będziecie potrzebowali: 6 białek 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Na wierzch bezy użyłam 350 g śmietany kremówki 100 g mascarpone świeże owoce rozpuszczona(przestudzona ale cały czas płynna) gorzka czekolada Groszki czekoladowe Wykonanie. Do misy miksera przelać białka i ubijać na sztywną piane -uważać
Piekarz-Kucharz-Garkotłukswojej roboty) 3 pełne łyżki kakao 1 szklanka coca-coli 4 jajka szczypta soli 2 i 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody (czubata) Składniki na masę: 250 ml. śmietany kremówki 500 g. mascarpone 2 łyżeczki cukru waniliowego Polewa: 100 g. margaryny 4 pełne łyżki cukru pudru 2 pełne łyżki kakao 4 łyżki coca-coli Dodatkowo: 1/4 szklanki coca-coli
Agusiowe smakołykiwegetariańskie. Przygotowanie: 15 min Gotowanie i pieczenie : 50 min Dla 6 osób : ● 600 g marchewki ● 100 g masła ● 2 łyżki mąki pszennej ● 20 cl mleka ● 20 cl śmietany kremówki ● 30 g startego żółtego sera ● cukier, sól, pieprz Przygotowanie: Marchewkę oczyść, obierz, pokrój w cienkie talarki, wrzuć do rondla, dodaj 60 g masła, sól, pieprz, 1 łyżeczkę cukru i wlej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskawww.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosta Tarta Czekoladowa z Malinami Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej (użyłam tortowej) 150g schłodzonego masła 70g cukru pudru 3 żółtka Krem czekoladowy: 450ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego 350g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 100g mlecznej czekolady 4-5 łyżek konfitury malinowej 1 łyżka galaretki truskawkowej
Mała CukierenkaKawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru amaretto. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 350 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36% 5 żółtek 8 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 6 łyżek mleka Poncz: 400 ml wrzątku 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 80 ml likieru amaretto 50 ml spirytusu 10 ml aromatu migdałowego Wykonanie
Szalona Kuchnia Ewelinyubić na sztywno, a następnie zmiksować z serkiem mascarpone i na końcu delikatnie połączyć (łyżką) z preparowaną pszenicą. Przygotować masę ciemną. Czekoladę mleczną również roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z rozpuszczoną czekoladę. Formę wysłać papierem do pieczenia i wyłożyć herbatnikami. Na ciastkach kolejno ułożyć masę jasną, ponownie warstwę herbatników oraz masę z czekoladą mleczną
Di gotujeprzepisu na opakowaniu, cały czas miksując dolewać galaretkę, aż składniki się połączą, masę przełożyć biszkopt polany ponczem biszkopt. Polewa Składniki na polewę rozpuścić na małym ogniu. Schłodzona, polewą polać kremówkę. Ciasto schłodzić w lodówce. rrarossa@gmail.com
RAROSSAmniejsze pucharki: 3/4 opakowania podłużnych biszkoptów 1/2 szklanki zaparzonej, mocnej kawy 200 g serka mascarpone 50 g czekolady białej, rozpuszczonej i przestudzonej 300 g borówek kakao do oprószenia Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać roztopioną i przestudzoną czekoladę. Dokładnie wymieszać. Dodać mascarpone i delikatnie wymieszać, tylko do połączenia składników. Biszkopty nasączyć w kawie, na chwilę je w niej zanurzając, ułożyć
Domowa cukiernia Ewysuchego patyczka, przez ok. 10 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę serową: 250 g sera białego 250 g mascarpone 100 ml śmietany kremówki 2 jajka 100-120 g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej wykonanie: Ser biały miksujemy z mascarpone. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Masę przekładamy
Domowy Smak JedzeniaSkładniki 1 duży ,lub 2 mniejsze pory 1 średnia cebula 2 marchewki 300-500g mięso na bulion sól do smaku 3 l wody 1/2 szklanki schłodzonej śmietany kremówki kawałek selera 1 brokuł 1 pietruszka 1 łyżeczka kurkumy Wykonanie Umyć pory,obrać marchewkę i pietruszkę. Do garnka włożyć mięso,marchewkę ,pietruszkę ,seler ,zalać wodą i gotować do miękkości .Na wierz
w mojej kuchnimielonego mięsa indyczego 1 czerstwa bułka 1 biała cebula 4 łyżki płatków migdałowych 1 jajko 1 łyżeczka curry 2 szklanki bulionu drobiowego (może być z kostki) ¾ szklanki śmietanki kremówki 1 łyżka mąki sól i pieprz do smaku cukier do smaku natka pietruszki Wykonanie: Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i połączyć z mięsem. Dodać jajko, posiekaną cebulę, połowę płatków migdałowych
Tradycyjna Kuchniaświeży brokuł 2 duże marchewki 1 duża cebula 3-4 ziemniaki ( zależy jak dużo lubimy ) kilka gałązek, świeżego tymianku ( lub łyżeczka suszonego ) 1 łyżka, słodkiej musztardy 100 ml śmietany kremówki ( mało zdrowa ale nie zastąpiona , daje specyficzny smak ) 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 3 duże ,ząbki czosnku pieprz , sól do smaku smalec wieprzowy do smażenia
Ogrodnik w podróżyszklanki cukru 1 i 1/3 szklanki oleju 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 kropelki ekstraktu w wanilii PTASIE MLECZKO: 500ml śmietanki kremówki 36% 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa + granat, ale może to być również inny owoc np. borówka amerykańska, poziomka itp WYKONANIE: W pierwszej kolejności należy rozmrozić szpinak i zblendować
Serce zamknięte w formie pysznościdokładnie osusz ręcznikiem papierowym. Składniki (2 porcje): makaron spaghetti 1 łyżka masła + 1 łyżka oliwy z oliwek około 20 surowych krewetek 2 – 3 garście szpinaku 200 g śmietany kremówki 1 średnia cebula 3 – 4 ząbki czosnku 1/2 szklanki białego wina ser grana padano 1/2 słoiczka suszonych pomidorów (u mnie wyszło 9 sztuk) sól, pieprz, suszony tymianek Wykonanie: Makaron
Moja pasja smakuakcentem podane w pieczonym pomidorze to świetna propozycja podania popularnych w naszych domach ziemniaków w nowatorskiej odsłonie, którą warto wypróbować. Składniki: 750g ziemniaków 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany kremówki 1 szczypta gałki muszkatołowej 4 łyżeczki musztardy sarepskiej 4-5 pomidorów sól pieprz olej Wykonanie: 1. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić, dodać masło, śmietanę, gałkę
Szalona Kuchnia Eweliny