokojowej) Składniki na masę: 500 ml śmietany kremówki (30%) 4 łyżki cukru pudru 50 g cukru waniliowego 250 g serka mascarpone 80 g wiórków kokosowych 2 łyżeczki żelatyny Do przełożenia: 8 pojedynczych batoników Bounty Składniki na polewę

Świat Ciasta
Ryż z białym sosem – Kaszubskie smaki 248

kostki masła 1 łyżka oleju sól do smaku 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki mąki trochę więcej niż pół szklanki śmietany , najlepiej kremówki ( kuchnia tradycyjna nie jest dietetyczna , kiedyś wszystko było na maśle i gęstej śmietanie , więc nie ma co się oburzać ) Mięso podsmażamy w rondelku ,na łyżce masła i oleju , aż ładnie się przypiecze

Ogrodnik w podróży
Piernikowy creme brulee z sosem pomarańczowym 163

tego zestawu sosem pomarańczowym i kawałkami pomarańczy.  Zakochacie się w tym smaku i aromacie. PIERNIKOWY CREME BRULEE  z SOSEM POMARAŃCZOWYM Składniki: (5 porcji 150 ml) 200 g kremówki 200 ml mleka 50 g cukru kryształu Diamant 5 łyżek cukru trzcinowego Diamant 1 cukier waniliowy 2 jajka+ 1 żółtko 1 łyżeczka przyprawy do piernika sos: 1/3 szkl soku

Bon appetit mon amie
Sernik oreo 184

wysypać ciasteczka, ugnieść i wyrównać łyżką.  Wstawić do lodówki na 30 minut.  Sernik 500 g twarogu zmielonego (użyłam quarku) 250 g ricotty 100 ml śmietany kremówki (double cream)  140 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 całe duże jajka 1/2 łyżeczki pasty waniliowej  4 ciasteczka pokruszone na większe kawałki Polewa 250 g gęstej kwaśnej śmietany (użyłam

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk